The Wizards – Enchanced Edition – mida teevad Las Vegase silmamoondajad vabal ajal?

0
259

Virtuaalreaalsus on lubanud mul olla muuhulgas ka astronaut, hävituslendur, politseinik, robot ja hiirekese nähtamatu sõber. Võlur pole ma vist veel siiamaani olnud. Vähemalt selline kindlasti mitte, kes peab tulepallide manamiseks kindla käeliigutuse tegema. Saage tuttavaks, „The Wizards – Enchanced Edition“.

Millalgi möödunud aastal arvutile ilmunud mäng on nüüd saanud natuke lihvi ja lasti ka PlayStation VRi jaoks välja ning asetab mängija noore võluri saabastesse, kelle ülesandeks saab otse loomulikult maailma rahu rikkuva iidse kurjuse hävitamine.

Mängijat juhendab sinu peas kostuv vanema, kogenud ja endale huumorisoone võlunud silmamoondaja hääl, kelle juhendamisel pead sa varemetes, kõrbetes ja koobastes ringi jooksma ja kõik vähegi möriseda julgevad kurjamid kahe Move-puldi (Dual Shock 4 kasutada ei saa) vibutamise abil maha nottima. Jooksma on tegelikult veel vähe öeldud, sest „The Wizardsi“ parim liikumismoodus ühendab nii jooksmise (hoia Move-nuppu all ja osuta sinna suunda, kuhu minna tahad) ja teleporteerumise, sest üks õige võlur ei viitsi taldu kogu aeg kulutada. Seega mängija saab ise valida, kumb moodus talle sobib ja lisaks sellele on menüüs peidus ka igavene rodu mugavusseadistusi, mille järgi liikumine toimub.

Igatahes, kurjus ei puhka ja sina, kellel on alguses kasutada vaid närune tulepall ja võlukilp, pead minema korda majja lööma. Sellest pole aga midagi, sest tegelikult on võitlussüsteem küllaltki vahva.

Mäng koosneb lühikestest, umbes 10-15 minuti pikkustest maailmatest, mida mööda sa ringi liigud ning aeg-ajalt võlubarjääridega alale sattunult vastaseid alistad. Vastaseid pole väga palju erinevaid, tüüpilised eri värvitoonides kollid ja trollid ning viimases maailmas lisandub veel üks vaenlasetüüp, kellega võitlemiseks pead sa oma lahingustrateegiat jooksu pealt muutma.

Sul on kasutada kuus erinevat loitsu ning lisaks nimetatud tulepallile ja kilbile on sul maagiline vibu, imperaator Palpatine’i näpuelekter, võlukristallide tulistamine ja… suur tulepall. Iga loits vajab esile kutsumiseks erinevat käteliigutust. Tulepalli jaoks vajutad Move-puldi päästikut ja keerad peopesa koos puldiga ülespoole, näpuelektri jaoks hoiad käsi paralleelselt, vajutad päästikud alla, liigutad käed ette ja lased päästikud lahti jne. Kuna iga loitsu saab ka tasemetes peidus olevate punaste kivikeste eest täiustada, muutudki ajapikku üha võimsamaks ning saad võimaluse näiteks elektrit tulistavaid käsi eraldi liigutada, kilp hakkab sinu poole pillutavaid asju vastaste poole tagasi põrgatama jne. Ma oleks soovinud näha võib-olla rohkem erinevaid loitse vajavaid vastaseid, aga see on pigem isiklik kiiks, sest hetkel ma näiteks vibu ja võlukristalle eriti ei kasutanudki, sest nende manamiseks vajalikud liigutused on kümnete sind nuiaga pähe silitada tahtvate kollide vahel laveerides lihtsalt liiga tundlikud.

Graafiline pool on nii ja naa. Mäng jookseb küll sujuvalt ja mulle meeldisid loitsude valgusefektid pimedates koridorides, aga mulle ei meeldinud niruvõitu ja puine animatsioon vastaste liikumises. Kuna tegu on põhimõtteliselt lainete kaupa otse sinu suunas tormavate jorssidega, siis oleks lootnud kasvõi mõnda ägedat surmaanimatsiooni või kaltsunukku, aga kahjuks pole see nii. Lisaks kippusin ma alatasa erinevate asjade taha kinni jääma… või ei suutnud mind takistama pidanud asjad mind tegelikult takistada. Ühes maailmas oli nimelt aedade ja avatavate väravatega piiratud labürint. Ma kohati ei vaevunud uksi avama ja teleportisin ennast aia otsa ja sealt kohe edasi.

Mis oli aga minu jaoks „The Wizardsi“ suurim pluss? See, et ma sain seda mängida ampsudena. Kuna viietunnine seiklus on jagatud lühemateks leveliteks ning alati on võimalus hüpata niisama võitlemiseks Arena-nime kandvasse valikusse, kus tuleb kristalle hävitada, kristalle kaitsta või siis niisama kolle pilbasteks lasta, võimaldas see mul mängida siis, kui ise tahtsin. Õhtul pärast väsitavat tööpäeva VR-prillid pähe, teed kiirelt kaks taset läbi ja paned prillid ära.

Igal tasemel on ka oma edetabel, mis näitab ära, kui palju sa seal punkte teenisid. Punktisumma kasvatamiseks/kahandamiseks saad kasutada erinevaid tasemetes olevatesse kirstudesse peidetud kaarte, millega saad vastaseid kiiremaks muuta või hoopis ennast löökidele vastu pidavamaks teha.

„The Wizards“ ei olegi mõeldud suuremate virtuaalreaalsusmängude konkurendiks, aga seda, mida ta teeb, teeb ta korralikult. Loitsimine toimib, vastaseid on piisavalt, liikumisvalikuid on jalaga segada ja mäng on piisavalt lühike, et mitte tüütavaks muutuda. Kui sa oled kunagi tahtnud olla võlur ja sul on mõni virtuaalreaalsusseade, siis „The Wizards“ on paari kinopileti raha maksev korralik ajaviide.

PEGI 7
The Wizards - Enchanced Edition


Platvorm(id): PS4+PSVR
Ilmus: 12. märts 2019
Arendaja: Carbon Studio
Väljaandja: Carbon Studio
Ülevaade tehtud: PS4 Pro + PSVR

Mängu saab osta siit:
osta_playstation

HEA
Suurepärane loitsumehaanika
Sobivas pikkuses maailmad
Väga palju sätitavaid mugavusparameetreid
HALB
Lugu jääb tahaplaanile
Animatsioonid on puisevõitu
3.5