13 õudusmängu Halloweeni ajaks

0
277

13. The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

Mängu tegevus toimub Iraagi sõja lõpu poole, kus eriüksus läheb otsima massihävitusrelva, kuid keset lahingumöllu avastab end vastamisi palju ohtlikumate vastastega, kes elavad iidses Sumeri templis. Järgnevate tundide jooksul tuleb ellujäämiseks teha mitmesuguseid raskeid otsuseid, tehes koostööd oma seniste vaenlastega. Kes jääb ellu ja kes saab surma, sõltub sinu tehtud valikutest.

“House of Ashesi” puhul on tegemist täiesti korraliku B-kategooria õudusfilmiga, kus vaatajal vahepeal nuppu lubatakse vajutada. Selle hinna eest, mida mängu eest küsitakse, saab 5-6 tundi meelelahutust, seega kui teile meeldivad õudusfilmid ja -mängud, sealhulgas “Until Dawn” või “The Dark Pictures Anthology” sarja esimesed kaks mängu, meeldib teile kindlasti ka “House of Ashes”. Halloween’i ajal on see vaatamiseks/mängimiseks vägagi sobiv kraam. Loe arvustust siit…

Platvorm(id): PCPS4PS5Xbox OneXbox Series X/S
Ilmus: 22. oktoober 2021
Arendaja: Supermassive Games
Väljaandja: Bandai Namco Entertainment

12. Returnal

Ava silmad, aja end püsti, haara relv, söösta tundmatusse, võitle ebardlike ja ebamaiste tulnukatega, sure. Ava silmad, nõjatu ettepoole, haara pult, kaota võitluses ebardlike ja ebamaiste tulnukatega, vannu. Ava silmad…

Need lühikesed lausekatked kirjeldavad suurepäraselt „Returnalit”, Soome mängustuudio Housemarque’i poolt loodud Sony PlayStation 5 eksklusiivmängu, mis segab üheks roguelite-kompotiks kokku kolmanda isiku vaates tulistamise, psühholoogilise õudusthrilleri ja nende eelmistest mängudest („Nex Machina”, „Resogun”) tuntud bullet hell’i ehk kõikjal-lendab-erivärvilisi-kuule-ära-pihta-saa mängustiili.

„Returnali” lugu räägib astronaudist Selene Vassosest, kes kihutab Heliose-nimelise kosmoselaevaga avakosmoses, üritades leida salapärast Valge Varju signaali. Ühtäkki tabab tema kosmoselaeva rike ja ta kukub Atroposele, pidevas muutumises olevale planeedile, kus on ilmselgelt juhtunud midagi õõvastavat. Siin ei paista isegi surm tema kannatustele lõppu tegevat, sest iga kord, kui Selene kuidagi hukkub, ärkab ta õhku ahmides taas oma kosmoselaeva rusude juures ja on sunnitud üha ikka ja jälle uuesti teele asuma. Loe arvustust siit…

Platvorm(id): PS5
Ilmus: 30. aprill 2021
Arendaja: Housemarque
Väljaandja: Sony Interactive Entertainment

11. Back 4 Blood

“Back 4 Blood” on suurepärane co-op zombide tulistamismäng, millel on kaardipõhine perkide süsteem ja rahuldust pakkuvad missioonid. Kui otsid zombide mängu, mida Halloweeni ajal koos sõpradega mängida, siis “Back 4 Blood” sobib selleks suurepäraselt.

Platvorm(id): PCPS4PS5Xbox OneXbox Series X/S
Ilmus: 7. oktoober 2021
Arendaja: Turtle Rock Studios
Väljaandja: Warner Bros. Games

10. Resident Evil 4 VR

Tahaksid midagi päris õudset? Miks mitte mängida “Resident Evil 4” VR versiooni, kus saad astuda Leon S. Kennedy kingadesse, et päästa USA presidendi tütar, kelle salapärase ususekti liikmed röövinud on. Euroopa maakohas tuleb sul seista silmitsi mitmesuguste vastastega, sealhulgas õudsete olenditega, kes on nakatunud Las Plagase parasiidiga, Los Illuminados ususekti poolt kontrollitud külaelanikega ja harutada lahti saladuste müsteerium kogu toimuva ümber.

