Google pilvepõhise mänguplatvormi nimeks on Stadia

0
111

Google tutvustas oma uut pilvepõhist mänguplatvormi, mille nimeks on Stadia. Google uut teenust saab kasutama hakata Põhja-Ameerikas ja Euroopas käesoleva aasta teisel poolel.

Stadia on üles ehitatud selliselt, et kui sa vaatad näiteks YouTubes videot, siis klikkides video juures olevale lingile saad sa kõigest mõne minuti jooksul sama mängu mängima hakata. Tegemist on mugava lahendusega eelkõige neile kes mängivad mänge koos oma vaatajatega YouTube’s.

Mängimiseks pole vaja osta eraldi võimast arvutit või mängukonsooli, sest Stadiat saab kasutada erinevates seadmetes – sülearvutis läbi Chrome veebilehitseja, Chreomcasti kaudu televiisoris, tahvelarvutis või mobiiltelefonis. Nagu teistegi pilevepõhiste mänguplatvormide puhul, pakub Stadia võimalust mängida mänge ilma, et sul oleks vaja neid oma seadmesse installeerida, sest mängud jooksevad Google enda serverites. Google sõnul on iga mängu “eksemplaril” kasutada rohkem võimsust kui PlayStation 4 ja Xbox One X kokku pakuvad. Lisaks teatas Google, et nende teenus võimaldab mängida mänge kuni 4K ja 60fps ning tulevikus lubatakse ka 8K tuge.

Google usub, et Stadia suudab edu saavutada seal kus teised teenusepakkujad nagu OnLive, GameFly jne. ebaõnnestusid. Vähemalt siinkohal on Googlel üks eelis, neil juba on olemas andmekeskused üle maailma ja neil on üle kümne aasta kogemusi YouTube teenusega.

Palju teenus maksma hakkab, seda Google veel ei avalikustanud.

Lisaks teatas Google oma uue stuudio, Stadia Games and Entertainment, avamisest. Nagu juba varem arvata võis, hakkab seda juhtima Jade Raymond, kes hiljuti Googlega liitus.