Dr Disrespect väidab, et Ninja sai Mixeri tehinguga mööda pükse

0
162

Dr Disrespect väitis oma eilses striimis, et ta teab palju Ninjale maksti ja tema arvates oli see halb käik Ninja poolt.

“Ma tean ta numbrit,” ütles Dr Disrespect. “See oli halb käik. See oli. Ninja jaoks oli see halb käik. Olen üllatunud.”

“Ninja oleks pidanud siia jääma. Sa oleksid pidanud siia jääma. Ninja, ma oleksin lubanud sul minuga koos striimida, kui sa oleksid jäänud. Ma oleksin sinuga mänginud. Aga sa lahkusid,” jätkas ta oma striimis.

Kui vaatajad küsisid, et miks Mixeri valimine on halb Ninja jaoks, vastas Dr Disrespect, “Kedagi pole Mixeris. Twitch on seal kus ta hetkel on. Vaatajad, sponsorlus, kampaaniad, see on see koht. Keegi ei vaata Mixerit. Lähme kohe otse asja juurde, mitte keegi ei vaata Mixerit.”

Paistab, et Ninja lahkumine Twitchist ja kokkulepe Mixeriga on jätnud sügava jälje Dr Disrespecti hinge. Arvesse võttes tema varasemaid avaldusi Mixeri ja Ninja teemal, siis võib arvata, et ta lihtsalt kade, sest Mixer polnud koostööst temaga huvitatud. Olgem ausad, peldikustriimiga tuntust kogunud Dr Disrepect pole just ka kõige sobivam tegelane keda oma platvormi reklaamimiseks kasutada.

Twitch on olnud aastaid selleks kohaks kus mängijad striimivad, edestades konkurente mäekõrguselt. Seetõttu pole Twitchil olnud väga põhjust turul toimuva pärast muretseda ning nad pole eriti viitsinud vaeva näha oma turuosa suurendamise või säilitamise pärast. Nende olematu kasutajatugi, arusaamatud reeglid ja otsused bannimisel ning nende turundusotsused on paras naljanumber. Sellest hoolimata on Twitch aga üks populaarseimaid striimiplatvorme, pakkudes mitmesuguseid funktsioone, mida konkurendid ei paku või pakuvad viletsamal kujul.

Samal ajal aga on Twitchi tegevusetus ja kasutajate rahulolematus platvormiga hakanud lõpuks teatud mõju avaldama ning kasutajad lahkuvad teistele platvormidele kus striimida.

Siinkohal üks põhjustest miks Microsoft otsustas mängude striimimise turule siseneda ja Mixeri ostis, oli Twitchi selge laiskus oma äpi parendamisel Xbox One’i konsoolil. Nimelt Twitchi äpp Xbox One’i konsoolil ei kõlvanud ka kassi saba alla. Lisaks sellele, et see oli üsna katki, oli selle pakutav kvaliteet üpriski vilets. Aastaid hiljem on Twitch küll otsustanud asja parandada ja olemas on küll uus Twitchi äpp, kuid tegemist on beeta versiooniga ja see on beeta staadiumis olnud juba eelmisest aastast saadik ning viimased pool aastat pole seal enam mingit arengut olnud.

Mis puutub aga Dr Disrespecti väidetesse, et keegi ei kasuta Mixerit, siis viimaste andmete järgi oli Mixeril üle 20 miljoni aktiivse kasutaja ja Twitchil 55 miljonit aktiivset kasutajat. Neid numbreid kõrvutades ja arvesse võttes seda, et need numbrid on pärit enne seda kui Ninja platvormi vahetas, siis võib nentida, et Mixeril läheb päris hästi.

Kuigi Twitchis on kahtlemata rohkem kasutajaid ning Fortnite’i puhul on (käesoleva artikli kirjutamise ajal) Twitchis 70 000 vaatajat ja Mixeris 9000 vaatajat, siis on samas jälle ka mänge kus Mixeris on vaatajaid rohkem kui Twitchis. Näiteks Paladins puhul on Twitchis 250 vaatajat, aga Mixeris 4000. Smite vaatab Mixeris 2000 ja Twitchis 1000.

Lisaks, on väiksematel või päris alustavatel striimeritel oluliselt suurem võimalus löögile saada ja fänne koguda platvormil kus on mängudele vähem vaatajaid kui platvormil kus enne sind pakutakse vaatajale sadu teisi kanaleid.