God’s Trigger – Ingel ja deemon sisenevad kahekesi kõrtsi…

0
163

Kõlab nagu üks järjekordne “isik X siseneb kõrtsi…” nali, aga tegelikult on tegemist uhiuue mänguga One More Levelilt ja Techlandilt. Jah, seesama mängustuudio kes on hakkama saanud sellise suurepärase zombiemänguga nagu Dying Light. Loomulikult tõmbas mängu juures olev Techlandi nimi tähelepanu ja nii juhtuski, et üsna pea asusin ma God’s Trigger’it mängima ja pean ütlema, pettuma ei pidanud. Aga mängu juurde…

Ingel ja deemon, kel nimeks Harry ja Judy, sisenevad kahekesi kõrtsi ja järgmisel hetkel lendavad seal noad, kuulid, sõjakirved ja-mida-iganes-veel, mille eest mängijal tuleb murdosa sekundi jooksul kõrvale põigelda, sest vastasel juhul nagu ikka vaatab ekraanilt vastu, “You’re dead“. Õnneks on kahekesi koos mängimisel, nimelt lubab mäng samal ekraanil kahel mängijal koos mängida, üks kuramuse hea eelis, siis kui sina põrandal veritsed, teeb teine mängija vastastele otsa peale ja aitab su püsti. Üksinda mängides tuleb sul teatud punktist alates kõike uuesti teha. Samas kahekesi mängides on muidugi segadus ekraanil suurem, eriti kui sinu ja kaasmängija taktika erineb. Näiteks kui sina tahaksid vaikselt tasa ja targu vastaseid maha nottida aga kaasmängija kasutab hoopis stiili, jalaga uks maha ja anname kõigile kohe pasunasse. Kusjuures üllatusega, see taktika isegi töötab ja neil hetkedel mil ei tööta, tuled sina, tasa ja targu järgi ning aitad kaaslase püsti.

Kas siis üksi, kui oled otsustanud üksinda mängida, või kahekesi koos tuleb peatada apokalüpsis. Selleks tuleb üles leida neli apokalüpsise ratsanikku ning neile ja loomulikult ka kõigile teistele kes su teele ette jäävad, alates inimestest kuni deemonite ja ingliteni välja, korralikult pasunasse anda. Nii sa siis müttad ühest tasemest teise kuni bossini välja ja siis järgmise kallale. Selle kõige käigus kogud omale kogemuspunkte ja saad lahti lukustada paremaid oskuseid, mis sind teekonnal aitavad. Kui sa just parajasti jälle ära ei unusta, et hei mul on ju ka mingid spetsiaalsed oskused olemas… põrgusse, kaasmängija jõudis juba platsi puhtaks peksta. Teatud tasemetesse on aga ära peidetud ka mõned passiivsed oskused, mille lahti lukustamiseks tuleb vastav kast üles leida ja avada. Lisaks on igasse tasemesse, välja arvatud bossi oma, ära peidetud ka üks Helljoy ajakirja lehekülg, millelt leiad ühe ilusa tütarlapse poseerimast. Ei midagi sellist, mille peale Sony või ameeriklased suurest hirmust püksid täis pasandaksid jälle, ei mingeid paljaid tagumikke või tisse. Kõige napimalt on riides üks aluspesus olev modell, nii et valguskiiri pole siin mängus vaja läinud. Kui kõik ajakirjad üles leiad, saad loomulikult omale järjekordse achievementi/trofee, kui sa peaksid selliseid asju jahtima.

Kuigi suurema osa ajast võid rahulikult “jalaga uks maha ja kõigile pasunasse” taktikat kasutada, siis mõne taseme juures tuleb siiski inglil ja deemonil oma erinevaid oskusi kombineerida, et eesmärgini jõuda. Kas siis näiteks ingliga läbi seina murda või deemoniga näiteks kuhugi läbi trellide teleporteeruda. Kui peaksid üksinda mängima, siis on sul õnneks võimalik ühe nupuvajutusega tegelast vahetada ja vajalikud tegevused teise tegelasega ära teha. Aga üldises plaanis soovitan siiski ühele tegelasele keskenduda, sest kogemuspunkte teenib ainult see tegelane keda sa parajasti kasutad. Aga kui võimalik, siis soovitan kindlasti seda kellegagi koos kahekesi mängida, et kuigi seda saab ka üksi mängida, on see siiski kahekesi koos mängimiseks mõeldud.

God’s Trigger on huvitav, pinget ja põnevust pakkuv mäng ning sobib ideaalselt mõne AAA mängu kõrvale vaheldust pakkuma. Tegemist on lühikese mänguga, selline kerge umbes viie õhtu mäng, üks peatükk õhtuks. Kui seda millegagi võrrelda, siis ilmselt Hotline: Miamiga, aga God’s Trigger on minu arvates lõbusam ja kohati pingelisem. Hinnasildilt vaatab vastu €14.99, mis on selle mängu eest üks igati õiglane hind, nii et kui sa järgmine kord otsid midagi lühikest ja lahedat, siis soovitan kindlasti proovida God’s Trigger’it.

Lapsevanematele: God’s Trigger on küll Pegi reitingusüsteemi järgi hinnatud sobivaks alates 16. eluaastast, põhjuseks siis kõik need mättasse löödud vastased ja küsitav keelekasutus. Kuigi punast värvi on selles mängus tõesti omajagu kasutatud, siis ma ei ütleks, et see oleks nüüd kuidagi vägivaldsem mäng kui Fortnite. Lisaks saab seda samal ekraanil koos mängida. Nautisin seda koos oma pisema poisiga (11), kelle arvates oli tegemist mängitava mänguga mida koos isaga mängida. Nii et kui püsivust on ja tahaks vahelduseks Mario asemel pahadele deemonitele hoopis pasunasse anda, siis miks mitte proovida. Aga igaks juhuks viska enne siiski videotele pilk peale, sest nagu ma ütlesin, punast värvi on selles mängus üksjagu kasutatud.

God’s Trigger


Platvorm(id): PC, PS4, Xbox One
Ilmus: 18. aprill 2019
Arendaja: Techland, ONE MORE LEVEL
Väljaandja: Techland
Ülevaade tehtud: Xbox One X

Mängu saab osta siit:
osta_xboxosta_playstationosta_steam

HEA
Co-op võimalus
Tempokas
Paraja pikkusega ja mõistliku hinnaga
HALB
Viimane bossilahing on frustreeriv
4.5
HEA MÄNG