Laupäeval toimub taaskord MängudeÖÖ

0
104

Laupäeval, 25. septembril 2021, toimub Ülemiste keskuse Apollo kinos Eesti suurim mängupidu: MängudeÖÖ.

Laupäevane MängudeÖÖ toob huvilisteni põnevad turniirid, parimad striimerid, uusimad videomängud ja muljetavaldavad lauaarvutid. Lisaks tutvustatakse ulmežanri eripära, räägitakse e-spordist ja videomängude arendamise võimalustest Eestis ning cosplay-võistluse käigus selgitatakse välja kõige osavam ümberkehastuja.  Muuhulgas toimub Apollo peasaalis Red Bull Flick Eesti finaal, kus selgub Eesti esindaja rahvusvahelisel laval.

Eesti e-jalgpalli rahvuskoondislased Henry William Heinola ja Carl Robert Mägimets tutvustavad selle sügise suurimat spordimängu FIFA 22 ning nende osalusel peetakse Eesti esimene FIFA 22 turniir. 

Mortal Kombat 9 on alati olnud MängudeÖÖ üks armastatumaid teoseid ja brutaalne kaklusmäng on kohal ka sel korral, et anda kõikidele osavõtjatele võimalus enda oskuseid tõestada. Lisaks saab ürituse käigus koos lahingupartneriga ennast proovile panna ROG Warzone Battle Royale turniiril.   

Ürituselt ei puudu ka Eesti striimerid. Carms, Ohmyremi, Signej ja Luik toovad vaatajateni mitmekülgse show, kus demonstreeritakse oma mänguoskuseid, visatakse nalja ning antakse publikule võimalus striimeritega mõõtu võtta. 

Loengusaalis tutvustavad Eesti ulmeajakirja Reaktor eestvedajad ulmežanri eripära, räägitakse videomängude arendamise võimalustest Eestis, e-spordist ning peetakse näitlejate Märt Koigi ja Kristjan Lüüsi osalusel maha üks Dungeons & Dragonsi mäng. 

Loomulikult toimub MängudeÖÖl ka suurejooneline cosplay võistlus, kus selgub, kes oskab kõige paremini mõneks popkultuuri tegelaseks kehastuda.  

MängudeÖÖ
Pilt: MängudeÖÖ

Apollo kino koridorides on aga võimalik tutvuda uute Eesti videomängudega ja näha saab Eesti kõige erilisemaid lauaarvuteid.

Koostöös Euronicsi ja Samsungiga on välja pandud uued telerid, näitamaks ürituse külastajatele, milleks kaasaegsed videomängud graafiliselt võimelised on.

Pealtvaatajate meelt lahutavad Comedy Estonia koomikud.  

“MängudeÖÖ vallutab läbi kahe korruse terve Apollo kino ning täidab selle virtuaalse meelelahutusega, mis paneb südame põksuma nii tõsimeelsel mängusõbral kui ka sellel, kes astub esimesi samme mängumaailmas,” ütles MängudeÖÖ peakorraldaja Andri Allas.

Ülemiste keskuse juhil Guido Pärnitsal on hea meel võõrustada e-sportlasi ja mänguhuvilisi: “E-sport on 21. sajandi sport, mis on kaasahaarav igas vanuses inimestele. MängudeÖÖ on suurepärane koht, kus osavamad saavad omavahel mõõtu võtta ja huvilised põneva mängumaailmaga lähemalt tutvust teha.”

MängudeÖÖ algab 25. septembril kell 21:00.

Üritusele kehtib vanusepiirang 16+ ning vajalik on vaktsiinipass. Vaktsiinipassi puudumisel on võimalik teha kohapeal kiirtest, mis maksab €6. Ürituse piletid on saadaval eelmüügist hinnaga €12.

Eelregistreerumine FIFA 22 turniirile: https://forms.gle/iaSV4yp1HtY1krgk6 
Eelregistreerumine Mortal Kombat 9 turniirile https://forms.gle/e7cixTpsDoXZh5NN9 
Eelregistreerimine Warzone Battle Royale turniirile: https://forms.gle/uZ9fVNM9QGiyy2Bt9