Mängumonitor AOC AGON AG275QZ

0
123
AOC AGON AG275QZ

AOC AGON AG275QZ on suurepärase jõudlusega muljetavaldav 27-tolline mängumonitor. Üks silmapaistvamaid omadusi sellel monitoril on uskumatult sujuv 270Hz värskendussagedus, mis tagab ka kõige kiiremate liikumiste täpse jälgimise ning MPRT ehk liikuva pildi reaktsiooniaeg on 0,5 ms, mis vastab ka kõige nõudlikuma mänguri vajadustele.

Loomulikult on sul siinkohal vaja ka korralikku tänapäevase graafikakaardiga arvutit, et kasutada kõike seda, mida AG275QZ monitor pakub. Kui mänguarvutit pole, võid monitori ka oma mängukonsooliga ühendada. Xbox Series X/S puhul toetab monitor 2560×1440 ja 120Hz ning Playstation 5 puhul 1920×1080 ja 120Hz. Aga ainult mängukonsooli jaoks on AG275QZ natuke liiga kallis ja pakub sulle selgelt rohkem võimalusi kui mängukonsoolid ära kasutavad.

Kuid sujuv 270Hz värskendussagedus pole selle monitori puhul kaugeltki ainuke positiivne asi, sel on teisigi omadusi, mis teda teistest monitoridest eristab. AG275QZ IPS-paneel ja värvikvaliteet paistavad kaugele silma, muutes erksad värvid elavaks ning säilitab selle juures mustad või teised tumedad toonid. Mängimine sel ekraanil pakkus suurepärast visuaalset kogemust.

NVIDIA graafikakaardi kasutajad saavad sellest monitorist võtta maksimumi kui nad kasutavad G-Synci, AMD kasutajatel on selle jaoks FreeSync. See tagab mänguritele parima võimaliku kvaliteedi olenemata sellest, millist graafikakaarti nad kasutavad.

Lisaks on monitoril mängurite jaoks spetsiaalsed mängurežiimid – RTS, FPS, Racing, Gamer 1, Gamer 2. Kõiki neid saab omakorda sättida vastavalt oma eelistustele.

Kuna istun enamus oma ajast üsna päikeseküllases ruumis, kus kaks kolmandikku seinast on kaetud klaasiga ja valdav osa päevast paistab sisse päike, siis on minu jaoks üpris oluline, et ekraan oleks peegeldumisvastane. Siinkohal teenib AG275QZ peegeldumisvastane ekraan minult kiidusõnu – ka keset päeva, kui päike tugevalt sisse paistis, ei olnud mul probleeme ekraanil toimuva nägemisega. Lisaks pakub monitor võimalusi heleduse reguleerimiseks, võimaldades leida parim tasakaal, mis sobib just sinule. Oma tavapärase monitori juures pean ma tihti päeval kardinaid ette tõmbama, kuid AG275QZ puhul ma seda tegema ei pidanud. Lausa lust oli sel ekraanil töötada ja mängida.

Õnnetuseks on monitoril ka mõningaid puudusi ning üheks nendest on HDR. Kuigi AG275QZ-l on HDR400 tugi olemas, siis nii kalli monitori kohta jätab HDR-režiimi kvaliteet soovida. Püüdsin küll üht- ja teistpidi sättida ning kui mingil hetkel tundsin, et nii võiks juba sobida, siis järgmises kaadris avastasin siiski jälle, et nii ikka ei sobi. Ühel hetkel andsin alla ja lülitasin HDR-i lihtsalt välja, sest ilma selleta tundus pildikvaliteet märksa parem ja elu lihtsam. Aga see võib vabalt ka minu isiklik kiiks olla, sest AG275QZ monitor pole kaugeltki mitte ainuke seade, kus ma leian, et HDR pilt pole mängimisel päris see mida ma ootan. Mõne mängu juures töötab kõik nagu vaja ja siis võtad järgmise mängu, muudkui sätid ja sätid ning ikka pole rahul.

Kahjuks ei toeta see monitor ka 4K eraldusvõimet, mis on minu silmis suureks puuduseks. Kui sind see aga ei häiri, siis QHD (2560×1440) 27-tollisel monitoril pakub head pilti ja piisavalt ruumi ekraanil erinevateks tegevusteks.

Küll aga näeb AOC AGON AG275QZ atraktiivne välja. Me oleme seda täheldanud ka teiste AOC AGON toodete juures, et need näevad ilusad välja. See klassikaline musta ja punase kombinatsioon näeb monitori juures veel parem välja.

Tänu minimaalsetele ekraaniservadele sobib AG275QZ monitor ideaalselt mitme monitori kõrvuti paigutamiseks, tagades sellega, et teie vaateväljas oleks peamiselt ainult ekraan.

AOC AGON AG275QZ

Pordid asuvad monitori tagaküljel all pesas ja pealtnäha pole ligipääs neile just kõige mugavam. Sellises olukorras aga on abiks 90-kraadine pööramisvõimalus. Nii saab pöörata ekraani küljele ja lihtsalt ühendada HDMI-, USB- või DP-kaabli. HDMI 2.0 (HDCP 2.2) porte on kokku kaks, lisaks kaks DisplayPort 1.4. USB 3.2 (Gen 1, 5Gbit) porte on kokku lausa neli ja soovi korral saate sinna ühendada ka oma 3.5mm otsikuga peakomplekti. Nii et porte peaks olema piisavalt.

Lisaks 90-kraadisele pööramisvõimalusele, on loomulikult võimalik ka monitori kõrgust reguleerida vastavalt sellele nagu soovid.

Üks miinus on sel monitoril aga veel – hind. AG275QZ ei ole kaugeltki odav monitor. Käesoleva arvustuse kirjutamise ajal maksab AG275QZ ONOFFi poes 644 ja Klickis 648 eurot. Kuigi tegemist on hea monitoriga, siis tänu kõrgele hinnale ja 4K puudumisele, mina isiklikult seda ei ostaks. Siinkohal oleksin nõus loobuma ka 270Hz värskendussagedusest, mida AG275QZ pakub, kui ma saan monitori selle võrra odavamalt kätte.

Kokkuvõtteks, kui otsite atraktiivset mängumonitori, mis pakub esmaklassilisi omadusi ja sobib töötamiseks päeval ka töömonitorina, eriti juhul kui tegelete videote, filmide või animatsioonidega, siis AOC AGON AG275QZ on kindlasti valik, millele tasub mõelda. Kui te aga mängite vähe ning sujuv 270Hz värskendussagedus ja IPS-paneel pole teie jaoks olulised, või kui vajate 4K eraldusvõimega monitori, siis selle hinna eest ma teile seda monitori ei soovitaks. Kuid tõsistel mänguritel tasub kindlasti mõelda selle monitori soetamisele.

Rohkem infot AOC AGON AG275QZ monitori kohta leiab siit.

AOC AGON AG275QZ

Tootja: AOC
Ekraani suurus: 27 tolli
Eraldusvõime: QHD 2560x1440
Värskendussagedus: 270Hz
Reageerimisaeg MPRT: 0,5 ms
Paneeli tüüp: IPS
Ilmus: 3. oktoober 2022

HEA
Kiired reageerimisajad
Head erksad värvid
Peegeldumisvastane ekraan, mis tõepoolest teeb seda mida vaja
Ilus disain ja mugav kasutada
HALB
Kallis
Ei toeta 4K
4
HEA MÄNGUMONITOR