“Bayonetta” endine häälnäitleja ei olnud palgaga rahul

0
54
Bayonetta 3

Hellena Taylor, keda kasutati häälnäitlejana kahes esimeses “Bayonetta” mängus, selgitas eelmisel nädalal Twitteris miks “Bayonetta 3-s” kasutatakse tema asemel häälnäitlejana Jennifer Hale’i. Nimelt olevat mängu arendaja PlatinumGames teinud talle “solvava pakkumise”, pakkudes, hoolimata tema varasemast tööst ja aastatepikkusest koolitusest, häälnäitlemise eest kõigest 4000 dollarit. Kui palju ta ise PlatinumGamesilt küsis, seda ta kahjuks oma postitatud videotes ei maini, küll aga kutsus ta mängijaid “Bayonetta 3” boikoteerima.

Mängijad reageerisid sellele teatele ja üleskutsele erinevalt. Oli päris palju neid, kes talle kaasa tundsid ja tormasid PlatinumGamesi töötajaid, sealhulgas ka uut häälnäitlejat, Jennfier Hale’i süüdistama või lausa ähvardama. Hale postitas seepeale Twitterisse omapoolse selgituse, sooviga, et kõik osapooled suudaksid oma erimeelsused lahendada “sõbralikul ja lugupidaval viisil”.

Kuid oli ka neid, kes arvasid, et 4000 dollarit on selle töö eest päris hea summa, kuid Taylor peab end nüüd staariks ja tahaks staarile väärilist summat näha. Oli ka neid kes uurisid kui palju ülejäänud töötajad teenivad, näiteks arendajad, kes kogu selle raske töö, et mäng üldse ilmuks, ära tegema peavad.

Meile Meeldib Mängida 16. oktoobri saates pakub Tarmo Toomepuu, et arvestades Taylori käitumist võib olla tegemist inimesega kellega on raske koos töötada ning PlatinumGames tegi talle meelega viletsa pakkumise, lootuses, et Taylor sellest keeldub. Sama pakuvad ka mitmed teised kasutajad sotsiaalmeedias, kahtlustades, et Taylor jätab midagi rääkimata.

Pärast Taylori sõnavõttu Twitteris, kirjutas PlatinumGamesi tegevdirektor Twitteris, et Taylori suhtumine on lihtsalt kurb ja häbiväärne ning tema väited ei vasta tõele.

Nüüd kirjutavad aga Bloomberg ja VGC, et usaldusväärsed allikad, kes näitasid ajakirjanikele ka dokumente, mille kohaselt plaanis PlatinumGames Taylori eelmisel suvel palgata vähemalt neljaks stuudioseansiks. Iga seansi eest pakuti kuni 4000 dollarit ning üks seanss oleks kestnud umbes neli tundi. See oleks tähendanud tunnipalgaks umbes 1000 dollarit. Kui paljud teist teenivad tunnis 1000 dollarit? Võrdluseks siia juurde tasub ära märkida, et kogenud videomängude häälnäitlejad teenivad 200–350 dollarit tunnis.

Selle pakkumise järgi oleks Taylor teeninud 12 000 – 16 000 dollarit. Allikate sõnul on tegemist märksa suurema summaga kui Taylor teise mängu eest sai. Kuid Taylor polnud pakutavaga rahul ja olevat mängustuudiolt nõudnud kuuekohalist summat, viidates sellele, et mängustuudio ise teenib mänguga sadu miljoneid. Taylor ise on kuuekohalise summa küsimist eitanud.

“Ma tahaksin selle [tahavaate]peeglisse panna ja kogu selle neetud frantsiisi seljataha jätta,” ütles ta VGC-le. “Nii et ma arvan, et lasen oma videotel lihtsalt seista. Ma rääkisin tõtt.”