The Walking Dead: A New Frontier

0
246

Kes vähegi veel mäletab 2012 aastal Telltale poolt välja lastud esimest hooaega ja 2013 aastal tulnud teist hooaega, teavad et see on üks vähestest zombie apokalüpsisel põhinevaid mänge, mis haarab mängijaid sügaval emotsionaalsel tasemel endasse ning sunnib mängijaid stressirohketel ja keerulistel momentidel langetama raskeid valikuid.

See võib küll paljude jaoks kõlada jaburalt, et mäng mis põhineb peamiselt omavahelistel dialoogidel, valikute tegemisel, minimaalsel ringi käimisel ja asjade korjamisel, võib võita nii mitmeid auhindu ja meeldida suurele massile. Kuid selle mängu võlu seisnebki just psühholoogilisel poolel ning kaks esimest osa uuest hooajast viib meid taas emotsionaalsele ja põnevale karussellile.

Mäng võtab järje üles teise hooaja lõpust ning esimeses ja teises hooajas tehtud valikud kanduvad üle kolmandasse hooaega. Siinkohal pean mainima, et ma olin meeletult kurb kuna ma ei jätnud kahe esimese hooaja salvestusi alles. Nüüd ma ei saagi teada kas ja mis määral mõjutavad eelnevad otsused kolmanda hooaja sündmusi.

Enne Walking Dead kolmanda hooaja kallale asumist soovitan ma kindlasti kõigile esimesed kaks hooaega läbi mängida, juhul kui te seda juba teinud pole. Ja alles siis kõige uuema maiuspala kallale asuda. Kui aga pole võimalust või viitsimist kahte esimest hooaega mängida, siis muretsema selle üle siiski ei pea. Sest mäng pakub kiiret simulatsiooni kus on võimalik eelmise kahe hooaja kohta olevad põhiküsimused ära vastata. Põhiliselt mõjutavad need küsimused siiski Clementine ainult, kes on uues hooajas üllataval kombel kõrvaltegelase rolli paigutatud.

Tegemist on väga erilise mänguga ja ilma midagi ära spoilerdamata ei saa siinkohal väga detailidesse laskuda. Mäng algab üpriski tempokalt ja viskab mängija kohe sündmuste keerisesse, tekitades palju küsimusi ja millele hakkab vastuseid saama alles mängu kulgedes. Seekordseks kangelaseks on Hispaania juurtega Javier, kes üritab elus püsida zombie karnevalil koos oma venna naise ja ta kahe lapsega. Kuna hetkel on väljas ainult kaks osa ja järgmiseid osasid tuleb oodata veel mõned kuud, siis on vahepeal isegi raske oletada, et mis siis täpsemalt toimub. Sest mängu algus jätab üsna segase mulje, nagu pole zombiede maailmavallutus veel alatagi jõudnud. Mäng käibki tegelikult kolmes erinevas ajatsoonis – olevikus, Clementine minevikus, peale teise hooaja lõppu ja kolmanda algust ning Javieri minevikus, kus kogu katastroof hakkab aset leidma alles nende pere keskel.

Kõige suurem üllatus mänguloojate poolt on see, et me saame mängida täiesti uue tegelasega ning peamine tegevus toimub Javieri ja ta pere ümber ning siis suure jokkerina on koguaeg meile seltsiks eelmistest osadest tuttav Clementine, kelle ülesanne on selles mängus suur küsimärk. Veel iroonilisem on see, et enamus valikud mis ma mängus tegin, olis rohkem Clementine pärast kui mängu põhitegelaste pärast. Sest Clementine on Walking Dead-i eelnevatest hooaegadest mulle meeletult sümpaatne olnud ja märgi südamesse jätnud.

Visuaalne pool on imeline. Heli on fantastiline. Lugu hoiab mängija koguaeg põnevil ja tooli ääre peal. Mängutegelased panevad meid tundma nagu me oleksime reaalselt nende olukorras ja seetõttu tunneme neile ka rohkem kaasa. Hetkel on uuest hooajast väljas ainult kaks esimest osa aga need 2-3 tundi on igati väärt panus nende mängimiseks. Mäng on võrratu ja zombie sõpradele kindel JACKPOT!

Platvorm(id): PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Ilmus: 18. november 2016
Arendaja: Telltale Games
Levitaja: Telltale Games
Ülevaade tehtud: PC
PEGI18

Mängu saab osta siit:
osta_xboxosta_playstationosta_steamosta_amazon

KOKKUVÕTE
The Walking Dead: A New Frontier
walking-dead-new-frontierHEA<br> + Hea lugu<br> + Graafika<br> <br> HALB<br> - Järgmiseid osasid tuleb veel mõned kuud oodata