WWE 2K16

0
252

WWE 2K16 ülevaade

Enne kui sisestasin WWE 2K16 plaadi enda Xbox One’i, ei teadnud ma professionaalsest wrestling‘ust midagi. Mäletan, et aastaid tagasi tuli Kanal 2 pealt mingisugune versioon sellest. Samuti tean – õigemini olen kuulnud sellistest nimedest nagu Hulk Hogan, John Cena ning Randy Orton. Sellega ka lõppesid minu teadmised antud teemast. Seega maailm, mille enda jaoks avastasin on täiesti uus, mis tõttu jõuab seekordne ülevaade Teieni täies tõsiduses.

Millega on siis wrestling‘u näol tegemist? Sellele küsimusele vastates, pidin tegema enne kodutööd, sest minule pole see kunagi otsest huvi pakkunud ning olen arvanud, et tegemist on pigem teatri kui millegi tõsisega. Pannes kokku kolm peamist wrestling’u “liigat” WWE, RoH ning TNA saame nende 2014. aasta ligikaudseks käibeks 600 miljonit dollarit. Pannes asja konteksti oli NBA liiga ligikaudne 2014. aasta käive 4,8 miljardit dollarit. Ehk, antud juhul on tegemist kaheksa korda “väiksema” liigaga kui seda on maailma suurim korvpalli liiga – minu arvates on see väga muljet avaldav. Mis on see, mis toob keskmiselt ühes kuus ligi neli miljonit inimest telekate ette? Üritan panna nüüd WWE olemuse ühte lausesse, millega selgitaksin seda iseendale: Minu jaoks on wrestling ettekirjutatud stsenaariumi järgi teostatud maadlusala, mida füüsilise poole pealt võib lugeda spordialaks, kuid pigem mitte traditsiooniliseks kontaktspordiks, vaid pigem effektseks ja läbimängitud tõstespordiks.

[divider]Alustame[/divider]

WWE 2K16 pakub üle 120 erineva mängitava karakteri, kellest (väidetavalt) kuulsamateks saab nimetada Stone Cold Steve Austin, Seth Rollins, Daniel Bryan, Dean Mbrose, Bad News Barrett, Paige ja Finn Bálorit.

WWE 2K16 ülevaade

Peamiseid mänguviise leiame kolm tükki. 2K Showcase pakub võimalusi taas elada legendaarseid wrestling‘u matše ja hetki spordiala ajaloos. Läbi erinevate aegade avad Sa uusi tegelasi, matše, varustust ning teisi mänguviise, seda kõike läbi erinevate ülessannete. Teiseks leiame juba 2K fännidele tuttava MyCareeri e. oma tegelasega karjääri tegemise võimaluse. Pean tunnistama, et olin üllatunud kui kaasahaarav antud mänguviis minule oli. Väga täpse ning hästi koostatud tegelase “ehitamise” järel, hakkad Sa läbi erinevate võistluste edasi liikuma WWE super-tšempioni tiitli poole ning lõppude lõpuks, miks mitte WWE kuulsuste halli. Oma tegelast pead Sa hakkama treenima ja see kuidas Sa esined ringis otsustab Sinu suhted teiste võistlejatega. Lisades siia intervijuud, oma meeskonda kaasvõitleja leidmise ning rivaalide üle pilkamise leian, et  mänguviis MyCareer on väga hästi viimistletud. Viimane WWE Universe: WWE 2K16 milles saad Sa luua enda ideaalse WWE hooaja ning matši.

Mängu täielikuks “liivakastiks” muutmise eest hoolitseb Creation Suite. Selles saad Sa põhimõtteliselt kõiki mängu aspekte mängus luua – superstaaridest diivadeni, võistlustest areenide ning võistlejate areeni sisenemise animatsioonideni välja.

WWE 2K16 ülevaade

[divider]Jätkame[/divider]

Kuna mul kahjuks puudub eelnev kogemus WWE seeria mängudega, puudub mul võrdlus gameplay üle. Kommenteerida oskan seda, mida antud mängust tunnen ja tean. Esialgu võttis mul üksjagu aega, et mõista kuidas üleüldse asjad toimivad. MyCareer’i alguses on küll väga lühike õpetuse moodi asi, kuid kahjuks pole mängus täieliku interaktiivset juhendit ning enamus tuleb kõik ise õppida. See võtab omajagu aega kui pole enne mänginud WWE’d, kuid pean tunnistama, et see kõik tasub ennast hiljem ära. Kindlasti pole ma antud mängus veel tasemelt ja osavuselt jõudnud tagumise poole 10% lähedale, kuid tahtmine on suur siit edasi minna ja areneda. Kõik vahepealsed minigame’id ning võistlejate liikumine on sujuv, seega kokkuvõtvalt kõik on väga hea (kui välja jätta tutorial’i puudumine).

Viimasena toon välja lihtsalt võrratu, uskumatult hea ning minu vaieldamatult lemmiku aasta 2015. mängu soundtrack’i. See on lihtsalt öeldes veatu ning subjektiivselt parim, mis ühele mängule viimaste aastate juures peale pandud. Vaadake lihtsalt seda nimekirja!

•    Billy Idol – “Rebel Yell”
•    Diplo (feat. Faustix & Imanos and Kai)  – “Revolution”
•    Fashawn (feat. Nas & Aloe Blacc) – “Something To Believe In”
•    Kid Ink – “Hello World”
•    Marilyn Manson – “Deep Six”
•    MGK (feat. Victoria Monet) – “A Little More”
•    Run-DMC – “It’s Tricky”
•    Skid Row – “Youth Gone Wild”
•    Twenty One Pilots – “Heavydirtysoul”
•    Yelawolf – “Till It’s Gone” [Dan Heath Remix]
•    Zac Brown Band (feat. Chris Cornell) – “Heavy Is The Hand”
•    Zedd (feat. Logic and X-Ambassadors) – “Transmission”

[divider]Lõpetame[/divider]

Kokkuvõtvalt julgen öelda, kui täieliku WWE võhikuna, et olen mängumaailmas leidnud endale järjekordse põneva peatüki, mida uudistada aastast aastasse. Kindlasti on paljud antud ülevaate lugejad palju kogenumad kui mina antud teemas, kuid võite rahuliku südamega teada, et järgmine aasta, räägin mängust juba suurema asjatundega ning võrdlusega. Seniks aga kõigile minusugustele teadmatuses elanud mängijatele, kindlasti proovige! Nüüd aga kutsun mõne asjatundjast sõbra külla ning näitan, mida olen õppinud viimastel päevadel.

Platvorm(id): PS3, X360, PS4, Xbox One
Ilmus: 30 oktoober 2015
Arendaja: Visual Concepts/Yuke’s
Levitaja: 2K
Ülevaade tehtud: Xbox One
Mängu saab osta siit:
osta_progames

Lugejate hinne1 Vote
Head
Soundtrack (!!!)
Põhjalik MyCareer
Palju tegelasi ning võtteid
Vead
Õpetuse puudumine
Võiks olla rohkem mänguviise
Graafika
4.3