Bethesda juht vabandas PlayStation 5 omanike ees

0
213
Pete Hines
Pete Hines

“Olen kindel, et see on pettumust valmistav… aga seal ei ole eriti midagi, mida ma teha saaksin,” vabandas Bethesda turunduse ja kommunikatsiooni valdkonna asepresident Pete Hines PlayStation 5 omanike ees.

Sel nädalal kinnitasid Microsoft ja Bethesda E3 2021 ajal, et “Starfield” ilmub järgmisel aastal ainult Xbox Series X/S-i ja PC jaoks. Sama kinnitas nüüd veel kord ka Pete Hines, kes PS5 omanike ees vabandas, et ta ei saa sinna midagi parata. Ühtlasi vihjas Hines sellele, et tegemist on täieliku Xboxi konsooli eksklusiivmänguga ning “Starfieldi” ei tule isegi mõne aja möödudes PS5-le. Hines selgitas, et ta saab aru mida PS5 omanikud tunnevad, kuna ta ka ise mängib PS5 konsoolil.

Need uudiseid ei tohiks kellelegi enam üllatusena tulla, sest pärast ZeniMax Media ostmist Microsofti poolt on korduvalt vihjatud ja kinnitatud, et Xboxi mängustuudiote mängud ilmuvad ainult nendel platvormidel kus on olemas Xbox Game Pass. Kuid PS5 omanike jaoks, kes lootsid uut kosmosemängu mängida, on siiski endiselt tegemist kurva uudisega, sest Microsoft on samal ajal korduvalt öelnud, et nad ei toeta eksklusiivide sõda ja sooviksid, et nende mängud jõuaksid võimalikult paljude mängijateni. Seetõttu loodeti, et ehk jõuavad Bethesda mängud tulevikus siiski väikese hilinemisega ka PS5 konsoolile.

“Ma ei tea kuidas tarbijate ja PlayStation 5 fännide muresid muul moel leevendada, kui öelda, et olen ka ise PlayStation 5 kasutaja ja olen sel konsoolil mänginud mänge ja seal on mänge mille mängimist ma seal jätkan,” rääkis Hines GameSpotile antud intervjuus. “Aga kui te soovite mängida Starfieldi, siis on see Xboxil ja arvutil. Vabandan. Kõik mida ma öelda saan on vabandust paluda, sest olen kindel, et see on inimestele pettumust valmistav, aga seal ei ole eriti midagi, mida ma teha saaksin.”

Õnneks on olemas Xbox Cloud Gaming, mis võimaldab mängida “Starfieldi” ka nendel, kellel pole kodus Xboxi või korralikku mänguarvutit. Kõik Xboxi mängustuudiote mängud ilmuvad esimesel päeval Xbox Game Passis ja on xCloudi kaudu mängimiseks saadaval kõigile, kel on kodus olemas nutitelerid, nutitelefonid või ükskõik mis muu seade kus on olemas Edge, Chrome või Safari veebilehitseja. Tänu sellele jõuab “Starfield” tegelikult veelgi suurema hulga mängijateni ja PS5 omanikel on võimalik seda mängida mõnel oma nutiseadmel. Seetõttu ei jää otseselt ilma siiski keegi, sest kõigil kel on soovi, saavad seda mängida mingil moel.

Hines ütles, et sellel on veel üks positiivne pool, sest see võimaldab arendajetel keskenduda mängukogemusele ühel platvormil, selle asemel et tegeleda ühilduvusega erinevatel platvormidel. “Ma olen siin, et teile öelda ja igaüks võib teile seda öelda, kui kasutad vähem platvorme, muutub arendamine sujuvamaks. Sa ei muretse selle pärast: ‘Noh, kuidse see töötab sellel kastil versus kuidas see töötab sellel kastil…’ Me ei tee seda sellel kastil, seega peab see lihtsalt hästi töötama sellel ja arvutil. Kitsam fookus aitab alati,” kinnitas Hines.