Assassin’s Creed Unity

0
169

Möödunud ööl siis E3’l Ubisoft rõõmustas Assassins Creed seeria fänne cinematic traileriga, gameplay demoga ja juba ka natuke varem coop gameplay videoga. Kahju, et cinematic trailer ja coop demo põhimõtteliselt samad olid, et ühest saime sama palju targemaks, kui teisest.

Mis meile siis silma jäi? Uus peategelane, kellest siis natuke infot on levinud.

Uus peategelane Assassins Creed uusimas mängus kannab siis nime Arno Victor Dorian, Prantsuse ja Austria juurtega, sündinud 1768.
Mees, kes paneb David Belle häbisse (Kõigile, kes ei tea kes David Belle on, parkouri esiisa).
Isiklikku infot tema kohta hetkel on vaid, et ”as a young man, wounded by loss”, mingi sündmus tema elus napilt enne Prantsuse revolutsiooni? ( Ühines assassinitega 1789, prantsuse revolutsioon 1789-1799).
Teda kirjeldatakse uue Assassinite tõuna: tormakas, karismaatiline, hiilivam, surmavam ja jõhkram, kui ükski teine assassin enne teda.
Kusjuures, selle jõhkruse jutuga tundub mulle, et ehk saame jälle kellegi Altair’i taolise ehk? See oleks minu arust hea uudis.

Relvadest

*Hidden Blade on saanud endale uuenduse, mitte ainult uue nime, Phantom Blade,vaid nüüd siis ka võime randmest neid nuge tulistada(Long Range/Kiire).
*Prantsuse meremehemõõk
*Korduslaskudega mitmeraudne püstol (Surmav mid-range’s). Palju õnne reloadimisel!

10435872_788375661182438_4457892421766654526_n

Mida näitab meile siis coop gameplay ja single demo? Oled sa valmis rahva allasurumist peatama?

Mida meile Ubisoft söötis? Coop multiplayer!
Ühinenud jõud, kõik ühe ühise eesmärgi nimel? Kas avalikud mängud hakkavad olema täis tormakaid ja mikrofonita noobe? Oui!

Erinevalt varasematest arvamustest, et alamtiitel ”Unity” viitab Assassinite ja Templarite koostööle, siis hetkese välja antud info kohaselt võiks pigem arvata, et see tähendab siis rohkem kui ühe assassini osalust missioonis. Loomulikult, story kohta pole meile kuigi palju veel infot antud ja aken võib olla siiski veel avatud assassinite ja templarite koostööle, aga hetkel töötame sellega, mis meil käes ja tõenäolisem on.

Mängus on siis nüüd võimalik teha oma enda brotherhood kuni 3 sõbraga. Hea? Halb?
Loodan, et ei ole täielikuks elamuseks vaja sõpra/sõpru, kellega enda mänguaega ajastada ega ka mingit võõrast/võõraid, kellega on suht suur šanss, et nad su mänguelamuse ära rikuvad.
Isegi kui on tegemist AI partneritega, kellega pead story’s koos missioone läbi viima, siis parem olgu jube hästi tehtud AI partner/-id.

Aga okei, mis meile siis demos veel silma jäi?
Kas sa ütlesid lummav graafika ja linnadisain, mis on autente selle ajaperioodi kohta? Jah, minu esimene mulje sellest videost oli lihtsalt WOW, voolav liikumine, sujuvam ronimine, kaunis ja reaalne miljöö. Linna suhteline suurus on ka hea lihvi saanud. Kas mäletad, kui mängisid AC Brotherhoodi ja arvasid, et kolosseum peaks Ezio suhtes suurem olema? Sellist pettumust sa selles mängus enam ei saa.
Massiivsed ehitised on massiivsed!
Parkour on meil siin tiitlis tõelise arengu teinud. Kas asi on ubisoft’i katses vürtsitada mänguseeria või lihtsalt AC parkouri kodumaale viimises? Ei tea, vahet pole, me oleme rahul ja see on peamine!
Sund-distants-hüpped on kadunud(asendatud lõpuks ka jooksupealt langemistega/otse alla hüppamistega), kergemat sorti wall-run on olemas nüüd (ei peagi enam otse vastu seina jooksma, et mõnest kõrgemast äärest kinni võtta)
Tänavatele oli ka kõvasti rohkem rahvast pandud, mis andis väga võimsa efekti. Kas see ka läägi võib tekitada? Loodame, et ei – aga olgem pigem realistlikud, hakkab ikka.
Linn paistab ka rohkem avatud olevat, tehes hooned läbikäidavamaks.

Stealth mode läheb aina tõsisemaks igas assassins creed mängus.
Lõpuks saab ka pool-kükkis asendis majades ringi hiilida, mitte nagu varasemalt, et igalpool oled high profile.
Cover-to-cover süsteem sees. Woo!

Kahjuks ei avaldatud meile, milline näeb välja mängu HUD. Aga ehk peagi.

Väga lahe element mille enda jaoks coop-videos avastasin, oli see, et assassinid olid justkui lavatagused operaatorid. Nad tegid ise kõik suurema töö ära, et rahvamassid pääseksid ”rather conveniently” sinna, kuhu neil parasjagu siht oli seatud.
Mõnus, tekkis selline väga vandenõu anonüümsete võtmeisikute tunne. Rahva inspireerimiseks jäeti sihtmärk rahvamassi hoolde, et neid motiveerida edasiliikumiseks. Rahva käes on jõud!
”The liberation of Paris has begun. (meenuta Eziot, aga häälda prantsuse aktsendiga)”
Unity!
Ubisoft on assassins creediga tagasi juurte juurde liikunud ja meil on vaid hea meel selle üle.
Kas ma arvan, et prantsuse allaandjate alamtiitel assassins creedis võiks olla ”White Flag” ?
Võib-olla, aga äkki see mäng taastab meie usu prantslastesse ja me näeme neid teises valguses.

Siin siis ka video lingid.

Single player gameplay demo: