WarioWare: Get it together – võta end siis kokku, Wario

0
61

Kui kiired teie reaktsioonid on? Arvate, et suudate sekundite jooksul virtuaalse banaani ära koorida? Aga tuuleveskit käivitada? Prožektori valgusvihu näitlejale suunata? Nimelt just selliste ülesannetega Nintendo Switchi eksklusiivmäng „WarioWare: Get it together” teid üllatabki.

„WarioWare’i” mängud on olnud alati kiired, kaootilised ja väga lõbusad ülikiiret tegutsemist nõudvate mikromängude kogumikud. Ideeks on see, et teile antakse paari ingliskeelse sõnaga ette ülesanne, mille te siis videomängus loetud sekundite jooksul lahendama peate.

Kõik saab alguse sellest, et Wario teeb videomängu, mis on aga nii bugine, et kogu mängu loov kollektiiv imetakse videomängu sisse ja nad peavad bugi-putukad ise laiaks litsuma. Warioga liitub värvikas tegelaste kamp, kellest igaühel on esmapilgul oma omadused ja võimed ning te saate neist valida endale kolm kuni mitu tüüpi, kelle hulgast mäng teile siis kasutatavaid tegelasi mingis ülesannete jadas ette pillub.

Kõiki mänge saab mängida kas üksi või kahekesi ning absoluutselt kõik vajavad teilt ülikiiret mõtlemist. Kuna taustalugu on konkreetselt teisejärguline, tuleb arvestada seda, et „WarioWare’i” põhimõtteks on oma tulemuste ületamine, seega mingil hetkel hakkavad mängud kindlasti korduma ja siis pole üllatusmoment enam nii suur. Siin tulevadki mängu erinevad tegelased, kellel, nagu ma mainisin, on esmapilgul erinevad võimed. Wario ise suudab ekraanil ringi tuisata ja asju rusikaga lüüa. Mona kihutab motorolleriga kontrollimatult edasi-tagasi ja seisab paigal ainult siis, kui sa tema bumerangi teele saadad ja seda juhid. Ana ja Kat, ninjadest kaksikõed, hüppavad kogu aeg, kuid suudavad peaga takistusi purustada ja shurikeneid loopida. Tegelaste omadusi ära kasutades peate te täitma teile antud ülesande ja kuigi kõigi tegelastega peaks olema võimalik kõiki ülesandeid täita, kerkibki siin esile „WarioWare: Get it togetheri” suurim probleem.

Nimelt, nagu te tegelaste kirjeldustest aru saite, taanduvad kõik tegevused kas hüppamisele või tulistamisele. Kõik. Varasemad „WarioWare” sarja mängud on lasknud teil teha puuteekraanide ja liikumistundlike pultidega igasuguseid trikke ning isegi GBA „WarioWare Inc” oli mõnusalt mitmekülgne. Siin aga te kas hüppate millegi vastu või tulistate midagi ja ilmselgelt ilmneb üsna pea, et mõned tegelased on selleks märksa mugavamad kui teised ning te valite üha uuesti ja uuesti samu tegelasi. Minu meelest pärsib selline lähenemine ka ülesannete mitmekülgsust ja Nintendo on endale vast ise sellega jalga tulistanud.

Esmakordselt mängu käivitades vaatab teile menüüst vastu ainult Story mode. Kõik ülejäänud ruudud on veel lukus. Lugu läbides lukustate te lahti erinevaid tegelasi ja uusi üksik- ja mitmikmängulaade, kus teid ootavad ees erinevad jõuproovid alustades võrkpallilahingust ja lõpetades kaklusmänguga, kuid kuna tegelased antakse teile siin loosiga, on mitmikmängude lõpplahendus pehmelt öeldes ettearvamatu ja siin tulevad teatud tegelaste eelised veelgi tugevamalt esile. Jah, kiirelt 10 minutit laste või sõpradega on see vahva, kuid „Mario Karti” see näiteks meie peres ilmselt troonilt tõugata ei suuda. Samas on päris tore mängida lihtsalt kordamööda mõnda lõpmatute ülesannete jada.

Ahjaa, lahti lukustamisest rääkides tuleb mainida veel seda, et mängus teenitud punktide eest saate osta kingitusi, mida tegelastele anda, tõstes nii nende „sõbrataset” ja lukustades lahti erinevaid kostüüme ja värvilahendusi.

Graafikast ja helist pole vast midagi erilist rääkida kui ainult seda, et see toimib. Kirevad ja liikuvad taustad ning situatsioonid toovad sageli muige suule, et mis mõttes te tahate, et ma nüüd just seda teeksin ja need tekitavad ka seltskonnas kõige suuremaid naerupahvakuid.

„WarioWare: Get it together” on küll täiesti okei ajaviide, kuid eelpool mainitud tegelaste ja ülesannete ühe vitsaga löömise pärast on ta minu jaoks üks viletsamaid „WarioWare’i” sarja mänge. Ma veetsin tema seltsis küll ühe toreda nädalavahetuse, kuid mõtlesin alatasa sellele, et see saaks ju palju ägedam olla ja kuna mul on Wii versioon kapis olemas, panin korraks selle tööle. Oli tõesti parem. Seega kui teil on kodus olemas ainult Nintendo Switch, siis pakub „WarioWare: Get it together” näiteks mõnel koosviibimisel või sünnipäeval imelise õhtupooliku. Pikema ajaperioodi jooksul aga selle lõbu tuhmub ja te liigute tõenäoliselt mõne teise mängu juurde.

Lapsevanematele: “WarioWare: Get it together” sobib absoluutselt igale vanusele ja minu 7-aastane tütar hammustas osade mikromängude mõtte lahti minuga võrreldes välgukiirusel. Seega kui teil on vaja oma lastele näiteks pikema autosõidu jooksul meelelahutust pakkuda, võite antud mängu peale mõelda küll.

PEGI 7
WarioWare: Get it together
Platvorm(id): Nintendo Switch
Ilmus: 10. september 2021
Arendaja: Intelligent Systems, Nintendo
Väljaandja: Nintendo
Ülevaade tehtud: Nintendo Switch

Mängu saab osta siit:
osta_euronicsosta_amazon
HEA
Hetkeks väga hea peamurdmine
Mõnus huumor
Palju erinevaid tegelasi...
HALB
...aga kõik tegelased kasutavad samu kahte mehaanikat, osad paremini kui teised.
Mikromängude varieeruvus on piiratud.
Kui mängud korduma hakkavad, ei hoia "WW" ka peomänguna kaua tähelepanu üleval
3