Sony rahustab fänne: PlayStationi mänge ei avaldata arvutil enne aasta möödumist

1
131
God of War

Sony rahustab PlayStationi fänne, lubades neile, et PlayStationi mänge ei avaldata arvutil enne aasta möödumist.

Kui Sony teatas, et seni PlayStationi eksklusiivmänguks olnud “Horizon Zero Dawn” ilmub ka arvutile, vihastas see teade paljud PlayStationi fännid välja, kes loomulikult sotsiaalmeedias kohe häälekalt sõna võtsid. Fännide rahustamiseks lubas Sony tol korral, et see ei tähenda, et teised PlayStationi eksklusiivid arvutile jõuavad. Tegemist pidi olema erandjuhtumiga, tutvustamaks arvutimänguritele, milliseid huvitavaid mänge PlayStationi konsoolidel leidub.

Pärast “Horizon Zero Dawni” müügiedu arvutil on aga Sony alustanud ka teiste PlayStationi mängude avaldamisega arvutil, luues selle jaoks lausa eraldi osakonna ja oma lehekülje PlayStationi veebilehel. Lisaks “Horizon Zero Dawnile” on nüüd arvutil ilmunud ka “Days Gone“, “God of War“, “Marvel’s Spider-Man” ja teised mängud ning peatselt on arvutile veel ilmumas “Spider-Man: Miles Morales“, “Uncharted: The Legacy Collection” ja “Sackboy: A Big Adventure“.

Loomulikult on see aga PlayStationi fänne veelgi enam marru ajanud, sõimates Sony ja ähvardades PlayStationi stuudiote töötajaid ning nii mõnigi on lubanud või postitanud juba videoid sellest, kuidas nad oma PlayStationi konsooli ära lõhuvad.

Nüüd püüab PlayStationi stuudiote juht Hermen Hulst fänne rahustada lubadusega, et PlayStationi mängud jäävad vähemalt aastaks eksklusiivmängudeks, enne kui need arvutile jõuavad. Hulst muidugi lisab, et see lubadus ei puuduta PlayStationi teenusepõhiseid mänge, mida peaks 2026. märtsiks ilmuma vähemalt kümme.

Videointervjuus Julien Chièze’iga (tänu VGC-le) selgitas Hulst: “Meeskondadel on olnud väga tore näha, kuidas nende imeline looming ka arvutile ilmub… seal on rohkem mängijaid ja see on väga kasulik. Jätkates samal viisil, usun ma, et [PlayStationi] ja arvutil ilmuvate mängude vahele jääb vähemalt aasta, välja arvates võib-olla teenusepõhised mängud,” selgitas Hulst videointervjuus Julien Chièze’iga.

Hulst täpsustas, et PlayStationi teenusepõhised mängud võivad ilmuvad samal päeval PlayStationi konsoolile ja arvutile seepärast, et need mängud on oma olemuselt teistsugused ning seal on vajalik kohe alguses saada kokku üks tõeliselt tugev kogukond.

Esimeseks selliseks mänguks, mis ilmub samaaegselt nii PlayStationi konsoolidele kui ka arvutitele, võib saada järgmisel aastal ilmuv teenusepõhine võrgumäng “The Last of Us: Factions”.

Kui palju selliseid mänge tulevikus ilmuda võib, mis samaaegselt ka arvutile ilmuvad, seda ei ole Sony hetkel täpsustanud, kuid Sony on oma eesmärgiks seadnud, et 2025. aastaks moodustavad arvuti- ja mobiilimängud poole PlayStationi avaldatud mängudest.


1 KOMMENTAAR

Comments are closed.