Roundabout, aasta kõige jaburam mäng

0
207

Roundabout on No Goblin’i esimene mäng, mis 2014 aasta septembris jõudis kõige pealt PC’le ja nüüd 2015 aasta veebruaris lõpuks Xbox One konsoolile. Kuigi tegemist on No Goblini esimese mänguga, on mängustuudio asutajatel olemas varasemad kogemused selliste mängudega nagu Destroy All Humans!, The Gunstringer, ja Rock Band!

Roundabout on No Goblin poolt loodud avatud maailmaga pealtvaates autosõidu mäng, kus mängijal tuleb juhtida pidevas pöörlemises olevat limusiini. Sohvriks on Georgio Manos, kellele juba lapsepõlves meeldis pööreldes liikuda. Peamisteks missioonideks on toimetada oma reisijad turvaliselt ühest punktist teise. Aga on ka teistsuguseid missioone, kus tuleb erinevaid asju korjata või näiteks palli põrgatada.

Sohvriks on Georgio Manos, kellele juba lapsepõlves meeldis pööreldes liikuda.
Sohvriks on Georgio Manos, kellele juba lapsepõlves meeldis pööreldes liikuda.

Enne ja peale igat missiooni näidatakse sulle 70’ndate stiilis videosid reisijatega. Kes kõik on oma erilisel moel erilised. Olgu selleks siis sõiduõpetaja, kes on ühtlasi ka pesapalli treener, või Rootsi turist. Kuni mängu lõpuni jääbki mulle sealjuures arusaamatuks, kas kohutav näitlejatöö on mängu juures kogemata või ongi see omakorda meelega nii.

Mäng ise on üsna lihtne ja täiesti jabur. Tegemist on kindlalt ühe jaburaima mänguga üldse mida ma viimastel aastatel mänginud olen. Kuid peale esimest mängutundi end ikka veel mängu mängimas avastades, ei suutnud ma endale vastata miks ma seda lollakat mängu ikka veel mängin. Siiani ei ole sellele küsimusele vastust leidnud.

Pidevalt pöörleva limusiiniga mööda linnatänavaid sõites jääb sulle ette hulgi jalakäijaid, kellest hoolimatult üle sõidad, nii et verd lendab igas ilmakaares.
Pidevalt pöörleva limusiiniga mööda linnatänavaid sõites jääb sulle ette hulgi jalakäijaid, kellest hoolimatult üle sõidad, nii et verd lendab igas ilmakaares.

Nagu juba mainitud sai, on tegemist ühe äärmiselt totaka mänguga, mis õnneks on parajalt lühike. Kui ainult põhilugu mängida, peaks mängu paari tunniga läbi saama. Kuid mäng pakub võimalust juba tehtud missioone soovi korral ka korrata, ja panna oma osavus proovile erinevates väljakutsetega. Loomulikult on mängul olemas ka edetabel kus saad siis oma tulemusi oma sõprade või teiste mängijate tulemustega võrrelda. Siinkohal oleks võinud mängule lisada mingi party-moodi, mis oleks võimaldanud valida erinevaid väljakutseid, et külla tulnud sõpradega mõõtu võtta kes parim on.

Küsimusele kas see mäng on oma raha väärt, saab siin vastata ainult ühel viisil. Kui sulle meeldivad üle mõistuse jaburad ja lollakaid nalju sisaldavad mängud, siis see mäng on sinu jaoks. Kui sa oled aga tõsisem mängur, kes mängib tõsisemaid mänge ja lollustega ei tegele, siis on see hea vahepala kahe tõsise mängu vahele. Kas see mäng aga mulle meeldis, ei oska ma ikka veel vastata. Tegemist on lihtsalt nii jabura mänguga, et sellele mingit konkreetset hinnangut anda on praktiliselt ilmvõimatu. Tegemist ei ole kindlasti halva mänguga, aga heaks mänguks ma seda ka nimetada ei saa.

Info lapsevanematele:
Mängu reitinguks on PEGI 16, sest mäng sisaldab vägivalda. Nimelt pidevalt pöörleva limusiiniga mööda linnatänavaid sõites jääb sulle ette hulgi jalakäijaid, kellest hoolimatult üle sõidad, nii et verd lendab igas ilmakaares.

Platvorm(id): PC, Xbox One
Ilmus: 20 veebruar 2015
Arendaja: No Goblin
Levitaja: No Goblin
Ülevaade tehtud: Xbox One konsoolil

Lugejate hinne2 Votes
5
HEA
Äärmiselt jabur mäng.
Unikaalne ja lõbus mäng.
Jaburad videod reisijatega.
HALB
Äärmiselt jabur mäng.
Mängule oleks võinud lisada party-moodi.
Võib juhtuda, et mäng ei lähe kohe esimesel korral tööle.
7