YouTube uus süsteem jätab mitmed YouTuberid reklaamirahast ilma

1
282

YouTube uus reklaamisüsteem jätab paljud Youtuberid, kes on spetsialiseerunud täiskasvanutele mõeldud mängudele, reklaamiga teenitavast rahast ilma.

Kotaku kirjutab, et Call of Duty: WWII mängu teemal tehtud videod teenivad väga vähe raha. Põhjuseks siis mänguga seotud tundlikud teemad nagu sõda, vägivald ja loomulikult natsid.

Google alustas YouTube reklaamisüsteemi muutmist peale seda kui PewDiePie oma natsinaljadega natuke liiale läks ja Disneyle kuuluv Makers Studio lõpetas lepingud neid esindava PewDiePie’ga. Peale antud juhtumit otsustasid mitmed suuremad reklaamiostjad tagasi tõmbuda, andes Googlele mõista, et nad ei ole huvitatud sellest et nende reklaami nimetatud sisuga videote juures näidatakse.

Sellest ajast saadik on Google teinud tõsist tööd, et parandada sisu filtreerimist ja vähendada rassismi ja vihkamist sisaldavat sisu YouTubes.

Selle tulemusena on kasutab YouTube süsteem uusi süsteemivalikuid märkides ära videod kus kasutatakse ebasobivaid väljendeid, katastroofe, tragöödiaid, seksuaalse alatooniga sisu või on seotud sõjaga. Reklaamiostjatel on võimalik valida, et sellise sisuga videote juures nende reklaami edaspidi ei näidata. Tulemuseks on omakorda see, et päris paljude Youtuberite sissetulekud on märgatavalt kahanenud, eelkõige need kes kajastavad vägivaldse sisuga videomänge.

Kotaku toob ühe näitena välja YouTuberi PrestigeIsKey, kelle sissetulekud on üsna korralikult vähenenud.

“Minu Teise maailmasõja zombie videosid on võetud maha. Mul on mitmeid videosid millele reklaami enam ei lubata, sest seal “kujutatakse sõda”, mis sest et tegemist on Advanced Warfare mänguga ja ma räägin Teisest maailmasõjast või ma näitan CoD: WWII mänguvideosid,” kirjeldab olukorda PrestigeIsKey.

PrestigeIsKey lisab, et ta eksperimenteeris videoga piimast, mis teenis neli korda rohkem reklaamilt võrreldes populaarsete Call of Duty videotega.

1 KOMMENTAAR

  1. Hahahhaaa RIP miks üldse peaksidki teenima raha karmidel teemadel! mänge maailmas on niiet tapab ja õnneks ei ole tegemist nii et Napib mänge reklaamimisega :D! ja eks keegi pidi olema esimene.. kes läheb väheke üleliialdamisega ja hakatakse muutma keskonda… kus iganes 😀

Comments are closed.