Nintendo Switchi konsoole on tänaseks müüdud üle 84 miljoni

0
23

Nintendol läheb jätkuvalt väga hästi, mida tõestavad värskelt avaldatud müüginumbrid.

Eelmine majandusaasta oli Nintendo jaoks rekordiline. Ettevõte teenis kasumit 6 miljardit dollarit ja kogu müügikäive oli kokku 16,6 miljardit dollarit.

Värskete andmete kohaselt on Nintendo Switchi tänaseks müüdud 84,59 miljonit konsooli ning mänge on müüdud 587,1 miljonit. Nintendo enimmüüdud konsooli Wii numbriteni, 101 miljonit konsooli, on veel veidi maad minna, kuid arvestades senist Switchi müügiedu, ei tohiks see verstapost enam eriti kaugel olla.

Kuid samamoodi nagu Sony, ennustab ka Nintendo praeguse majandusaasta kasumi ja tulude vähenemist.

Enimmüüdud mänguks on hetkel “Mario Kart 8 Deluxe”, mida on müüdud hetkeseisuga 35,4 miljonit koopiat, sellele järgneb 32,6 miljoniga “Animal Crossing: New Horizon”.

“Super Smash Bros. Ultimate”, “Zelda: Breath of the Wild”, “Pokémon Sword / Shield” ja “Super Mario Odyssey” on müüdud üle 20 miljoni koopia ning “Ring Fit Adventure” müüginumbrid jõudsid nüüd 10 miljoni piirini.

Uutest mängudest ilmub Nintendolt mais “Miitopia”, juunis “Mario Golf: Super Rush”, juulis “The Legend of Zelda: Skyward Sword HD” ja enne jõule peaks ilmuma veel “Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl”.

Nintendo president Shuntaro Furukawa hoiatas aprillis, et Nintendo Switchi saadavusega probleeme olla terve käesoleva aasta.