Platvorm(id): Oculus Quest 2
Ilmus: 21. oktoober 2021
Arendaja: Armature Studio
Väljaandja: Oculus Studios

9. The Medium

“The Medium” on psühholoogiline õudusvideomäng, mille arendajaks on Bloober Team. Mängu tegevus toimub 1999. aastal, kommunismijärgses Poolas. Marianne on tütarlaps, kes aitab rahututel hingedel tee leida teispoolsusesse. Ühel õhtul pärast oma kasuisa surma saab ta telefonikõne salapäraselt helistajalt, kes lubab Marianne võimete ja nägemuste kohta selgitusi jagada, aga ainult siis kui tütarlaps mahajäetud Niwa töötajate puhkekeskusesse temaga kohtuma sõidab.

Platvorm(id): PCPS5Xbox Series X/S
Ilmus: 28. jaanuar 2021
Arendaja: Bloober Team
Väljaandja: Bloober Team

8. Resident Evil Village

“Resident Evil Village” lugu jätkub sealt, kust eelmine osa pooleli jäi, ehk peategelane Ethan Winters on koos oma kalli kaasa Mia ja kuuekuuse pisitütre (või mis pisi, mängus leiduv info väitis, et tüdruk kaalus sündides üle kuue kilo) Rose’iga Euroopas antibioterroriorganisatsiooni BSAA kaitse all. Kohe mängu alguses sajab nende koju sisse Ethani eelmise osa lõpus päästnud kangelane Chris Redfield, kes Mia tina- ja mullarikkamale dieedile saadab ning oma alluvatel oimetuks löödud Ethani ja rahulikult tuduva Rose’i kaasa pakkida käsib. Kui Ethan taas silmad avab, leiab ta ennast kägarasse sõidetud valitsuse sõiduki kõrvalt ja abi otsides komberdab ta lähedal asuvasse külakesse.

Tegemist on ühe tõeliselt hea õudukaga, mida julgeb soovitada kõigile, kes tahavad vahel natuke närvikõdi kogeda ja mörisevaid Team Jacobi klanni esindajaid näkku tulistada. Loe arvustust siit…

Platvorm(id): PCPS4PS5Xbox OneXbox Series X/S
Ilmus: 7. mai 2021
Arendaja: Capcom
Väljaandja: Capcom

7. Alan Wake Remastered

Kui sa ei ole kunagi varem “Alan Wake’i” mänginud, siis nüüd on sul võimalus mängida selle uusversiooni. Tegemist on paljukiidetud õuduspõnevikuga, mille peaosas on Alan Wake, probleemide käes vaevlev kirjanik. Wake otsustab stressi maandamiseks ja inspiratsiooni otsimiseks koos oma abikaasaga sõita ühte väikesesse Ameerika linnakesse. Ühel hetkel on aga läheb ta naine kaduma ning Wake avastab käsikirja õudusloost, mis on väidetavalt tema enda kirjutatud. Loomulikult Wake seda ei mäleta ning tema reaalsustaju saab tõsise hoobi, seistes silmitsi kurjusega, mis selles salapärases maakohas võimust on võtnud. Wake alustab oma kadunud naise Alice’i otsingutega.

Platvorm(id): PCPS4PS5Xbox OneXbox Series X/S
Ilmus: 5. oktoober 2021
Arendaja: Remedy Entertainment
Väljaandja: Remedy Entertainment

6. The Walking Dead: Saints & Sinners

Kui otsid õudsat virtuaalreaalsusmängu, siis ei saa kindlasti kõrvale vaadata paljukiidetud “The Walking Dead: Saints & Sinners” VR mängust, mis põhineb See põhineb Robert Kirkmani Skybound Entertainmenti koomiksisarjal The Walking Dead.

Platvorm(id): PC, PS VR, Oculus Rift, Oculus Quest, Oculus Quest 2
Ilmus: 23. jaanuar 2020
Arendaja: Skydance Media
Väljaandja: Skydance Media

5. Lit The Dark Pictures Anthology: Little Hope

“Little Hope” on mängija valikutel põhinev õudusmäng. Algus võiks iseloomustada keskmist B-filmi. Suletud tee tõttu on hilisõhtusele väljasõidule suunduvaid kolledžitudengeid vedav buss sunnitud tegema ümbersõidu läbi kummitusliku väikelinna. Ei tea kust ilmub teele väike tüdruk ning äkiline ümberpõige paiskab bussi kummuli. Õnnetusest toibunud professor koos nelja erinevas vanuses tudengiga asuvad öises metsas otsima abi ning salapäraselt kadunud bussijuhti. Loe arvustust siit…

Platvormid: PCPS4Xbox One
Ilmus: 30. oktoober 2020
Arendaja: Supermassive Games
Väljaandja: Bandai Namco

4. Phasmophobia

Kes ei oleks kuulnud sellisest populaarsest õudusmängust nagu “Phasmophobia”, kus saab kummitusi uurida kas üksi või koos sõpradega. Mäng ilmus 2020. aasta septembris ja sellest sai oktoobris üks enim mängitavaid ja striimitavaid mänge. Miks mitte see ka sel aastal ette võtta, eriti juhul, kui sa ei ole seda veel mänginud. Proovi kindlasti ka VR versiooni.

