Kuhu kaovad miljardid dollarid Microsofti rahakotist?

0
29
Xbox Game Pass
PILT: Xbox

Värske intervjuu Xboxi juhi Phil Spenceriga paljastab, et Xbox kulutab Xbox Game Passi tellimusteenusele “üle miljardi dollari aastas”.

Windows Centralile antud intervjuus rääkis Phil Spencer Xbox Game Passist ning selle käigus tuli välja, et Microsoft kulutab igal aastal üle miljardi dollari, et toetada kolmandate osapoolte loodud mängude tulekut Game Passi.

“Me näeme Game Passis teenust, mis toetab kõiki mänge, alates suurtest mängudest kuni tundmatute indie-mängudeni välja, mille kohta te ei teadnud, et neid armastate kuniks te neid mängisite,” rääkis Spencer.

Xboxi finantsjuht Tim Stuart ütles novembri lõpus, et Microsoft soovib Game Passi ja oma mänge tuua “igale ekraanile, mis suudab mänge mängida”, sealhulgas Switchile ja PlayStationile. Kuid Spenceri sõnul ei vasta see jutt tõele: “Meil pole plaane tuua Game Passi PlayStationi ega Nintendo platvormidele. See pole meie plaanides.”

Kuigi Game Pass on Microsofti jaoks üks olulisemaid investeeringuid, jätkab ettevõtte ka riistvarasse panustamisel, et tagada parimat tulemust neile, kes on investeerinud Xboxi riistvarasse.

Samal ajal aga tegeleb Microsoft ka mobiilipoe käivitamise kallal, mis peaks hakkama konkureerima Apple ja Google mobiilipoodidega. Esialgsete plaanide kohaselt peaks Microsoft oma mobiilipoega lagedale tulema juba 2024. aastal.