“Bayonetta” endine häälnäitleja kinnitas, et talle tõepoolest pakuti tegelikult rohkem

0
11
Bayonetta

Pärast eelmisel nädalal avalikuks tulnud infot, et Hellena Taylorile pakuti kokku umbes 15 000 dollarit “Bayonetta 3” teksti sisselugemise eest, tuli “Bayonetta” endine häälnäitleja Twitteris lagedale uue avaldusega, soovides kaitsta oma “mainet selles valdkonnas”.

Taylor, keda kasutati häälnäitlejana kahes esimeses “Bayonetta” mängus, postitas paar nädalat tagasi Twitterisse selgitused, miks “Bayonetta 3-s” kasutatakse tema asemel häälnäitlejana Jennifer Hale’i. Nimelt olevat mängu arendaja PlatinumGames teinud talle “solvava pakkumise”, pakkudes, hoolimata tema varasemast tööst ja aastatepikkusest koolitusest, häälnäitlemise eest kõigest 4000 dollarit.

Mõni aeg hiljem kirjutasid aga Bloomberg ja VGC, et usaldusväärsed allikad näitasid neile dokumente, mille kohaselt plaanis PlatinumGames Taylori eelmisel suvel palgata vähemalt neljaks stuudioseansiks. Iga seansi eest pakuti kuni 4000 dollarit ning üks seanss oleks kestnud umbes neli tundi. Kokku olevat väidetavalt Taylorile pakutud umbes 15 000 dollarit. Kuid Taylor polnud pakutavaga rahul ja olevat mängustuudiolt nõudnud kuuekohalist summat, viidates sellele, et mängustuudio ise teenib mänguga sadu miljoneid.

Kuigi algselt ei soostunud Taylor ajakirjanikele selgitavaid kommentaare jagamast, põhjendades seda oma sooviga kogu see teema “seljataha jätta”, siis sel nädalal otsustas ta siiski oma mainet kaitsma asuda.

“Olen märganud, et mõned inimesed nimetavad mind valetajaks ja kullakaevajaks. Tunnen vajadust kaitsta ennast ja oma mainet selles valdkonnas,” kirjutas Taylor Twitteris.

Oma järgmises postituses kirjutab Taylor, et algne pakkumine oli 10 000 dollarit kokku ning see oli tema jaoks liiga vähe, arvestades seda, et “tegemist olevat 450 miljonit väärt frantsiisiga” ja siia juurde pole lisatud muude kaubaartiklitega teenitud tulu. Seetõttu olevat ta kirjutanud Hideki Kamiyale, küsides, et palju ta tema arvates väärt on. Uueks pakkumiseks olevat olnud kokku 15 000, kinnitades VGC-s ja Bloombergis avaldatud numbreid.

Taylor kirjutab, et ka 15 000 tundus tema jaoks liiga väike summa, mistõttu ta keeldus pakutavast tööst. Seejärel polevat ta 11 kuud kuulnud midagi PlatinumGames’ist, kuni nad pakkusid talle 4000 mõne lause eest, millest Taylor samuti loobus.

“Küsisin lihtsalt õiglast elamisväärset palka, mis oleks kooskõlas minu poolt lisatud väärtusega mängu,” lisas Taylor.

“Mulle maksti esimese mängu eest kokku šokeerivalt vähe, £3000. Teise eest natuke rohkem. Tahtsin talle häält anda. Olen selle mängu vastu huvi tundnud sellest ajast peale, kui 2011. aastal Twitteriga liitusin,” kurtis Taylor madalate palganumbrite üle.

Taylori uued postitused on aga soovitust hoopis vastupidise tulemuse saavutanud, fännid süüdistavad teda eksitamises ja valetamises.

“Bayonetta 3” on kriitikute poolt väga kiidetud mäng ning Metacriticus on käesoleval hetkel mängu keskmiseks hindeks 89 punkti.