E3 2023 jääb ära, kas selle üritusega on lõpp?

0
163
E3

E3 2023 – videomängutööstuse üks suurimaid üritusi ei toimu ka sel aastal.

Eile teatasid Ubisoft, Sega ja Tencent, et nad ei osale E3 2023. See tekitas küsimusi, et kas üritus üldse toimub sel aastal, kui suuremad ettevõtted sellest osa ei võta. Õhtul ilmuski ametlik teade ürituse korraldajalatelt ESA (Entertainment Software Association) ja Reedpop selle kohta, et tänavune E3 jääb ära.

“See oli raske otsus, kuna olime koos partneritega panustanud palju ürituse toimumisse, kuid pidime tegema otsuse, mis on tööstuse ja E3 jaoks õige,” teatas Kyle Marsden-Kish, Reedpopi asepresident.

E3 2023 ära jäämise peamiseks põhjuseks toovad korraldajad selle, et huvitatud ettevõtetel pole mängitavaid demosid valmis, mida ürituse külastajad proovida saaksid, lisaks olevat probleeme ressurssidega.

“Vabandame nende ees, kes olid E3 2023 jaoks valmis. Meil on kahju, et me ei saa korraldada üritust, mida te väärite ja mida olete ReedPopi üritustelt oodanud.”

ReedPop ja ESA kinnitavad, et nad jätkavad koostööd tulevaste E3 üritustega, kuid ülejäänud turg on E3 naasmise osas üsna skeptiline. Kas see tähendab E3 lõppu?

2020. aastal tabas maailma COVID-19 pandeemia, mille tõttu jäi E3 2020 ära. Selle asemel võtsid mängustuudiod Nintendost eeskuju ja näitasid oma uusi mänge ja tooteid digitaalsetel üritustel. Järgmisel aastal, toimus E3 küll digitaalse üritusena, kuid mängustuudiod olid juba aru saanud, et nad saavad seda kõike teha ka ilma E3-ta. Seetõttu jäi 2022. aastal E3 täielikult ära. Sel aastal lubati küll lõpuks üritusega tagasi tulla, kuid seoses mänguarendajate ja avaldajate ebapiisava huvi tõttu, jääb nüüd E3 ka sel aastal ära.

E3 asemel aga saab 8. juunil 2023 näha Geoff Keighley Summer Game Festi, kus tutvustatakse vaatajatele uusi mänge.

Kuigi E3 on nüüd küll surnud (kas see suudab kunagi naasta, eks ole näha), ei tähenda see ilmtingimata surma kõikidele mänguüritustele. Näiteks kuus korda suurem mänguüritus Gamescom toimub ka sel aastal Saksaamaal ning sinna on oodata sel aastal rekordarv külastajaid.