Xbox Series X-i ja S-i 1TB mälukaart maksab 220 dollarit

0
216
Xbox SSD

Lõpuks ometi on teada palju hakkavad maksma Xbox Series X-i ja S-i 1TB mälukaardid, sest Ameerika Ühendriikides tegutsev Best Buy alustas eeltellimuste vastuvõtmisega, avaldades sellega ka lõpliku hinna. Seagate 1TB mälukaart Xbox Series konsoolidele maksab $219.99.

Euroopas ei paista keegi hetkel veel Xbox Series konsoolide mälukaarte müüvat, kuid võib arvata, et selle hinnaks võib tulla umbes 200-220 eurot.

Xboxi konsoolide mälukaardid on patenteeritud ja seni on ametlikult kinnitatud ainult üks tootja, kelleks on Seagate. Microsoft on lubanud, et tulevikus siiski tootjate ja erinevate suurustega mälukaartide hulk täieneb. Senikaua tuleb aga rahul olla Seagate 1TB mälukaardiga.

Samal ajal on Sony aga läinud veidi teistsugust teed pidi, lubades kasutajatel kasutada ükskõik millist NVME 4.0 SSD-d, kui see vastab Sony seatud kiirusenõuetele. Samsungi 1TB 980 Pro, mis nendele nõuetele vastab, maksab $229.99.

Kuigi selline kõrge hind on muidugi hästi põhjendatud, võib see siiski üllatada paljusid uue põlvkonna konsoolide ostjaid.

Siinkohal tasub tähelepanu juhtida ka sellele, et kui Xbox Series X tuleb 1TB SSD kettaga, siis PS5 tuleb 825GB SSD kettaga ning Xbox Series S-il on vaba ruumi ainult 512GB. Lisaks sellele hõivab osa ruumist konsoolide operatsioonisüsteem, kus süsteemi poolt hõivatud ruum võib olla umbes 90-220GB. Näiteks 220GB operatsioonisüsteemi puhul jääb Xbox Series S-i omanikele alles vaid 292GB vaba ruumi, mida võib, uue põlvkonna mängude suurusi arvestades, natuke väheks jääda, kui te soovite näiteks mingil ajaperioodil rohkem kui ühte mängu mängida. Sellisel juhul tuleks omale osta 1TB mälukaart juurde, mis teeks nüüd aga Xbox Series S-i hinnaks umbes 500 eurot. Seda hinda vaadates on vist mõistlikum juba kohe omale Xbox Series X soetada.