“Mul ei ole kahju,” vastas Aaron Greenberg “Starfieldi” eksklusiivsuse teema peale

0
21
Aaron Greenberg
Aaron Greenberg

Microsofti stuudiote turundusgrupi juht Aaron Greenbergil ei ole kahju, et “Starfield” on Xboxi konsooli eksklusiiv.

Eelmisel aastal teatas Microsoft plaanist osta ZeniMax Media ja sellega koos Bethesda mängustuudiod ning käesoleva aasta alguses kiitsid USA ja Euroopa konkurentsiametid selle tehingu heaks. Pärast seda toimus Microsofti ja Bethesda üritus, kus räägiti tulevikuplaanidest ja sellest mida see kõik mängijate jaoks tähendab. Sealjuures selgitas Phil Spencer Microsofti seisukohta Bethesda mängude eksklusiivsuse osas. Spencer kinnitas, et kõik senised kokkulepped jäävad kehtima. Need mängud mis on teistel platvormidel, neid toetatakse ka edaspidi ning olemasolevad kokkulepped uute mängude osas, nagu “Deathloop” ja “GhostWire: Tokyo” jäävad samuti kehtima. Kuid tulevikus ilmuvad Bethesda mängud ainult nendele “platvormidele, kus on olemas Game Pass”, see tähendaks hetkel Xboxi konsoole, arvutit ja kõiki neid platvorme mis pakuvad ligipääsu xCloudi teenusele.

Hoolimata sellest on PlayStationi kasutajad salamisi lootnud, et Bethesda uus mäng “Starfield” ja “Elders Scrolls VI” ilmuvad siiski ka PlayStationi konsoolidele. Suur oli aga kasutajate pettumus, kui Xboxi ja Bethesda E3 2021 ürituse ajal teatati, et “Starfield” on Xboxi konsooli eksklusiiv.

Paljud PlayStationi fännid avaldasid sotsiaalmeedias oma pahameelt antud teemal, mispeale Bethesda turunduse ja kommunikatsiooni valdkonna asepresident Pete Hines teatas, et kuna ta mängib ka ise PlayStationil, siis ta mõistab nende pettumust, kuid kahjuks ei saa ta sinna midagi teha. Sotsiaalmeedia plahvatas muidugi seepeale, sest siit loeti välja nagu Hines oleks vabandanud sellepärast, et “Starfield” on Xboxi konsooli eksklusiivmäng.

Hines selgitab aga “Pete Hines & Aaron Greenberg Twitter Spaces Chat’is”, et tema postitusi ja sõnavõttu on veidi valesti tõlgendatud, et ta tundis PlayStationi kasutajatele kaasa, mitte aga ei vabandanud seepärast, et “Starfield” on Xboxi konsooli eksklusiiv. Aaron Greenberg aga hakkas selle teema peale naerma ja kinnitas: “Mul ei ole kahju, ei ole kahju”.

Kuigi eksklusiivsusel on positiivseid külgi, see võimaldab arendajatel keskenduda ühele platvormile, selle asemel, et tegeleda ühilduvusprobleemidega erinevatel platvormidel, siis negatiivseks pooleks on tavaliselt see, et kasutajad teistel platvormidel seda mängu nautida ei saa.

Õnneks on Xboxi mängud aga palju suuremale publikule kättesaadavamad kui PlayStationi ja Nintendo eksklusiivmängud, sest Xboxi mängud ilmuvad ka arvutile ning tänu Xboxi pilveteenusele xCloud, saab neid mängida nii arvutil, nutiteleritel, nutitelefonidel ja teistel Android seadmetel.

Xbox Game Pass Ultimate’i maksab hetkel kolmeks kuuks €1, pärast seda €12.99 kuus. Endiselt saab kasutada ka soodsat pakkumist, et ostad omale Xbox Live Goldi kolmeks aastaks ja seejärel uuendad selle €1 eest Xbox Game Pass Ultimate’iks.