“GTA: The Trilogy – The Definitive Edition” arvutiversioon on tagasi, ilma skandaalse seksmänguta

0
56
GTA: The Trilogy - The Definitive Edition

Rockstar tõi “GTA: The Trilogy – The Definitive Edition” arvutiversiooni tagasi.

Eelmisel nädalal eemaldas Rockstar müügilt “GTA: The Trilogy – The Definitive Edition” arvutiversiooni ja blokeeris mängu kasutamise, sest see sisaldas “sisu, mida seal olema ei oleks pidanud”. Kõik kes mängu Rockstari poest ostnud olid, said raha tagasi.

Nüüd on mäng Rockstari poes uuesti kättesaadav, sel korral siis juba ilma selle “sisuta, mida seal olema ei oleks pidanud”, sealhulgas on eemaldatud arendajate kommentaarid ja skandaalse seksmängu “Hot Coffee” osa.

“Hot Coffee” oli osa “Grand Theft Auto: San Andrease” 2004. aasta versioonist, mis oli küll mängu ilmudes peidetud, kuid modifikatsioonid arvutil ja konsoolidel, andsid sellele juurdepääsu.

Mõned näited mida seksikas minimäng sisaldas: oraalseks, täielik seks erinevates poosides, seks mänguasjadega, piitsutamine, masturbatsioon. Kuigi Hollywood ja telemaailm hakkas sel ajal küll juba vaikselt tagasi tõmbuma seksuaalsete teemade käsitlemisel, siis tol ajal oli seks ja alastus veel paljude, sealhulgas ka Rockstar Games’i presidendi ja kaasasutaja Sam Houseri arvates loomulik asi, mida ei pidanud häbenema ega kartma. Kuna tegemist oli juba täiskasvanutele mõeldud mängule, mis sisaldas ohtralt vägivalda ja ebasobivat keelekasutust, siis seksiteemade lisamine oli loogiline samm.

“Tahame lisaks vägivallale ja halvale kõnepruugile lisada ka seksuaalset sisu, mis ma saan aru on mõnede inimeste jaoks küsitav, kuid täiesti loomulik (rohkem kui vägivald), kui nüüd mõelda ja arvestada faktiga, et tegemist on täiskasvanutele mõeldud mänguga,” kirjutas Houser 2004. aasta juulis ettevõtte tegevjuhile Jennifer Kolbe.

“Hot Coffee” lisa avastamine ja kasutamine modifikatsioonide kaudu põhjustas peavoolumeedias skandaali, mille tõttu Rockstar pidi mängu uuendama, eemaldades sealt seksimängu “Hot Coffee”. Sellele järgnesid mitmed kohtuhagid ning 2009. aastal sai Rockstari emakompanii Take-Two Interactive kokkuleppele Föderaalse Kaubanduskomisjoniga, makstes kohtulahenditeks välja veidi üle 20 miljoni dollari. Siit saigi seksuaalsete teemade vältimine videomängudes, jõudes välja tänapäevani kus täiskasvanutele mõeldud mängudes on Euroopas ja Põhja-Ameerikas seksuaalsed teemaa tabu all, samal ajal kui lokkamatu vägivalla propageerimine on aga endiselt peavoolumeedia poolt heaks kiidetud.