SNK Heroines: Tag Team Frenzy – panniga pähe

0
132

Kaklusmängud on tavaliselt selline mängužanr, kus algajate ja kogenumate tasemevahe kõige enam välja tuleb ja mäng on kõige põnevam siis, kui omavahel saavad kokku kaks võrdse tasemega mängijat. Omal ajal oli päris lahe Tallinna Kaubamaja Digimaailmas demo-PlayStationi taga teiste nagamannidega „Tekken 3“-s nuppe klõbistada. Pärast koolipäeva lõppu kogunes sinna ikka kenake hulk rahvast. Aegamööda aga kerkisid esile mõned, kes enam „võitja lauast“ ära ei läinudki ja no nende vastu polnud eriti äge mängida, kui ise veel hästi ei osanud. Git gud, tean.

Aga kuna kaklusmänge meeldib paljudele väga mängida ja aega nende peensusteni tundma õppimiseks napib, on turul ka mitmeid selliseid mänge, mis esmapilgul niivõrd oskustele ei rõhu. „Smash Bros“, „Pokken“, „Power Stone“, vanad „Mortal Kombatid“… tegelikult on ka nendesse mängudesse võimalik täitsa süübida, aga samas on seal võimalus algajal, mitte iga päev hoolikalt fighting sticki poleerival mängijal, pult kätte võtta, nuppe klõbistada ja asjad muudkui juhtuvad. „SNK Heroines: Tag Team Frenzy“ on üks sellistest.

Erinevate SNK poolt välja antud mänguseeriate kangelannad on topitud ühte fännide rõõmustamiseks tehtud mängu, mis peaks olema jõukohane isegi neile, kes kaklusest niiväga ei hooli ja tahaksid pigem animetibisid oma maitse järgi dekoreerida.

Kõik „SNK Heroinesi“ tegelased on naissoost. Isegi vast ehk tuntuima külalisesinejana mängu sattunud Terry Bogard. Lugu ise ei vääri tegelikult mingit kriitikat. Hulk erinevaid naisi on sattunud veidrasse lossi ja miskipärast on nad kõik riietatud rohkem või vähem paljastavatesse kostüümidesse. Seejärel peavad nad omavahel kaklema, et sellest luupainajast pääseda. Kõik. Kaklemise eest teenid raha ja raha eest saad osta uusi kostüüme, lisavidinaid ja hääli. Ainukese lisahüvena on SNK mängude fännidele lisatud maiuspala teatud tüdrukupaaride omavahelise dialoogi näol, aga need piirnevad tavaliselt paari lausega ja loole mingit mõju ei avalda.

Kostüüme ja vidinaid saad kasutada “kostümeerimismenüüs”, kus saad neidu erinevat moodi poseerida ja mitmesugustele taustadele seisma panna. Noh, et saaksid harjutada fotoaparaadiga suurendamis- ja õige nurga valimise oskuseid…

Mis aga pani kulmu kergitama, oli kaklus ise. Nagu ütlesin, on „SNK Heroines“ algajasõbralikum, sest erinevalt paljudest teistest kaklusmängudest ei saa siin kükitada ning löökideks on tugev löök, nõrk löök ja erilöök. Neid omavahel kombineerides teevad neiukesed ekraanil erinevaid saltosid ja spagaate. Kuna mängu nimeski on sees sõnapaar „Tag Team“, siis tuleb kaklemiseks valida kaks tüdrukut, kelle vahel jooksvalt nupuvajutusega vahetada saate. Nipp seisneb selles, et tüdrukutel on ühised elud, aga eraldi energia. Energiat kasutavad kõik erilöögid ja seda läheb vaja ka lõpulöögi ehk Dream Finishi tegemiseks (ärge muretsege, see käib samuti ühe nupuvajutusega). Nimelt ei piisa siin vastase alistamiseks tema elupunktide nulli peksmisest. Matši saab lõpetada ainult Dream Finish. Selleks tuleb teise elupunktid piisavalt madalale viia ja seejärel lõpulöök aktiveerida. Siinkohal tuleb aga olla hoolikas, sest see peab kindlasti pihta minema. Kui eksite või löök blokeeritakse, olete energiast ilma ja matši selle tegelasega võita ei saa. Energiat saab taastada vastast nüpeldades või siis ise peksa saades.

