Poliitikute arvates on massitulistamistes süüdi videomängud

0
122
Pilt: Fox News

Verine nädal Ameerika Ühendriikides sai omale verise lõpu. Kokku sai surma 34 ja vigastada üle 65 inimese.

28. juulil avas Californias Gilroy küüslaugufestivalil tule 19-aastane noormees, tappes kolm inimest, kellest kaks olid lapsed.

Paar päeva hiljem toimus tulistamine Mississippi Walmartis, mis lõppes kahe töötaja surmaga ja politseiniku haavata saamisega.

Sellele järgnes verine nädalavahetus, kus Daytoni, El Paso ja Chicago massitulistamistes said surma ja vigastada kümned inimesed.

Taaskord ei tulnud eriti kaua oodata, et välja ilmuksid poliitikud, kes süüdistaksid massitulistamistes videomänge, mitte aga vaba ligipääsu tulirelvadele.

Vabariiklane Kevin McCarthy rääkis Fox Newsile antud intervjuus, “Nende videomängude idee, mis dehumaniseerivad üksikisikuid, on mängus tulistada üksikisikuid ja teisi. Olen alati leidnud, et see on probleem tulevastele põlvkondadele ja teistele. Oleme näinud uuringutest, mida see üksikisikutega teha võib. Kui vaadata neid fotosid selle toimumisest, siis on seos videomängude ja teistega näha.”

Sarnasele järeldusele jõudis ka Texase poliitik Dan Patrick, kes nõuab riiklikku sekkumist videomängutööstusesse, rohkem palvetamist koolidesse ja lipule au andmist.

Esmaspäeval mainis toimunud massitulistamistega seoses videomänge ka Ameerika Ühendriikide president Donald Trump, “hirmsad ja õudsed videomängud, mis on tänaseks levinud nähtus”.

Sarnaselt videomängudele aga võiks siinkohal süüdistada ka Ameerika Ühendriikide presidenti. Nimelt olevat El Pasos massimõrva korraldanud 21-aastane valge meesterahvas suur Donald Trumpi fänn, kes on presidendi levitavaid sõnumeid sotsiaalmeedia vahendusel edasi jaganud ning kirjutas oma manifestis “hispaanlaste sissetungist Texassesse”. Seda aga Texase kuberner Dan Patrick märgata ei tahtnud, küll aga leidis ta nimetatud manifestist hoopis vihjeid Call of Duty mängudele.