CD Projekt Red on loll Poola eesel

0
226
Pilt: JACLOU-DL

Hiina on üks suurimaid mänguturge kogu maailmas, mis on lõpuks ka läänemaailmale avatud, kuid mida arvavad hiinlased Lääne mängustuudiotest?

Abacus kirjutab, et CD Projekt Red on Hiina mängijate hulgas tuntud kui Loll Poola Eesel (The Dumb Polish Donkey). Mängijate hulgas antud nimi viitavat siis sellele, et CD Projekt Red on nagu loll väsimatu eesel, kes pakub tasuta lisasid oma mängudele, erinevalt Hiina mängustuudiotest, kes teenivad rohkem agressiivsematelt mikrotehingutelt.

Ubisofti aga kustutakse Kartulitehaseks (Potato Factory) ja üldsegi mitte seepärast, et Prantsuse mängustuudio logo meenutavat neile kartulit, vaid hoopis nende aeglaste serverikiiruste pärast, märkides mõnitavalt, et Ubisoft kasutab ilmselt kartulitest saadud energiat oma serverite jaoks.

Capcom on aga pahastelt Hiina mängijatelt saanud omale sellise halvustava nime nagu Ca-lita (Ca-Bitch), sest nende arvates andvat Capcom liiga palju lubadusi. Ning lugu GameCube eksklusiivmänguga Resident Evil 2 on veel paljudel hästi meeles.

Kui BioWare on läänemaailmas, tänu Mass Effect Andromedale ja Anthemile, saanud omale nimeks BrokenWare, siis Hiinas kutsutakse Kanada mängustuudiot täna GayWareks. Ilmselgelt ei ole siin vaja lähemat selgitust sellele millest see nimi tulla võiks.

Nintendot aga kustvad hiinlased hellitavalt Lao Ren’iks, mis viitavat vanale sõbrale.

Kohalik mängustuudio Tencent on samuti saanud omale positiivse nimetuse, Pingviinitehas (The Penguin Factory). Põhjuseks siis Tencenti maskott ja see et nad lasevad suurel hulgal mänge välja.

NetEase on aga omale nimeks saanud Seatehas (The Pig Factory), sest mängustuudio omab ka seafarme, kuna ettevõtte omanik Ding Lei armastavat põllumajandust.