Sony teenib “Call of Duty” mängijate pealt aastas üle 13 miljardi dollari

0
46
Call of Duty: Mobile

Tänu kehvasti redigeeritud dokumentidele avaldati kogemata konfidentsiaalset infot PlayStationi äri kohta.

Osana FTC ja Microsofti vahelise kohtuistungist esitas Sony PlayStationi juht Jim Ryan kohtule dokumendid PlayStationi äri kohta. Kahjuks, meie õnneks, olid dokumentides aga konfidentsiaalne osa kehvasti redigeeritud, mistõttu pärast nende dokumentide sisse skaneerimist ja avalikku veebi ülespanekut said kõik selle sisuga tutvuda.

Dokumentidest selgub, et “Horizon Forbidden Westi” kallal töötas viie aasta jooksul 300 inimest ja see läks Sonyle maksma 212 miljonit dollarit. “The Last of Us Part II” juures oli töötajaid 200 ja selle eelarve oli 220 miljonit.

Lisaks sellele saime teada kui palju “Call of Duty” mängijaid Playstationi konsoolidel on ja palju Sony nende pealt teenib.

Üle 67% PlayStationi kasutaja USA-s mängib “Call of Duty” mänge. Aastal 2021, üle 14 miljoni kasutaja mängis kolmandiku oma ajast “Call of Dutyt”, 6 miljonit kasutajat mängis 70% oma ajast “Call of Dutyt” ning miljon kasutajat mängivad PlayStationil ainult “Call of Dutyt”. Kui Microsoft teeks “Call of Duty” Xboxi eksklusiiviks võib Sony kaotada üle miljoni kasutaja.

“Call of Duty” mänguga teenis Sony 2021. aastal üle 1,5 miljardi dollari. Kuid kui siia juurde arvutada ka muu kraam, siis selgub, et Sony teenib “Call of Duty” mängijate pealt aastas keskmiselt üle 13,9 (dokumendist pole täpselt aru saada kas 13,9 või 15,9) miljardi dollari

Tegemist on päris suure summaga, mistõttu pole ime, et Sony on veidi mures selle üle, et Microsoft ostab Activisioni ära ja sellega koos ka “Call of Duty”.

Dokumentidest selgub lisaks, et sel aastal ilmuv “Call of Duty” on viimane mäng, mis on Activisioni ja Sony vahelise “Call of Duty” eksklusiivlepingu osaks.