PlayStation VR2 juhe maksab üle 300 euro

0
434
300 eurone PlayStation VR2 kaabel
PILT: PlayStation VR2 kaabel | PlayStation/YouTube

PlayStationi kasutajatugi teatas, et PlayStation VR2 juhtme asendamine maksab üle 300 euro.

PlayStation VR2 ilmus 22. veebruaril poelettidele hinnaga 600 eurot (Eestis 650-700 eurot). Kuid juba esimeste päevade jooksul sai Sony uus VR-seade kasutajatelt väga palju negatiivset tagasisidet. Selgus, et PlayStation VR2 ei vasta inimeste ootustele ning paljud viisid oma värskelt omandatud peaseadme juba garantiisse või poodi tagasi, seetõttu võis mitmetest e-poodidest juba päev hiljem osta omale PlayStation VR2 499 euro eest.

Õnneks on nii värskelt soetatud seadmel ilusasti garantii olemas ja vigase seadme saab Sonyle parandamiseks või asendamiseks saata. Kui aga seade läheb katki omal süül ja sellele pole võetud õnnetusjuhtumikindlustust, siis tuleb parandamine omast taskust kinni maksta ja see ei pruugi olla üldsegi odav lõbu.

Üht Poolas elavat kasutajat tabas ühel hommikul üsna ebameeldiv vaatepilt, tema armas kass oli otsustanud proovida kuidas maitseb see uhiuus, uue huvitava lõhnaga, PlayStation VR2 kaabel. Kassi edasine saatus on hetkel teadmata, kuid Ghull nimeline kasutaja pajatab Discordis oma edasistest kogemustest kaabli vahetamisega. Nimelt võttis ta seepeale ühendust PlayStationi kasutajatoega, et uurida kas tal on võimalik PlayStation VR2 kaabel ära vahetada ja kui palju see talle maksma läheb. Suur oli tema üllatus kui selgus, et kaabli vahetamine on pool Playstation VR2 hinnast, täpsemalt siis 1500 Poola zlotti, mis on 318 eurot.

Kui ta uuris võimaluse kohta, et vahetab ise kaabli ära, siis teatas PlayStationi kasutajatugi, et kasutajad ise seda vahetada ei saa. Tegelikult on seda kaablit võimalik siiski ka kodus vahetada, nagu ametlikust PlayStation VR2 laiali lammutamise videost näha on.

Tõsi, selle kaabli vahetamiseks on vaja PlayStation VR2 peaseadme tagumine osa lahti lammutada (mis ei ole tegelikult väga keeruline nagu videost ise näete), leida sobiv uus kaabel (sobivate kiirustega) ja seejärel kaabel ära vahetada. Selle juures tasub muidugi meeles pidada, et Sony võib tulevikus nüüd seadme edasisest garantiist keelduda. Sama kehtib ka siis kui pöördute kolmanda ettevõtte poole, kes selle töö teie eest ära teeb ja kordades odavamalt kui Sony, kuid vähemalt annavad nad oma tehtud tööle garantii. Seetõttu tavalisel kasutajal ei jää muud üle kui kaabli purunemisel Sony poole pöörduda kes kaabli vahetamise eest üle 300 euro küsib.

Hinda silmas pidades soovitame me teil oma seadmetele alati õnnetusjuhtumikindlustust võtta või hoida oma PlayStation VR2 kassidest, koertest, koduküülikutest, merisigadest ja muudest sigadest ning väikestest lastest eemal. Nii on lootust, et teil ei tule kallist 300 eurost arvet kaabli vahetamise eest välja käia.



Miks Sony PlayStation VR2 juures kaablit kasutab on muidugi omaette küsimus. Aasta on 2023 ja uue VR-seadme oleks saanud teha ilusasti juhtmevaba, nii et kasutajad ei peaks kusagil juhtme otsas istuma ja muretsema selle pärast et juhe kellelegi jalgu jääb või puruneb.

Väited, et siis oleksid VR mängusessioonid lühemad ei ole tõsiselt võetavad väited. VR seadmete kasutamisel tulebki erinevate uuringute sõnul teha vähemalt iga 30 minuti tagant paus.

Teiseks, Playstation VR2 puldid kestavad kuni 2 tundi. Kuna Sony on erinevalt Microsoftist ja Metast kategooriliselt igasuguste vahetatavate akude vastu, siis ei saa ka PlayStation VR2 pultide akusid nende tühjenemisel vahetada ning puldid tuleb laadima panna. PlayStation VR2 pulte laadimise ajal kasutada ei saa.

Mis need põhjused täpselt kaabli kasutamiseks olid, seda pole Sony, vähemalt artikli kirjutamise hetkel oleva seisuga, veel avaldanud. Ilmselt on üheks põhjuseks, et kasutajate kodus võivad olla erinevad WiFi seadmed ning tagamaks samasugust kasutuskogemust kõigile otsustati kaabli kasuks. Ilus oleks muidugi olnud, kui oleks kasutajatele jäetud valik peaseadet kasutada kas juhtmevabana, kui kodused seadmed lubavad, või kasutada kaablit. Kõigest sellest hoolimata, võttes arvesse Playstation VR-ga saadud tagasisidet, oleks võinud pakkuda kasutajatele võimalust kaablit hõlpsalt vahetada.

Kuna kaabli vahetamine võtaks õige kaabli ja tööristade olemasolu korral vähem kui 10 minutit, siis ei saa selle töö tegemine maksta rohkem kui 50 eurot. See tähendab, et PlayStation VR2 kaabli maksumuseks on 268 eurot. Seda hinda vaadates tekib mõte, et äkki oleks võinud kaablist ehk loobuda ja teha peaseade ikkagi juhtmevaba? Oleks äkki peaseadme hinna odavamaks saanud? 🙂

Viis peamist punkti mida täna Playstation VR2-le ette heidetakse:

  1. Kallis hind
  2. Ei toeta PlayStation VR-i mänge
  3. Pole uusi mänge mida mängida (kehtib eelkõige nende kohta kel juba on mõni teine VR-seade olemas)
  4. Sobiva koha otsimine, et pilt oleks selge, on keeruline ning peaseade vajub mängimise ajal tihti paigast ära
  5. Ei ole juhtmevaba