Xbox Series X/S kasutab vananenud tehnoloogiat

0
168
Xbox

Kuigi Xbox Series X-i tehnilised andmed on tipptasemel ja tegemist on kõige võimsama mängukonsooliga turul, siis mõned Xbox Series X/S sisend- ja väljundvõimalused on vananenud.

Mõni aeg tagasi avaldas Microsoft ametlikult Xbox Seris X-i ja S-i tehnilised andmed, mille käigus selgusid mõned pisiasjad, millele keegi tavaliselt tähelepanu ei juhi. Nimelt selgus, et mõlemad konsoolid kasutavad 802.11ac kaheribalist WiFi-kaarti. See tähendab, et Xboxi konsoolid kasutavad praeguse põlvkonna WiFi 5 standardit, mitte aga kiiremat, kaasaegsemat WiFi 6.

Tõenäoliselt enamus mängijaid ühendavad oma uue konsooli siiski WiFi asemel pigem otse võrgukaabliga, kuid väike pettumus on see siiski, eriti arvestades tulevikku suunatud pilku ja xCloudi pakutavat võimalust mänge striimida ka otse oma konsoolist. Lisaks on siiski omajagu ka neid kel on kodus näiteks rohkem kui Xbox, kuid samas pole nad pidanud vajalikuks teistesse tubadesse kaablit vedama hakata.

Lisaks selgub, et Xbox Series X/S pakuvad USB-C portide asemel kolme USB 3.1. Gen 1 porti, 5Gbit/s andmeedastuskiirusega. Kui keegi lootis, et Xbox Series konsoolidel on olemas vähemalt üks USB-C port, siis need unistused tuleb nüüd peast pühkida. Õnneks ei ole see siiski väga oluline, sest kui sul on lisaruumi vaja, siis selle jaoks saab omale osta Xbox Series konsoolidele mõeldud Seagate 1TB mälukaardi ning oma pultide laadimiseks ei ole erilist vahet kas sa kasutad USB-C või USB 3.1 Gen 1 porti.

Samal ajal aga on Xbox Series X/S esimesed mängukonsoolid, millel on olemas Dolby Atmose ja Dolby Vision HDR-i mängutugi. Tõsi, hetkel toetavad Dolby Visioni ainult mõned mängud, sealhulgas Battlefield 1, kuid Dolby lubab, et 2021. aastal saab see pilt juba parem olema.

Erinevalt HDR 10-st, mis pakub kuni 10-bitist värvisügavust, pakub Dolby Vision kuni 12-bitist värvisügavust, pakkudes sellega vaatajatele tõetruumat pilti. Kuid lõpuks sõltub kõik sinu telerist või kuvarist, enamus telereid toetavad täna ainult 10-bitist värvisügavust. See tähendab seda, et kui teie teler Dolby Visioni ei toeta, siis pole teil sellega midagi peale hakata, et teie Xbox Dolby Visioni toetab.

Xbox Series X/S ilmuvad 10. novembril. Eeltellimuste vastuvõtmisega alustati eelmisel nädalal ning müüdi vähem kui tunniga juba välja. Microsoft lubab küll, et peatselt koguseid suurendatakse, kuid kui te praeguseks hetkeks ei ole veel omale Xboxi uut konsooli tellinud, siis suure tõenäosusega enne uut aastat ei õnnestu teil uut Xboxi (või PS5) osta, sest praegused eeltellimiste järjekorrad ulatuvad juba järgmisesse aastasse.