“Starfield” ei tule PlayStation 5 konsoolile

0
64
Starfield

Uus ulmerollikas “Starfield” ei tule PlayStation 5-le, sest sellest saab Xbox Series X/S eksklusiivmäng, teatas GamesBeat.

Jeff Grubb kirjutab GamesBeatis, et Bethesda ulmerollikas “Starfield” on oluline mäng Xbox Game Passi tellimusnumbrite kasvatamisel, mistõttu on tegemist Xbox Series X/S-i eksklusiivmänguga ja PlayStation 5-le seda ei ilmu.

Xbox Game Pass on nüüdseks Xboxi ökosüsteemi keskpunkt, seetõttu on Microsofti jaoks hetkel oluline investeerida eksklusiivsesse sisusse ja uutesse mängudesse, et suurendada pakutava teenuse väärtust ja kasvatada kasutajate arvu. Microsoft soovib võimalikult palju inimesi meelitada oma teenuseid kasutama, et kasvatada tulusid järgmiste aastate jooksul.

Seetõttu pole ka imestada, et “Starfieldist” saab Xboxi eksklusiiv, arvestades mängijate suurt huvi selle vastu ja seda, et Bethesda mängustuudiod kuuluvad nüüd Microsoftile. Tegemist on käesoleva aasta ühe oodatuima mänguga.

Mis aga saab “The Elder Scrolls 6-st”? Bethesda juht Todd Howard ise on öelnud, et tal “on raske ette kujutada” olukorda kus sellised tiitlid nagu “The Elder Scrolls 6” ja “Starfield” võiksid olla konsooli eksklusiivid. Kuid see oli enne seda kui Microsoft ZeniMax Media ära ostis. Pärast ZeniMax Media ostu selgitas Xboxi juht Phil Spencer, et kõik senised kokkulepped jäävad kehtima. Need mängud mis on teistel platvormidel, toetatakse ka edaspidi ning olemasolevad kokkulepped uute mängude osas, nagu “Deathloop” ja “GhostWire: Tokyo” jäävad samuti kehtima. Kuid tulevikus ilmuvad Bethesda mängud ainult nendele “platvormidele, kus on olemas Game Pass”, see tähendaks hetkel Xboxi konsoole, arvutit ja kõiki neid platvorme mis pakuvad ligipääsu xCloudi teenusele.

Kuigi Sony Interactive Entertainment juht Jim Ryan loodab, et Bethesda mängud nagu “Starfield” ja “The Elder Scrolls 6” ilmuvad siiski ka PlayStation 5 konsoolil, siis olemasoleva info põhjal paistab, et ainuke võimalus kuidas need mängud PlayStationi konsoolidel ilmuda saaksid on see, kui Sony lubab Xbox Game Passi oma platvormile.

Esialgsete plaanide kohaselt peaks Starfield ilmuma selle aasta jooksul või hiljemalt järgmise aasta alguses.

Huvitav, kas äkki “Starfield” võiks olla see täiesti uus Xboxi mäng, mis kõik pahviks lööb?