Tales from the Borderlands: Episode One – Zer0 Sum

0
145

Alustuseks pean tunnistama, et erinevalt massidest mulle Telltale Games stuudio mängud eriti ei meeldi. Minu arvates on nende mängud viimastel aastatel olnud liiga masendavad ja igavad. Ja kuna zombied ega ka “point & click” stiilis mängud pole kunagi mu lemmikuteks olnud, siis olen ma TellTale loodud asju enamasti ignoreerinud. Kuid Tales from the Borderlands osutus positiivseks üllatuseks.

Telltale Games on võtnud selle segase ja vägivaldse Borderlands maailma ja on suutnud luua ühe huvitava ja lõbusa loo mida meieni tuua. Lausa nii lõbusa, et see meeldib mulle hetkel rohkem kui Gearboxi loodud Borderlands mängud.

Tales from the Borderlands lugu jutustatakse kahe erineva tegelaskuju poolt, Rhys ja Fiona. Rhys on karjääri tegev valgekrae, kelle õnnetuseks saab uueks juhiks Hyperionis tema suurim vaenlane, Hugo Vasquez. Rhys osa loeb sisse Troy Baker, kes peaks mänguritele tuttav ette tulema mängudest nagu Far Cry 4, Lego Batman 3: Beyond Gotham, Call of Duty: Advanced Warfare, Middle-earth: Shadow of Mordor, jne. Fiona aga omakorda on pettur, kes tegeleb üldiselt pisipettustega. Fionale on oma hääle laenanud Laura Bailey, kellel on samuti ette näidata aukartust äratav tööde hulk – Lego Batman 3: Beyond Gotham, Middle-earth: Shadow of Mordor, Marvel’s Avengers Assemble, jne.

Rhys on karjääri tegev valgekrae, kelle õnnetuseks saab uueks juhiks Hyperionis tema suurim vaenlane, Hugo Vasquez.

Kuigi Rhys ja Fiona, ning Sasha ja Vaughn paistavad pealtnäha täiesti vastanduvad tegelased, sobib kogu see seltskond tegelikult päris hästi kokku. Lisaks neile kohtab mängus veel teisigi huvitavaid tegelasi, kes samuti sobivad ideaalselt sinna Borderlands maailma. Tegemist on ühe segase maailmaga ja tegelaskujud selles maailmas on veel segasemad ja jaburalt naljakad. Terava mõistusega ei hiilga neist eriti keegi. Kogu sellest kambast on ehk Fiona ja tema õde kõige nupukamad.

Kogu mäng on umbes 2 ja pool tundi pikk. Ning selle kahe ja poole tunni jooksul tuleb sul teha mitmeid otsuseid, mis kogu mänguseeria edasist kulgu mõjutada võivad. Mäng pakub hulgaliselt lõbusaid jutuajamisi. Ja pettuma ei pea eriti ka need kes loodavad Borderlandsist tuttavat actionit ja multikaverd. Sest actionit ja verd leiab ka Tales from the Borderlands’ist.

Kahe ja poole tunni jooksul tuleb sul teha mitmeid otsuseid, mis kogu mänguseeria edasist kulgu mõjutada võivad.

Vahelduseks on tegemist ühe lõbusa komöödia mänguga, kui seda muidugi mänguks nimetada annab. Pigem tuleks seda võib olla nimetada hoopis interaktiivseks TV seeriaks. See nimetus sobib mängule oluliselt paremini. Igaljuhul oli esimene osa huvitav ja lõbus. Ning nüüd ei jää muud üle kui järgmist osa oodata, mis peaks kasutajateni jõudma järgmise aasta alguses. Kui sulle meeldivad komöödiad, saad vabalt aru inglise keelest ja sul pole midagi selle vastu et aegajalt otsustada kuidas lugu edasi läheb, siis soovitan kindlasti see mäng omale hankida. Vahelduseks on tegemist ühe lõbusa asjaga.

Info lapsevanematele:
Mängu reitinguks on määratud PEGI 18. Mis siis tähendab, et mäng ei ole soovitatav alla 18 eluaasta. Nagu Borderlands mängudele omane, sisaldab ka see mäng multika-vägivalda. Võrreldes Borderlands seeriatega on antud mäng siiski veidi leebem. Siiski alla 14 eluaasta ma antud mängu väga ei soovitaks.

Platvorm(id):  PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Ilmus: 26 november 2014
Arendaja: Telltale Games
Levitaja: Telltale Games
Ülevaade tehtud: Xbox One konsoolil

Lugejate hinne5 Votes
9.8
HEA
Suurepärase looga komöödiasari.
Lahedad tegelased ja humoorikad dialoogid.
Autentne Borderlandsi maailm.
HALB
Valikute tegemise aeg on vahel liiga lühike, võiks olla pikem.
9