Vertical Drop Heroes HD

0
156

Vertical Drop Heroes HD najal on tegemist vana “Flash” klassikaga mis on saanud korraliku HD ravikuuri. VDH on loodud Nerdook Productions poolt aastal 2010 Gamemaker Studioga. HD versioon antud mängust nägi ilmavalgust 20 detsembril 2013 Steam keskkonnas läbi Greenlighti ja on saanud äärmiselt palju positiivset tagasisidet. Paraku Steamist antud mängu veel soetada ei saa, kuid selle vea parandab GOG.com. Mängu ideeks on läbida mitmeid erinevaid tasemeid, enda kangelast täiustada, tappa palju vastaseid, alistada “LÕPUBOSS” ja seda kõike vertikaalses elemendis.

Mis on uut võrreldes Flash versiooniga?

  • Sobiva tegelase valimine kohe alguses (Flash ver. päästeti tegelase valimiseks ta puurist.)
  • Võimalik liikuda vabalt üles ja alla (Flash ver. liikus kaart kasutajaga kaasa ning puudus võimalus tagasi liikumiseks)
  • Kaardil liikudes võimalik vabastada vangistatud kangelasi (Tegelaste oskused ei kandu kasutajale edasi, vaid päästetud liiguvad koos kasutajaga ning on talle abiks).
  • Kaardil on olemas teleportimiseks alused.
  • Vastaste kutsumine (Selleks tuleb astuda lipuga kohale ning kaardile ilmuvad uued vastased)
  • Olemas on ka tornid, kus on võimalik teenida kalliskive või võtmeid, kuid nende saamiseks peab vastastest jagu saama..
  • Mängu on võimalik läbimängida ka vastaseid tapmata kuna kaardilt on võimalik korjata kerakesi, mis annavad juurde oskusepunkte.

Menu

Mida seal teha saab?
Kõigepealt vaja valida endale sobiv kangelane. Selleks tuleb jälgida, millised võimed on kangelasel  ja mis tema juures erilist. Näiteks -20% elusid või +20 kaitset. Hiljem, kui on oskusi ja passiivseid võimeid arendatud, tasuks vaadata, kas kasutaja saab näiteks topelt hüpet teha või on tal alguses kohe 5 erinevat võtit.

Mängu alguses saab enda praegust ja tulevasi kangelasi lasta raha eest treenida.  Tegu on väga hea omadusega antud mängu juures, mis tähendab, et esimesed tasemed on võimalik vahele jätta, kui kangelane on juba piisavalt tugev.
Iga tase on eelnevast erinev, tulevad uued vastased ja muutub mängu kujundus. Viimastel tasemetel võib lausa maa jalge alt kaduda ja purskavate vulkaanide alla mattuda.

Tasemetes on ka väga palju erinevaid kujukesi, mida katsudes toovad esile tulepalle või välgunooli. Mis omaltpoolt on kasulik, kuna surmav tulepall hävitab su vastaseid. Mis tasuba ka märkimist siis väikese kulla eest on sul võimalik soetada ka tiivad.

Samuti on tasemetes võimalik osta uusi kangelasi algsesse valikusse. Minu isiklik lemmikkangelane saab teha topelt hüpet, ennast kloonida ja kutsuda appi teisi kangelasi. Kui oled mängus juba kaugemale jõudnud, saad kutsuda ka lohe.

Iga vertikaalne tase lõppeb bossi võitlusega, kelle võimed arenevad vastavalt tasemele. Vähe ebakindlamad mängijad võivad bossi ka vahele jätta, kuid see tähendab 5 võtmest loobumist.  Võimalus on ka  lõpubossi juurest teleporteeruda algusesse ning korjata teepeale maha jäänud väärtused.

Boss

Kuidas mäng ise on?
Mäng on väga sõltuvusttekitav. Iga kord, kui mängid, korjad raha ja selle eest on võimalik alguspunktis enda tegelasi tugevamaks teha. Seega tasub alguses kindlasti mängida võimalikult palju järjest ning jätta vahele võimalikult vähe tasemeid. Nii on kiirem võimalus rikastuda ja arendada enda tegelasi.

Igav mängus kindlasti ei hakka. Valida saab erinevate võimete ja kangelase tüüpide vahel. Vaheldust pakuvad ka tasemed, kus muutub kujundus ja leidub erinevaid üllatusi.
Graafiliselt on mäng väga ägedalt joonistatud ja isiklikult mulle selline stiil meeldib. Kindlasti paljudele ei sobi see.

Boonusena võib välja tuua ka vaba aja efektiivse ära kasutamise.Sisened kiirelt mängu, kogud natukene kulda ja ongi 5 minutit kulutatud.
Võib-olla suurim miinus on väike vastaste variatsioon. Mäng oleks ägedam, kui oleks rohkem vastaste tüüpe. Kogenud mängijale võivad ka tasemete lõpubossid olla natukene liiga lihtne ülesanne.

Mitmekesi mängima!
Nagu ka eelnevat flash mängu, saab HD versiooni mängida mitmekesi. Sõbraga saab mängida nii üle võrgu kui ka split-screen sama arvuti taga. Endal on kahjuks see osa mängust proovimata, aga peagi peaks saama ka see tehtud.

Kokkuvõte
Mängus on väga palju asju, mis tekitavad sõltuvust ja tasemed saavad kiiresti läbitud. Enne kui arugi saad, on mitu tundi möödas ja lubad endale, et tegemist on viimase mänguga. Kuigi tead, et peale seda tuleb veel paar tundi mängimist!

Mängu hind on kõigest 3.99€ ja leiab ta GOG.com või HumbleBundle.com keskkonnast. Selle raha eest on mitmeid  tunde mängimist garanteeritud.

Lugejate hinne0 Votes
0
9