Vene propaganda väidab, et Ukraina natsimõrvarid mängivad vabal ajal “The Sims 3”

0
77
FSB natsid

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) avaldas esmaspäeval fotod, millel on näha Venemaa telesaatejuhi Vladimir Solovyovi mõrva kavandanud “natsimõrtsukate” rühmituselt konfiskeeritud asjad. Ühelt fotolt vaatavad vastu “The Sims 3” mängud.

Nende fotode abil püüavad Vene võimud süüdistada kuute terrorismis kahtlustatavat isikut, kes olevat plaaninud autopommiga tappa Vladimir Solovyovi. Tegemist on Vene propagandaajakirjanikuga, kes on heades suhetes Venemaa presideni Vladimir Putiniga ning tema varad on mujal maailmas külmutatud ja tal on keelatud siseneda Euroopa Liidu riikidesse.

FSB avaldatud fotodelt, mida BBC ajakirjanik Francis Scarr Twitteris edasi jagas, leiab mitmesugust kraami, mida ilmselt üks salajane natsimõrtsukate grupp omada võiks. Ühel õigel natsimõrtsukal on alati oma arvutikõlarile kleebitud üks Adolf Hitleri pilt. Lisaks on piltidel Totenkopfi embleemid, punane särk suure haakristiga, süsteemivastase võitleja särk, narkootikumid, võltsitud Ukraina passid ja loomulikult natsionalistlik kirjandus. Konfiskeeritud esemete hulgas olevat olnud veel kaheksa Molotovi kokteili, kuus Makarovi püstolit, saetud toruga pumppüss, granaat, üle 1000 kuuli ja IED.

Lisaks on ühe foto esiplaanis ka “The Sims 3” mängud. Miks need mängud olulised on muu natside atribuutika kõrval, jääb hetkel veidi ebaselgeks. Äkki mängivad õiged “natsimõrtsukad” vabal ajal “The Sims 3”? Loodetavasti FSB jagab selle kohta varsti selgitusi.

Sotsiaalmeedias on irvhambad aga juba Venemaa ametivõimude üle nalja tegemas, et isikule, kes selle lavastas, öeldi, et lisa sinna sim-kaarte kolm tükki ning too sai aru, et muude asjade hulka tuleb lisada “The Sims 3” videomäng. Mis tegelikult polegi väga utoopiline, eriti kui selles käsuahelas oli mitu inimest, kes siis omavahel “telefonimängu” mängisid, nii võib käsuliini lõpus olijani tõesti jõuda käsk “Lisa Sims 3” ja tulemust näeb pildil.

Üheks võimalikuks variandiks on ka see, et kohalikus poes polnud lihtsalt “Call of Duty: Modern Warfare” mängu, kus terroristid FSB agentidega tulevahetusse satuvad, parajasti saada ning ühel ohvitseridest oli varasematest uudistest meeles, et “The Sims” olevat samuti paha mäng, mis on Venemaal keelatud. Poes oligi “The Sims 3” odavalt saadaval ja …

Sama päeva õhtul teatas aga, ennastsalgavate Venemaa politseinike suurepärase töö tulemusel päästetud Solovyov, et “natsimõrtsukate” saatjaks olevat Ukraina president Volodymyr Zelensky, endine koomik ja telestaar. Nimelt olevat Zelensky kunagi soovinud saada Rossiya 1 telesaatejuhiks, kuid selleks polevat tal olnud piisavalt talenti ning nüüd kandvat ta viha Venemaa televisiooni ja Solovyovi vastu.