Minecraft. Sissejuhatus: Põrgu ja Lõpp

0
530

Oleme jällegi tagasi Minecrafti lainel ning seekord teeme juttu raamatust “Minecraft. Sissejuhatus: Põrgu ja Lõpp”. Minecrafti ametliku ajakirja teine number jagas mitmeid näpunäiteid kuidas põrgus toime tulla ja mida seal teha saab. Käesolev raamat aga tutvustab antud teemat veel sügavamalt ja annab hea ülevaate põrgu ning lõpu olemusest ning eripäradest. Raamatu väljaandjaks on taaskord Egmont Estonia kes on eestlasi juba pikemat aega eestikeelse Minecrafti kirjandusega varustanud.

1 OSA – PÕRGU

Raamatu esimene pool tutvustab meile põrgut. Juttu tuleb sellest kuidas ennast ette valmistada põrgusse minekuks, kuidas ehitada väravat mille kaudu põrgusse pääseb ning mida teha kui lõpuks kohale jõuad. Raamat sisaldab endas hulgaliselt näpunäiteid põrgus seiklemiseks, kuidas kindlustada põrguväravat, ehitada varjualuseid ning luua raudteede võrgustik.

Värav põrgusse.

Sarnaselt Mobide Raamatule saab ka siit detailse ülevaate põrgu elukatest, nende tugevatest ja nõrkadest külgedest ning targalt on kõigile juurde poogitud ka ohtlikuse astet märkiv skaala. Näiteks närbuja ehk kolme peaga elukas on oma ohtlikkuselt kohe lõpulohe järel, seega on tegu justkui põrgu bossiga. Erinevalt lõpulohest (kellest teeme juttu hiljem) ei ole närbuja naturaalselt esinev vaenlane vaid ta tuleb tekitada mängija enda poolt. See enesetapuna tunduv tegevus aga sisaldab endas mitmeid plusse, näiteks närbuja alistamisel saadav Põrgutäht.

Üks paljudest põrgukindlustest.

Põrgukindlused on kindlasti põrgu kõige ohtlikumad kohad, kuid kui kindlus on vallutatud sobib see ideaalselt enda baasi loomiseks. Kuidas seda teha ja milliseid kaitsemehhanisme kasutada saab igaüks ise lugeda. On kindlasti mängureid kellele hakkab põrgus niivõrd meeldima, et nad otsutavad omale sinna püsivalt elukoha luua. Kuid oot, kuidas siis toiduga jääb?  Ole mureta, ka põllumajanduse jaoks on raamatus eraldi õpetus – kuidas ja milliseid taimi toiduks kasvatada, kuidas loomi põrgusse saada ja neid seal kasvatada. Põrgus on täiesti võimalik oma kodu luua nii, et maapeale jalga tõstma enam ei pea.

2 OSA – LÕPP

Lõpuvärav.

Kui paljud teist on näinud Minecrafti lõputiitreid? Okei, kindlasti paljud, kuid leidub ka neid kes ütlevad selle peale, et “Minecraftil ei ole ju klassikalist lõppu peale mida tiitreid kuvada”. Päris nii ta ei ole. Lõpumaailm ja Lõpudraakoni alistamine ongi ellujääjate ülim eesmärk ning selle saavutamiseks kulub ohtralt aega ja energiat. Kui mängida mängu keskmisel raskusastmel siis läheb väga palju aega, et lõpumaailma jõuda. Ennem tuleb ressursse koguda maa peal ja põrgus ning alles siis võib asuda lõppu otsima. Lõpp on selle mängu vaieldamatult kõige ohtlikum paik, kus pelgalt kellelegi valesti otsa vaatamine võib sulle su elu maksta (jah Lõpumehed, ma räägin teist).

Kui põrguväravat saab igaüks ise ehitada siis lõpuväravaga nii lihtsalt ei lähe, selle peab suurest avarast maailmast ise üles otsima. Raamat tõttab aga appi ja sellest leiab detailsed juhised kuidas leida maa pealt üles kindlus milles lõpuvärav asub. Kuid olge hoiatatud, ennem lõppu reisimist tasub aga ennast tõsiselt ette valmistada mängu kõige raskemaks ja vaevalisemaks lahinguks – võitluseks Lõpudraakoniga. Ka need juhised on kõik trükises olemas ja neid on lausa hädavajalik järgida. Ennem lõpudraakoni alistamist tasub aga korraks veel pilk raamatusse heita, et lugeda millist kasulikku elementi elavalt draakonilt koguda on võimalik ja kuidas. Loomulikult kui mõõk käes liialt sügeleb ja draakoniga võitlemise kõrvalt lugemiseks aega ei jää siis ei ole vaja murteseda, lõpudraakoni uuesti ellu äratamiseks vajalik õpetus on samuti täiesti olemas.

Lõpudraakoni muna ja portaal koju.

Kui lõpudraakon on alistatud avaneb kaks väravat – üks tagasi maa peale ja üks lõpusaarte lähedale. Maale suunduvast väravast sisse minnes näebki “lõputiitreid” või Minecrafti puhul hoopis Lõpu poeemi. Kuid mäng läheb loomulikult peale seda edasi. Lõpusaarte väravast sisse minnes pääseb lõpu saarestikku. See koosneb ühest peasaarest ning hunnikust väiksematest välissaartest. Ühe välissaare juurde värav viibki ja sealt peab ise hakkama teed edasi rajama. Välissaartelt leiab ka lõpulinnasid, kuid erinevalt põrgukindlustest on need suhteliselt haruldased ja nende leidmine võib palju aega võtta. Kuna lõpu maastik ja saared on kõik sarnase ehituse ning maastikuga siis on väga lihtne ära eksida, loo kindlasti palju teeviitasid, et leiaksid tee tagasi. Lõpulinnadest leiab aarderuumi, lõpulaeva ning palju muud kasulikku oma mängu täiendamiseks. Sarnaselt põrgule annab raamat ka lõpu kohta kõik vajaliku info – milliseid ressursse leida ja kuidas neid kasutada, kuidas oma kodu lõppu luua ning kellega tuleb seal rinda pista.

Pika jutu lõpetuseks väike video meie maailmast põrgus, kus kasutasime samuti raamatust saadud näpunäiteid oma kodu ja raudteede võrgustiku ehitamiseks.

Kust ma saan raamatu osta?

Eestikeelne „Minecraft. Sissejuhatus: Põrgu ja Lõpp“ on müügil Apollo ja Rahva Raamatu raamatupoodides, Egmonti veebipoes ja teistest hästi varustatud kauplustes.

Kauplusi külastades ära kindlasti unusta kaasa haaramast Minecrafti ametliku ajakirja esimest ja teist numbrit ning Mobide Raamatut. Tegelikult kui juba ostmiseks läks, siis Egmont Estonia poolt on müügil veel hulk eestikeelset Minecrafti kirjandust. Hetkel saada olevate trükiste nimekirja leiad SIIT. Teada on, et mööda külge need maha ei jookse.