Platvormid: PC
Ilmus: 18. september 2020
Arendaja: Kinetic Games
Väljaandja: Kinetic Games

3. Resident Evil 3

2020. aastal ilmus “Resident Evil 3” uusversioon ja kuigi tegemist pole nii ägeda mänguga nagu seda on aasta varem ilmunud “Resident Evil 2” uusversioon, on tegemist siiski ühe korraliku õudusmänguga, mis lausa kutsub end Halloweeni ajal mängima.

Mängu lugu leiab ajaliselt aset nii enne kui ka pärast „Resident Evil 2“ sündmuseid ja kui te tähelepanelik olete, siis märkate ka paari eelmisest osast tuttavat tegelast ja olukorda. Mängu alustades istub Jill Valentine, „Resident Evili“ esimese osa üks väheseid osalisi, kes veel Raccoon City nimelises linnas kükitab, oma korteris ja väldib Umbrella agente, kuid eelpool nimetatud kaisukaru Nemesis lammutab maha tema korteri seina, pool elamut ja tüki tänavat pealekauba ning adrenaliininäite taevasse lennutav kassi-hiire mäng ongi alanud. Loe arvustust siit…

Platvorm(id): PCPS4Xbox One
Ilmus: 3. aprill 2020
Arendaja: Capcom
Väljaandja: Capcom

2. The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

Man of Medan on esimene õudusmäng The Dark Pictures mängusarjast, kus mängija(te)l on võimalus lugu mõjutada läbi oma valikute. Siinkohal tasub meeles pidada, et kõikidel sinu (või koosmängimise korral ka sinu paarilise) tehtud valikutel on alati tagajärjed, mille tõttu näiteks kõik loo tegelased võivad surma saada või ellu jääda.

Mängu peategelased lähevad Vaikse ookeani lõunaossa sukeldumisretkele, et leida II maailmasõjast pärinev lennukivrakk. Retke edenedes ja tormi saabudes avastavad nad end aga peatselt kummituslaevalt. Kes sellelt laevalt nüüd eluga pääseb ja kes mitte, jääb täielikult mängija(te) teha. Loe arvustust siit…

Platvorm(id): PCPS4Xbox One
Ilmus: 30. august 2019
Arendaja: Supermassive Games
Väljaandja: Bandai Namco Games

1. Resident Evil 2

2019. aasta „Resident Evil 2“ on seega maast laeni otsast peale tehtud remake ühest vanast õudusmängust ning räägib loo algajast politseinikust Leon S. Kennedyst, keda ootab ees kõigi aegade viletsaim esimene tööpäev ning särtsakast üliõpilasest Claire Redfieldist, kes läheb Raccoon Citysse oma venda külastama. Suureks ehmatuseks satuvad nad aga keset zombisid täis linna, kus keegi peale nende enam õhku hingavat ei tundu. Meie kangelased otsustavad varjuda politseijaoskonda, mis osutub äärmiselt… mittemõistlikuks otsuseks.

„Resident Evil 2“ on suurepärane mäng, mis peaks rahuldama kõiki õudusemängude/-filmide ja zombide austajaid. Liikumine on tehtud sujuvamaks, varjude, valguse ja pimedusega mängitakse fantastiliselt ning zombide ettearvamatu käitumine ja võime hoolimata korduvatest hammastega kuulide püüdmisest ikka sinu kaela lutsutama tulla on väga-väga lahedad. Tänu kahele erinevale tegelasele ja lahti lukustatavatele lisadele on siin mängimist päris pikaks ajaks. „Resident Evil 2“ on parimaks näiteks, kuidas vana mängu uusversiooni ja ka mängu kui sellist teha. Absoluutselt kohustuslik mängimine. Loe arvustust siit…

Platvorm(id): PCPS4Xbox One
Ilmus: 25. jaanuar 2019
Arendaja: Capcom
Väljaandja: Capcom