Microsofti Activisioni tehing kiideti lõpuks heaks

0
34
Microsoft Activision Blizzard
Pilt: Activision Blizzard

Suurbritannia konkurentsiamet (CMA) kiitis heaks Microsofti muudetud tehingu Activision Blizzardi ostmiseks.

See võimaldab lõpuks ometi Microsoftil viia lõpuni 68,7 miljardi dollari suurune tehing “Call of Duty” ja “Overwatchi” looja ostmiseks.

CMA teatas oma avalduses (endise Twitteri kaudu): “Oleme heaks kiitnud uue tehingu Activisioni ostmiseks Microsofti poolt, ilma pilvemängude õigusteta. Augustis tegi Microsoft järeleandmise, lubades Ubisoftil, mitte Microsoftil, osta Activisioni pilvemängu õigused.”

“See uus tehing takistab Microsoftil pilvemängude turul konkurentsi takistamast, säilitades konkurentsivõimelised hinnad ja teenused Suurbritannia mängijatele.”

Microsofti president Brad Smithi sõnul oli ettevõte CMA ülevaatamise ja lõpliku otsuse üle tänulik.

“Oleme nüüd ületanud selle ülevõtmise sulgemiseks viimase regulatiivse tõkke. Usume, et see tuleb mängijatele ja mängutööstusele üle maailma kasuks,” kirjutas Smith.

Algselt blokeeris CMA tehingu, viidates pilvevaldkonna muredele. Augustis andis Microsoft sellele survele järele, esitades muudetud ettepaneku, öeldes, et müüks Ubisoftile kõik Activision Blizzardi mängude pilveteenuse õigused järgmise 15 aasta jooksul, kui uus tehing heaks kiidetakse.

Septembris ütles CMA, et see muudetud kokkulepe oleks piisav selleks, et see tehing esialgu heaks kiidaks. Nüüd on see heakskiit ametlik.

CMA tegevjuht Sarah Cardell ütles: “Andsime Microsoftile selge sõnumi, et tehing blokeeritakse, kui nad meie muredele põhjalikult ei vasta, ja seisime selle eest. Activisioni pilvemängude õiguste müügiga Ubisoftile oleme taganud, et Microsoft ei saa sellel olulisel ja kiiresti areneval turul kontrolli omada. Pilvemängude kasvades tagab see sekkumine inimestele konkurentsivõimelisemad hinnad, paremad teenused ja rohkem valikuid. Oleme ainus konkurentsiamet maailmas, kes on selle tulemuse saavutanud.”

Nüüd on kõik pilgud suunatud Microsoftile, sest oodatakse, et Activision Blizzardi tehing viiakse järgmise hiljemalt järgmise nädala alguses lõpule.

Activision Blizzard ütleb, et nende mängud ei ilmu Game Passi enne järgmist aastat

Microsofti ja Activision Blizzard’i tehing sai küll rohelise tule, kuid selgub, et Activision Blizzardi mänge ei lisata Game Passi enne järgmist aastat. See teade on loomulikult paljudele mängijatele pettumust valmistanud.

Tänu mitmetele lepingutele Sonyga on Activisioni mängud seni Game Passist puudunud, kuid mängijad lootsid, et see viga saab Activision omandamisega lahendatud. Paar päeva tagasi teatas aga Activision, et nad ei plaani sel aastal “Modern Warfare 3” või “Diablo 4” Game Passi lisada. Kuid kohe kui tehing on lõpule viidud, alustavad nad koostööd Microsoftiga, et hakata oma mängude toomist suurema hulga mängijateni kogu maailmas. See võtab aga aega ning esialgsete hinnangute kohaselt hakatakse mänge Game Passi lisama alles järgmisel aastal.