Sniper Elite 4 – Punarebane kannab kanaemale ette, “natsisõdurid arvavad et Stalin on tegelikult naine”

0
424

Sniper Elite 4 pakub ainulaadset snaipri kogemust ühes suurimas Teise maailmasõja tulistamismängus. Mängija saab nautida taktikalist kolmanda isiku vaates snaiprimängu koos selle detailsete killcamide (aegluubis kaamera vastase tapmisel), vaba mänguvalikuga ja eepiliste pikamaa laskudega, vabastades Itaaliat fašismi haardest.

Mängu tegevus toimub kaunil Itaalia poolsaarel, alates päikselistest Vahemere ranniku linnadest kuni põlismetsade, mägiorgude ja kolossaalsete natside megastruktuurideni välja. Mängijana kehastad eliit snaiprit Karl Fairburne, kelle eesmärgiks on takistada natsidel ellu viimast nende hirmuäratavat plaani mis võib ohustada liitlasvägede vastupanu Euroopas. Eesmärgi saavutamisel on sulle abiks Jack Weaver, Itaalia vastupanuliikumise võitlejad ja isegi Itaalia maffia, kes sind informatsiooniga varustavad.

Natsikütt Karl Fairburne Itaaliat vabastamas

Mängida saad nii üksi kui koos sõbraga. Viimasel juhul on sul siis mängimisel abiks ka sõber, kes aitab sul vastaseid märkida, neid elimineerida ja juhul kui haavata saad, siis tõttab sulle appi. Hea sõbra või pereliikmega kellele samuti seda tüüpi mängud meeldivad on lausa lust seda mängida. Siinkohal soovitan koos sõbraga kasutada taktikat kus lähenete seatud eesmärkidele kahest erinevast küljest, kuid teineteisest siiski sellises kauguses kus vajaduse korral teisele appi jõuaks. Sel viisil saab järjest kiirelt vastaseid maha võtta ja neid erinevatest suundadest tulevate laskudega segadusse ajada. Niiviisi koos mängides saavad mitmed missioonid kiiremini tehtud.

Kui sulle aga co-op variant siiski ei peaks istuma, siis see mäng on ka üksinda mängides nauditav. Üks tõsine snaiper saab selles mängus igati vääriliselt tasustatud oma kannatlikkuse eest. Kui aga kannatlikkust pole, siis pole ka sellest hullu, sest Rebellion on jätnud mängijatele vaba valiku valida omale meelepärane mängustiil. Kui oled kiire käe ja täpse silmaga kogenud laskur, siis võid vabalt ignoreerida hiilimist ja hoopis jooksu pealt natse teise ilma saata. Või kui sulle meeldib Rambo kombel kaost külvata, siis automaadi, panzerfausti ja granaatidega saad korraldada ühe tõsise veresauna natside keskel. Aga võid vabalt ka ühe tõsise palgamõrtsuka kombel mööda varjulisi kohti ringi hiilida ja natsidele nuga ribidesse suruda või neile lõkse seada. Või miks mitte segu kõigist neist erinevatest võimalustest? Ise eelistasin siiski esimest varianti, kus märkisin ära leitud vastased ja ootasin siis kannatlikult oma hetke, et vastaseid ükshaaval maha võtta. Vahel sai tehtud siiski ka vigu ja tuli kiirelt improviseerides kas automaat, nuga või mõni muu relv käiku lasta.

Elmar Krügeri arvates on Stalinil paremad vuntsid kui Hitleril.

Lisaks üksikmängule ja võimalusele koos sõbraga kampaania osa mängida on veel teisigi mängumoode mida proovida. Näiteks survival mängumood mida saab samuti mängida kas üksi või koos sõbraga. Koos sõbraga saab proovida veel overwatch mängumoodi kus üks mängijatest on snaiper ja teine spotter (avastaja/luuraja). Viimase mängija eesmärgiks on siis oma kaaslase jaoks vastased ära märkida ja otsida näiteks üles vajalikud dokumendid või täita teisi ülesandeid.

Mitmikmängu osas pakutakse kuute erinevat mängumoodi kust leiab nii klassikalisi deatmatche kui mitmeid teisi mängumoode nagu no cross, kus vastasmeeskonnad on eikellegimaaga eraldatud või distance king, kus võitjaks on see mängija või meeskond kellel on kokku kõige pikema vahemaaga tehtud vastaste tapmised.

Mäng võib pakkuda nii mõnegi verise hetke, mis nõrgema närvikavaga mängijatele ei pruugi sobida.

Võrreldes Sniper Elite 3’ga on mängus toimunud ka mõned muudatused. Näiteks kaardid on nüüd suuremad kui eelmises mängus. Rebellion ise väidab, et isegi Sniper Elite 4 kõige väiksem kaart on kolm korda suurem kui Sniper Elite 3 kõige suurem kaart. Lisaks saab nüüd mängus mingil määral parendada ka oma relvi ja teatud tasemetele jõudes on võimalik valida oma tegelasele lisaomadusi.