Tänu lihtsale võitlussüsteemile on ekraanil toimuv taidlemine kirev ja kärarikas, sest löökide tulemusel lendavad neidude kätest ja jalgadest tavapäraste „löögisähvatuste“ asemel välja kiisud, kommid ja kalad. Lisaks vürtsitavad tavapärast käte ja jalgadega vehkimist ka parasjagu ergutaja rollis oleva tüdruku kätte sattuvad esemed, mida saab areenile loopida parema kangiga. Nende hulka kuuluvad sein, praepann ja mürgipudel ning mitu muud tüüpi eset. Valik pole küll nii uhke, kui „Smash Brosis“ või „Mario Kartis“, kuid ajab asja ära küll. Kahjuks ei suuda ma mõista, miks see klants ja glamuur nii kiiresti otsa saab. Nimelt on Dream Finishid päris uhked löögid, aga miskipärast neid ei näidata lõpuni. Ekraan läheb piimjalt valgeks ja puff, oledki võitnud/kaotanud. Jah, ma saan aru, et pilt läheb tasku ja tudud, aga seda võiks vähemalt lõpuni näidata või aegluubis korrata. Praegu jääb pigem selline mulje, et animaatorite rasket tööd meile lihtsalt ei näidata.

Kahjuks napib mängus erinevaid mänguvõimalusi. Lisaks internetis kaklemisele (mis töötas kohutavalt kehvasti) ja teineteise ühe konsooli taga mollimisele on siis olemas Story ja Survival ning… muud eriti polegi. Mäng on tehtud äärmiselt lihtsaks, kuid tahaks veidi rohkem liha luudele.

Nagu eelnevalt mainitud, saab mängus teenitud raha eest osta küll erinevaid kostüüme, aga kõik kostüümid saab kätte juba paari päevaga ning mängu kohta, mis reklaamis ennast lehmalaigulistes bikiinides lopsakate rindadega neiuga, on kostüümid üllatavalt leebed. Seega mäng nagu tahaks animenäitsikute austajatele ennast maha müüa, aga samas nagu ei taha ka.

Kõige „paremaks“ üllatuseks oli aga see, et mängu kaklejate valikuekraan on üllatavalt hõre, kuid mängu käigus uusi tegelasi lahti lukustada ei saa. Ei läinudki palju aega, kui netipoodi ilmus müügile esimene lisategelane hinnaga 5 eurot. Vaat see on jube tüütu, sest on näha, et tegelasi on mängust välja jäetud just selle pärast, et nende eest hiljem raha sisse kasseerida. Minule selline käitumine igatahes ei meeldi.

„SNK Heroines: Tag Team Frenzy“ on vahva mäng, mida aeg-ajalt sõpradega niisama klõpsida. See näeb välja värviline ja kutsuv ning seda on kõigile huvilistele ääretult lihtne seletada. Samas üksikule kaklusmängijale ei ole siin eriti pikka pidu ja kogenumale mängurile ta eriti midagi uut ei paku. Noh, võib-olla ainult silmailu… Loo läbimine ei võta kaua ja enamus sellest vähesest kulub ebaausaid kombosid kasutava bossi klobimiseks, aga see on kaklusmängudes juba tavapärane.

Kui teile meeldivad SNK kaklusmängude neiukesed ja te tahate aeg-ajalt sõpradega ajud nulli peale keerata ning teineteisele animetibidega tuupi teha, andke „SNK Heroinesile“ võimalus. Mäng on saadaval nii PlayStation 4le kui ka Nintendo Switchile.

PEGI 12
SNK Heroines: Tag Team Frenzy
Platvorm(id): PS4, Nintendo Switch
Ilmus: 7. september 2018
Arendaja: SNK ja Abstraction Games
Väljaandja: NIS America
Ülevaade tehtud: Nintendo Switch

Mängu saab osta siit:
osta_playstation
HEA
Ekraanil toimuv on pilkupüüdev
Võitlussüsteem on mugav ja lihtne
HALB
Mängus on vähe sisu üksikmängija jaoks
Visuaalne stiil on suunatud kindlale sihtgrupile
Netimäng ei taha korralikult töötada
3