Steam Spy lõpetab tegevuse

0
180

Valve tegi Steamis täna kasutajate privaatsusseadetes mitmeid muudatusi. Üks neist muudatustest aga andis täna surmahoobi sellisele teenusele nagu Steam Spy.

Üheks oluliseks muudatuseks on see, et kõikide kasutajate mängude nimekiri on nüüd vaikimisi peidetud. Just sealt saadud andmetele aga Steam Spy arendaja Sergey Galyonkin tugines. Nende andmete kinni keeramine ähvardab nüüd Steam Spy tegevuse lõpetada.

Kuigi Steam Spy ei olnud kunagi 100% täpne, siis pakkus ta sellest hoolimata igale soovijale võimalust heita pilk peale sellele, mis olukord Steamis mängudega on. Valve tehtud muudatused aga jätavad paljud nüüd ilma kasulikest analüütilistest andmetest Steamis toimuva kohta ning tegemist on tõsise löögiga videomängude turu läbipaistvusele.

Kas või kuidas Valve ja Galyonkin tekkinud olukorra omavahel lahendavad, et Steam Spy saaks ka edaspidi eksisteerida, ei ole kahjuks hetkel veel teada. Antud hetkel ohkab Galyonkin ainult sügavalt ja ütleb, et praeguse seisuga on Steam Spy tulevik üsna tume.