Cook, Serve, Delicious! ehk järjekordne simulaator

0
53

Viimasel ajal on aina enam populaarsust kogunud kõiksugused simulaatorid, ei pea pikalt tagasi vaatamagi, et leida lähiminevikust palju kõneainet ja samas naeru pakkunud „Rock Simulator“ ja sellele ideid ammutanud „Goat Simulator“. Simulaatorite maailm on kasvanud üpriski populaarseks ja tuleb tõdeda, et neid on ka väga lahe ajaviiteks mängida, alustades kasvõi TTD’st (Transport Tycoon Deluxe) ja lõpetades uuema aja spordi simulaatoritest, millest ka üks minu personaalne lemmik Football Manager seeria. Sestap mõtlesingi proovida midagi mida ma kunagi ei puutuks, toidu valmistamise simulaatorit, täpsemalt – Küpseta, serveeri, njämma… pole ideeliselt lihtsamakoelisemat mängu kui on käesolev „Cook, Serve, Delicious!“ Mäng kulmineerubki ümber lihtsa tõe, milleks on – tee kõik selleks, et su kliendid oleksid rahul.

ingameVõimalusi seda teha on mitmeid, serveerides igale kundele just tema valiku järgi magustoitu, või tehes pooltoorest liha mõnele verejanulisemale kliendile.
Algab kõik maru lihtsalt, sinu kätte on usaldatud suures kontorihoones väike köögike. Osta endale vajalikud tarbed ja koosta oma menüü, silmas peab pidama, et inimestele ka kõik meeltmööda oleks, suminat (Buzz) peab jätkuma, selleks, et kliendid taaskord sinu poolt juhitavat ühe tärni „restorani“ külastada sooviks.
Valikus on mitmeid toite ja nendele lisandeid, samuti ka kõiksugu jooke mis ühel või teisel viisil kliente kas õnnelikuks teeb või vastupidiselt sinu kohta laimu levitama paneb.

Lisaks kõigi klientide soovide täitmisele pead aru saama ka lihtsast tõest, keegi ei söö räpase taldriku pealt, ega kohas kus rotid vohavad nagu seenhaigus. Sestap peabki toidukordade vahele mahutama ära veel rotilõksude seadmise, prügi väljaviimise, nõudepesu ja palju muudki.

Unustada ei tohi asjaolu, et klient on ka „inimene“ ja tahab oma tellimust võimalikult kiiresti kätte saada, ning kui sa ei suuda seda õigeaegselt teha – hakkabki su Buzz kahvatuma ning peatselt külastab sind aina vähem inimesi.

 

Tõsimeeli võiks öelda, et mäng on sobilik igale vanusegrupile ja sugupoolele, kui mitte kogemuste saamiseks resto-elust, siis vähemalt korralik ajaviitemäng on „Cook, Serve, Delicious!“ kindlapeale.