Microsoft olevat “Guardians of the Galaxy” eest maksnud kuni 10 miljonit dollarit

0
39
Marvel's Guardians of the Galaxy

MST Financiali vanemanalüütik David Gibson väidab, et Microsoft olevat Square Enixile maksnud umbes 5-10 miljonit dollarit, et “Marvel’s Guardians of the Galaxy” Xbox Game Passi lisada.

“Microsoft maksis Guardians of the Galaxy Game Passi lisamise eest umbes 5–10 miljonit dollarit… see teeb umbes 2 dollarit mängu kohta, kui jaemüügis on 29 dollarit,” kirjutas Gibson Twitteris. “Olgu, see on kasum, kuid mitte kõik mängude avaldajad ei tee seda, arvestades Game Passi madalat ökonoomikat.”

“Kõigile neile, kes mõtlevad, kust need numbrid pärinevad, siis ma olen analüütikuna Square Enixit jälginud 15 aastat ja rääkinud nendega regulaarselt. Xboxi lepingu tingimused on konfidentsiaalsed, kuid need on minu hinnangud, mis põhinevad vestlustel Square’i ja teistega.”

Lisaks “5-10 miljonile” tekitab küsimusi ka Gibsoni väide “2 dollarit mängu kohta”, milliseid numbreid kasutades ta selle numbrini jõudis? Microsoft ja Square Enix ei ole kordagi avaldanud numbreid, mitu kasutajat on “Marvel’s Guardians of the Galaxy” allalaadinud ja mänginud. Kui jagada see 10 miljonit 25 miljoni Xbox Game Passi kasutajaga, siis teeks see mängu kohta hoopis $0.40. Kui aluseks võtta 2 dollarit mängu kohta, siis selle põhjal võiks järeldada, et ainult 2,5-5 miljonit kasutajat on mänginud “Marvel’s Guardians of the Galaxy’t” Xbox Game Passis.

Xboxi Game Pass ja “Marvel’s Guardians of the Galaxy” tuli teemaks, kui Gibson kirjutas Sony Spartacuse projektist, väites, et Spartacus ei hakka Game Passiga võistlema, kuid hakkab siiski pakkuma arvestatavat teenust, mis peaks Sony ja kolmanda osapoole stuudiod õnnelikuks tegema.