Sony kirjutas 10-aastasele “Call of Duty” lepingule alla

0
28
call of duty warzone

Sony otsustas nädalavahetusel lõpuks 10-aastasele “Call of Duty” lepingule alla kirjutada.

Microsoft pakkus erinevatele osapooltele “10-aastast Call of Duty lepingut“, millega garanteeriti, et Activisioni mängud, sealhulgas “Call of Duty” ilmub järgmise 10 aasta jooksul ka teistele playtvormidele. Lepingule kirjutasid alla Nintendo, Nvidia ja teised huvilised. Lepingut pakuti korduvalt ka Sonyle, kes keeldus lepingule alla kirjutamast ja ütles otse välja, et nad ei taha lepingut, nad tahavad tehingut blokeerida. Ühtlasi kirjutas Sony brittide konkurentsiametile CMA ja Euroopa Komisjonile, et Microsofti pakutud lepingut ei saa usaldada, sest see ei garanteeri kuidagi seda, et Microsoft ei hakkaks neile katkist “Call of Dutyt” tootma.

Tänaseks on Activisioni tehing aga lõpuks paljudele teistele riikidele heakskiidu saanud, sealhulgas ka Euroopa Komisjonilt ning eelmisel nädalal leiti USA kohtus samuti, et FTC väited ei vasta tõele ning lükati nende katse tehingut blokeerida tagasi. FTC kaebas küll otsuse edasi, kuid mõlemal korral lükati nende kaebus tagasi. Pärast seda teatas Ühendkuningriikide konkurentsiamet CMA, et nad peatasid kohtuvaidluse ja on valmis Microsoftiga Activisioni tehingu teemal uusi läbirääkimisi pidama.

Selle kõige peale hakkas kiirelt liigutama end ka Sony, kes otsustas kähku lepingule alla kirjutada, senikaua kuni seda neile veel pakutakse.