Loomulikult pakub Sniper Elite 4 ka paremat graafikat võrreldes oma eelkäijaga. Kõrge resolutsiooniga tekstuurid, hea valgustus ja erksad värvid pakuvad head visuaalset kogemust.

Kahjuks leidub ka selles mängus vigu või teisi asju mis mind vahel häiris või siis muigama pani. Näiteks olukorrad kui su läheduses on paar laipa ja siis nurga tagant saabus järgmine nats kellele tahaks nuga anda. Pressid oma puldil kiirelt Y nuppu ja selle asemel, et saabunud uudishimulikule natsile nuga soolikatesse või kõrri suruda, haarab sinu tegelane hoopis maast laiba. Hetk mis sind korralikult vanduma paneb – kas tõesti peavad maast laiba korjamine ja noaga kill olema täpselt ühe ja sama nupu all? Tekkinud olukorras ei jää üle muud kui loota et jõuad kiirelt laiba maha visata ja vastase teise ilma saata enne kui too jõuab kisa tõsta. Kahjuks mitte alati see siiski ei õnnestu ja sinu lootus vaikselt hiilides vastaseid ükshaaval maha võtta lendab siinkohal prügikasti.

Mäng võib pakkuda nii mõnegi verise hetke, mis nõrgema närvikavaga mängijatele ei pruugi sobida.

Muigama aga näiteks pani olukord kui avastasin co-opis mängides, et kaitsemaskeeringu skin suutis relva päris ära kaotada, selle nähtamatuks teha. Hiljem juhtus seda paaril korral ka üksikmängus. Ja nii ma siis mängisingi korduvalt nähtamatu relvaga.

Lisaks relvale kadusid co-opi esimestes missioonides vahel ära ka mõned asjad mida hävitama pidid. Õnneks teine mängija siiski nägi neid ja sai vajalikud eesmärgid siiski tehtud.

Elmari arvates on Stalinil paremad vuntsid kui Hitleril. Aga Rainer usub, et Stalin on hoopis naine.

Aeg-ajalt mõnes linnas ringi hiilides tekivad paratamatult küsimused, et kuhu selle linna kõik elanikud kadunud on. Majades põlevad tuled, kohvikud on avatud, laudadel põlevad näiteks endiselt veel küünlad ja toit on serveerimiseks valmis aga keda pole on elanikud selles linnas. Mitte ühtegi hingelist peale natside ei liigu ei tänavatel ega majades.

Muigama paneb ka see et läbi binokli vastaseid vaadates ja märkides saad oma sihtmärkide kohta lisaks nende nimele veel nii mõndagi huvitavat teada. Mõni neist on omale jalga tulistanud ja just haiglast välja saanud, teine kuuleb hääli peas, kolmas arvab et Joseph Stalinil on paremad vuntsid kui Hitleril ja neljanda arvates on Stalin üldse naine.

Rainer Fenchel arvab, et Joseph Stalin on tegelikult naine.

Hoolimata seikadest mis mind vanduma või muigama panid on minu arvates siiski tegemist ühe parima snaipermänguga üldse. Juhul kui oled mänginud Sniper Elite 3 ja see sulle meeldis, siis soovitan kindlasti omale hankida ka Sniper Elite 4, mis on palju parem kui tema eelkäija. Kui aga eelmist mängu pole proovinud aga sulle siiski meeldivad hiilimismängud või meeldib snaiprina ringi hiilida ning pähelaske sooritada ja aeg-ajalt natsidele munadesse tulistada, siis see on kindlasti mäng mida peaksid proovima.

Info lapsevanematele:
PEGI soovituse järgi sobib see mäng alates 16 eluaastast. Mäng sisaldab realistlikult paistvat vägivalda ning röntgen killcam toob detailselt esile nii mõnegi verise hetke, mis nõrgema närvikavaga mängijatele ei pruugi sobida.

Platvorm(id): PC, PS4, Xbox One
Ilmus: 14. veebruar 2017
Arendaja: Rebellion
Väljaandja: Sold Out
Ülevaade tehtud: Xbox One
PEGI16

Mängu saab osta siit:
osta_xboxosta_playstationosta_steamosta_amazon

KOKKUVÕTE
Sniper Elite 4
sniper-elite-4-punarebane-kannab-kanaemale-ette-natsisodurid-arvavad-et-stalin-on-tegelikult-naineHEA<br> + Suurepärane mäng sõbraga koos mängimiseks<br> + Suuremad kaardid, rohkem vabadust<br> + Hea graafika<br> + Võimalus soovi korral keset mängu salvestada<br> <br> HALB<br> - Laiba üles võtmine ja noa kasutamine on sama nupu alla topitud