Civilization VI

0
326

Sid Meier’s Civilization VI on kindlasti üks selliseid mänge, millele ma läksin vastu ilma suuremate mõtete ja rõõmuhõigeteta. Olin kuulnud hulgaliselt head ja paremat terve mänguseeria kohta, kuid pidasin toona seda kõike piisavalt nn. hypeks, et mitte sellest kinni võtta.

Kõik muutus peale installi ja esimest mängutundi – olevat eelnevalt kätt proovinud Civilization III‘es, mida oma jaoks pidasin ka tol ajal tehtud mängu jaoks võrdlemisi kehva gameplay ja graafikaga mänguks (CIV’i fännid nüüd ilmselt küll löövad mind risti), kuid võrdlemisi omapäraseks. Ei meenuta see mäng mulle AoE’d ega ka mitte Banished mängu, vaid ta on siiski vägagi omanäoline. Seda kõike juba ka CIV’i grandmasterid aga teavad.

20161002000203_1Ja ma tean, et läbi oma ülevaadete hindan ma põhiliselt mängude välimust ja seda kui hästi või halvasti suudab üks või teine mäng mind juhtida ree peale ja kui kiirelt suudab mäng mängitavaks teha end minu jaoks, siis Sid Meier’si Civilization VI suutis seda teha võrdlemisi kiirelt.

Kõik, kes on otsutanud, et neile meeldib ehitada linnasid ja juhtida riike ning kuulutada vennasrahvustele sõdasid nagu seda sai kunagi teha Age of Empires’is, see mäng on teile ja täie aususega julgen seda väita. Kui mu kunagine töökaaslane mainis, et Total War ja CIV’i vahe on see, et kas sa tahad mikro-manageerida või tahad olla nö. kuningas, siis sedapuhku suudab CIV tuua mängijani selle täispildi nii mikro-manageerimisest kui ka riigi juhtimisest. Kasutaja käe ulatusse antakse kõik nii riigijuhtimise aspektid kui ka üleüldise maailmakorra tagamise juhtimise, sest lõppudelõpuks oled sina see kes kuulutab välja sõjad, rahu-olukorrad ja riikide vahelised suhted.

Produtseerituna 2K stuudio poolt, arendatuna Firaxis Games’i poolt ja distribuutoriks seekordselt Take-Two Interactive on Civilization VI üks oma žanri lipulaevu, mis väärib igat moodi oma hinda nii Steam Market’is kui ka lokaalsel turul – ostes hard-copy näiteks ProGames’i veebipoest või parem veel – mine ise kohale ja osta see mäng just nende poest.
Civilization VI näol on tegu mänguseeria kaheksanda mänguga, millele lisaks tehtud kümne kõrvalmängu jagu lisasid.

Maailmaimet ehitades.
Maailmaimet ehitades.

Lisaks heale gameplay‘le on uue Civilization’i sisse toodud ka hulgaliselt häid dialooge ja mõtteainet pakkuvaid pakkumisi vastas-rahvustelt.

Kõneainet pakub ka fakt, et mängu looja-firma Firaxis Games hoiab oma palgal mehi ja naisi, kes on veterani staatuse omandanud Civilization’i seeria mängudes. See omakorda tähendab seda, et inimesed, kes on Civilization VI taga teavad, mida nad teevad ja pakuvad seeläbi oma mängijatele just seda mida iga mängur sellest mängust saada sooviks.

Kui tulla tagasi fakti juurde, et tegu oli niinimetatud pre-release mänguga mida mkuubil oli võimalus läbi mängida, siis paljuski oli puudu antud mängu-moodis, mis tähendab seda, et päris mängus on vägagi palju uut mida avastada!

20161002002657_1

Omalt poolt oskan ainult öelda, et jõudu ja jaksu uutele CIV’i gurudele, kes enda jaoks seda mängu avastama asuvad ning kindel on see, et see mäng ka minu Steam’i kontole lähiajal lisandumas on, sest Civilization VI näol on tegu tõsise AAA klassikaga juba enne tema niinimetatud ilmaletulekut!

Platvorm(id): PC
Ilmus: 21 Oktoober 2016
Arendaja: Firaxis Games
Levitaja: 2K Games
Ülevaade tehtud: PC
    PEGI16

Mängu saab osta siit:
osta_steam osta_progames

Hea
Gameplay
Algaja Abistaja
Graafika
Halb
Soundtrack
4.8
KOKKUVÕTE
Civilization VI
ulevaade-civilization-viHEA<br> + Mängitavus<br> + Algaja Abistaja<br> + Graafika<br> <br> HALB<br> - Soundtrack