Google tegeleb endiselt oma konsooli loomisega?

0
156

Viimastel aastatel on ringi liikunud jutud sellest, et Googlel on plaanis siseneda videomängude turule päris oma konsooliga ja Netlfixi sarnase teenusega videomängude jaoks.

The Information kirjutas veebruari alguses, et Google töötab endiselt aktiivselt oma videomängude projekti kallal, mille koodnimeks on Yeti. Google uus teenus pidi esialgsete plaanide kohaselt saabuma turule juba eelmise aasta lõpus, kuid teadmata põhjustel lükati teenuse tulek edasi.

Yeti peaks olema siis midagi Netflixi sarnast kuid videomängude jaoks. Kasutajad maksavad kuutasu ja saavad selle eest ligipääsu kõikidele mängudele, mida teenuse serverites pakutakse ning sarnaselt Netflixile striimitakse mäng sinu teleriekraanile Google konsooli või Chromecasti seadmete kaudu.

Millegi sarnasega alustas eelmisel aastal ka Microsoft, tuues turule oma Xbox Game Pass teenuse, kus kasutajad saavad kuutasu eest ligipääsu nimekirjas olevatele mängudele. Ainuke erinevus on siinkohal, et Xbox Game Passi kasutajad ei striimi mängu otse vaid peavad selle eelnevalt alla laadima oma arvutisse või Xbox One konsoolile. See on praegusel juhul endiselt ka mõistlik, sest hoolimata internetiühenduste kiiruste jätkuvale tõusule on endiselt küll ja küll kasutajaid kelle ühendused ei ole mängude striimimiseks sobivad või piisavalt stabiilsed.

Sarnaseid teenuseid, nagu Google plaanib turule tuua, on tegelikult Ameerikas ja ka Euroopas juba mitmeid. Tuntumad neist on GameFly ja OnLive, kuid kummalgi, eriti Onlivel, ei lähe äri just kõige paremini.

Google on varasemalt kontakteerunud mitmete arendajatega, kuid milliseid mänge uue teenuse kaudu mängida saab ja kas mõni arendaja on nõus olnud spetsiaalselt oma mängu arendamisest Google teenuse jaoks, selle kohta hetkel endiselt mingit kindlat infot ei ole.

Vahepeal aga on Google omale palganud Yeti projekti juhtima endise PlayStationi ja Xboxi juhi Paul Harrisoni.

Eespool nimetatu puhul on endiselt siiski tegemist ainult oletustega, mis on erinevate kuulujuttude ja infokildude põhjal kokku pandud, sest ametlikult ei ole Google veel midagi kinnitanud. Küll aga loodetakse ametlikku infot saada selle aasta märtsis toimuval GDC’l (Games Developer Conference).