Xboxi peal saab nüüd sõpradele mänge kinkida

0
180

Viimase uuendusega Xbox One’le tuli lõpuks välja ka võimalus oma perele või sõpradele mänge kinkida. Nüüd ei pea enam ostma ja kinkima kinkekaarte või füüsilisel andmekandjal olevaid mänge, sest alates eelmisest nädalast saab kinkida otse Microsoft Store vahendusel.

Nüüd saab valida Microsoft Store’s valida Xbox Game Pass’i, Xbox Live Goldi ja mängu või lisad ning kinkida sõbrale, kasutades selleks kas Xbox One konsooli, Windows 10 arvutit või siis xbox.com lehel.

Kuidas asi töötab?

  • Microsoft Store’s valid välja toote mida soovid kinkida. Seejärel tuleb valida “Buy as gift” ning järgmises aknas saad valida oma sõprade hulgast gamertagi alusel või sisestada emaili aadressi kellele kingitust tahad saata.
  • Seejärel saab kingituse saaja oma emaili aadressile koodi koos juhendiga kuidas koodi kasutada.

Kingituste tegemisel tasub meeles pidada teatuid reegleid. Näiteks saab kingitusena saadetud koodi kasutada ainult regioonis kus see ostetud on. Kuna Eesti kasutajad omavad tavaliselt kas UK, USA, Soome, Iiri või Venemaa kontot, siis tasub kingituste ostmisel enne veenduda, et sõbra konto asub ikka samas regioonis kus kingituse ostja konto.

Soodushinnaga olevate toodete puhul saab kingituse tegija kinkida 14 päeva jooksul kuni kaks sama mängu ning üldse kokku 10 soodushinnaga kingitust. See kehtib siis ainult soodushinnaga olevatele toodele, täishinnaga toodete puhul piirangut pole.

Hetkel veel ei saa kinkida Xbox 360, originaal Xboxi ja PC (välja arvatud Xbox Play Anwhere) mänge, eeltellimusi, tasuta tooteid, teatud lisasid nagu virtuaalraha, filme ja TV sarju. Kuid Microsoft on lubanud seda valikut tulevikus laiendada.