PlayStation 5 on tänaseks müüdud üle 46 miljoni konsooli

0
57
PS5 DualSense Astrobot

Sony viimati avaldatud finantstulemustest selgub, et viimase kvartali jooksul on müüdud 4,9 miljonit PlayStationi konsooli. See teeb tänaseks kokku 46,5 miljonit PlayStation 5.

Võrreldes eelmise aasta sama ajaperioodiga on PS5 müüdud 48% rohkem. Võrreldes PS4 müügiajalooga on PS5 müüdud 25% võrra rohkem samal ajaperioodil. Sony on müügitulemustega rahul.

Sony prognoosib käesoleva finantsaasta jooksul müüa kokku 25 miljonit konsooli, lootes PS5 õhemale mudelile ja PS Portali müügiedule.

Hästi läheb ka mängu- ja võrguteenustel, mille müüginumbrid kasvasid eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 32%.

Sony teenis 4,89 miljardit jeeni (31 miljardit eurot) kasumit, mis on 16% rohkem kui eelmisel aastal, kuid jäädes endiselt alla varasematele aastatele 2021, 2020 ja 2019.

PSN-i kasutajaid on tänaseks kokku 107 miljonit. PlayStation Plusi tellijate arvu aga keeldub Sony jätkuvalt avalikustamast, viimane info pärineb eelmise finantsaasta lõpust, 47,4 miljonit kasutajat. Küll aga avalikustas Sony et võrguteenuste müük teenis neile 133,9 miljardit jeeni, sellele kesvule on tõenäoliselt juurde aidanud PlayStation Plusi kõrgem hind.

Kokku müüdi eelmises kvartalis 67,6 miljonit PS4 ja PS5 mängu, seda on rohkem kui käesoleva aasta esimeses kvartalis, kuid vähem kui varasematel aastatel.

Avaldatud numbrite järgi ostab üks PSN-i kasutaja aastas keskmiselt 2,5 mängu. See number on aastatega ainult kukkunud. Mingil määral on selles kindlasti süüdi kuutasupõhised mänguteenused, kuid suur roll on sellel ilmselgelt ka videomängude jätkuvas hinnatõusus, 80 eurot ühe videomängu eest on täna keskmisele perele siiski suur kulutus.