EA loobus Battlefield 5 puhul ühe Season Passi mudelist, selle asemel on nüüd rohkem kui üks Season Pass

0
366

EA ja DICE teatasid, et nad loobuvad Battlefield 5 puhul olemasolevast Season Pass’i süsteemist. Loomulikult tekitas nimetatud uudis rõõmuhõiskeid nii mõnegi mängija poolt. Kuid hei, pidage nüüd nende rõõmuhõisetega veidi hoogu. Tuletagem meelde mis juhtus viimane kord kui EA Season Passist loobus.

Eelmine kord kui EA teavitas mängijaid “rõõmsast” uudisest, et nad otsustasid Star Wars Battlefront II puhul loobuda Season Passi mudelist, tulid nad lagedale loot-lastide süsteemiga, mille ümber lahvatas nii tõsine skandaal, et selle tagajärgedest saab senini veel lugeda.

Loomulikult ei ole ka seekord lugu nii lihtne nagu see pealtnäha tunduda võib. Midagi peab tulema ju Season Passi asemele, nii nagu seda tehti Star Wars Battlefront II puhul. Sest EA ei ole ju ometi kuri raha peale, kui seda pakutakse, siis tuleb raha vastu võtta.

Nii et küsimus on, millega EA siis seekord Season Passi asendab? Vastus sellele aga on seekord lihtsam kui esmapilgul arvata oskaks. Nimelt, ühe Season Passi asemele tuleb nüüd mitu, lihtsalt hooaja (Season) asemel nimetab EA neid nüüd peatükkideks (Chapters).

Battlefield 5 live-teenus Tides of War käivitub kuu aega hiljem peale mängu ilmumist, 19. oktoobril. Üks peatükk ehk “Chapter” kestab kaks kuni kolm kuud ja sisaldab siis samasugust kraami nagu Season Pass sisaldas – uued missioonid, uued lood, jne. Ainult, et kui varem oli sul üks Season Pass, mis andis ligipääsu uuele kraamile, siis nüüd on senine Season Pass tükeldatud mitmeks Season Passiks, uue nimega Chapters.

Üks erinevus on siiski peatükkidel veel võrreldes varasema Season Passiga. Nimelt kui Season Pass andis sulle ligipääsu uuele kraamile ja sa said seda igal soovitud ajahetkel kasutada/mängida, siis peatükid sisaldavad ajalist sisu. Kui peatükk läbi saab, siis on sellega kõik, rohkem selles peatükis olnud missioone mängida ei saa, ei mingit vana sisu taasmängimist, see asendatakse uues peatükis oleva sisuga.

Ühesõnaga Tides of War peatükid on tegelikult täpselt sama asi nagu Season Pass, ainult nimi on teine, neid on rohkem ning nende sisu on nüüd ajalise piiranguga. Suurepärane viis kasutajatelt raha välja meelitamiseks. Selle kõige valguses ei tundugi endine Season Pass enam mingi totaalse raha röövimisena, või mis?

Ilmselt on uut süsteemi kõige lihtsam võrrelda ja selgitada Fortnite Battle Passiga, mis töötab sarnastel põhimõtetel. Iga hooaeg tuleb oma Battle Pass’iga, Battlefield 5 puhul nimetab EA neid siis nüüd peatükkideks. Ainult et kui Fortnite puhul sisaldab Battle Pass puhtalt kosmeetilist kraami, siis Battlefield 5 peatükid pakuvad ajaliselt piiratud missioone ja lugusid, mida ainult teatud ajaperioodi jooksul mängida saab.