Twitch on lõhkise küna ees – Fortnite’i staar Tfue rikkus taaskord Twitchi reegleid

0
361

Fortnite’i striimer Turner “Tfue” Tenney kasutas Minecrafti mängimise ajal oma striimis ebasobivat keelepruuki, rikkudes sellega selgelt Twitchi reegleid. “Nüüd sa võid imeda mu riista mees. Kõik te emanikkujad tapsite nad neegrid. Te võite imeda mu piss-pissi, mehed,” karjus Tenney oma striimi ajal.

Tegemist ei ole esimese korraga kui Tenney oma striimi ajal valimatult sõimab ja rassistliku kõnepruuki kasutab. Ta on juba varasematel kordadel sarnase käitumise eest Twitchist ajutise keelu saanud. Mis aga antud juhtumi eriliseks teeb on Twitchi kolme rikkumise reegel – “Pärast kahte rikkumist on järgmise rikkumise korral karistuseks tähtajatu kasutajakonto peatamine, kuid mõne tõsisema rikkumise korral võidakse seda rakendada ka esimese rikkumise puhul,” seisab kirjas Twitchi reeglites.

Hetkel on Tenney konto endiselt aktiivne ja oma rikkumise eest pole ta isegi ajutist Twitchi kasutamise keeldu veel saanud. Nüüd jääb üle vaid vaadata, milliseid meetmeid või kas üldse Twitch kasutusele võtab Tenney rikkumiste osas. Tenney’l on tänaseks peaaegu 7 miljonit jälgijat, mistõttu on ta Twitchis teisel kohal jälgijate arvu poolest. See omakorda tähendab Twitchi jaoks aga raha ning peale Ninja lahkumist Twitchist oleks Tenney kaotamine järgmine korralik löök neile. Hetkel on Twitch keeldunud kommentaaridest antud teemal.

Twitch on juba mõnda aega erinevatel põhjustel kritiseeritud ning kogukonna arvates saavad suuremad kanalid soodsama kohtlemise osaliseks, sest nad on Twitchi jaoks olulisemad. Nüüd on aga Twitch selgelt olukorras kus neil tuleb otsustada, kas rakendada oma reegleid kõigile või ignoreerida reegleid suuremate striimerite puhul, kui nood käki kokku keeravad, näidates nii tervele kogukonnala, et suurematele striimeritele Twitchi reeglid ei kehti.

Ükskõik mida Twitch nüüd ka ei otsustaks, inetuks läheb nüüd asi igal juhul. Kõige lihtsam lahendus nende jaoks olekski antud vahejuhtumit ignoreerida ja teha nägu nagu poleks midagi juhtunud. Kasutajatele aga kes peaksid nüüd kisa tõstma, et suuremad striimerid saavad erikohtlemise osaks, saab Twitch näidata lihtsalt keskmist näppu ja öelda, “leppige sellega”.

Üks on aga kindel, mida iganes Twitch nüüd otsustab, määrab nende teenuse tuleviku.