Saime teada “üllatava” uudise selle kohta, millal ilmub Microsofti uhiuus konsool

0
136
Xbox

Internetti lekkinud dokumentidest selgub, et Microsofti järgmine konsool ilmub alles 2028. aastal.

Suvel toimunud Microsofti ja USA föderaalse kaubanduskomisjoni (FTC) vahelise kohtuasja raames esitatud dokumendid lekkisid originaalkujul internetti. See on andnud põhjuseid mitmeteks uudisteks ja uuteks aruteludeks. Tõsi, midagi erilist, uut ja huvitavat pole nendest dokumentidest veel leitud, kuid sellisel tasandil suur leke on iseenesest juba mainimist väärt. Ilmselgelt tegelevad ametivõimud juba lekke allika otsimisega.

Üheks selliseks “üllatavaks uudiseks” on, et Microsofti praeguste mängukonsoolide Xbox Series X ja S järeltulijad ilmuvad alles 2028. aastal. Vähemalt nii selgub ettevõtte juhtide omavahelistest vestlustest, mis internetti lekkisid.

Loomulikult ei tohiks see neile, kes konsooliturul toimuvaga veidigi kursis on, mingiks eriliseks uudiseks olla, sest ühe konsoolipõlvkonna elueaks ongi täna umbes 7-8 aastat. Näiteks algne Xbox ilmus turule 2001. aastal, Xbox 360 ilmus 2005. aastal, Xbox One 2013. aastal ja Xbox Series X/S 2020. aastal. Seetõttu pole selles midagi üllatavat, et Microsofti järgmine konsool ilmub alles 2028. aastal. Lisaks saime suvel juba teada, et Sony PlayStation 6 peaks samuti ilmuma 2028. aastal.

Tänu lekkinud dokumentidele saime teada ka seda, et Xbox Series S-i on müüdud peaaegu kolm korda rohkem kui Series X-i. Aprill 2023 seisuga Series S moodustab 74,8% ja Series X 25,1% kõikides müüdud uue põlvkonna Xboxi konsoolidest.

Kahjuks ei ole meil endiselt ligipääsu aga müügigraafikutele alates Xbox Series X/S turule tulekust saadik ja tootmismahtudele. Siin võib suur põhjus olla selles, et Series X-i ei olnud kuni käesoleva aasta suveni veel vabalt saada, samal ajal aga oli S-i vabalt saada juba üle aasta. Seetõttu on ilma reaalsete numbrite ja graafikuteta raske midagi põhjapanevat siit järeldada.

Küll aga võib siit järeldada, et Microsoft jätkab ka uue konsooli puhul X-i ja S-i loogikat, millele viitavad ka lekkinud dokumendid Microsofti juhtide omavahelisest kirjavahetusest.

“Alustasime selle teekonnaga juba Xbox One-i ja Xbox One X-iga, jätkates Series S | X-iga,” kirjutas ettevõtte asepresident Kevin Gammill. “Peame gen 10-ga edasi liikudes olema aga veelgi paindlikumad, kuid samal ajal pakkuma arendajatele võimalust kasutada unikaalse riistvara võimalusi.”