E3 on üritus arvuti- ja videomängude ning nendega seotud toodete jaoks. Ürituse korraldajaks on Entertainment Software Association (ESA). E3 2018 toimub 12-14. juuni 2018, Ühendriikides, Los Angelese konverentsikeskuses. Lisainfot leiab aadressilt www.E3Expo.com.

Alljärgnevalt leiab ajakava ja lisainfot E3 2018 pressikonverentside kohta ning nagu alati soovitame sellel artikli oma veebilehitseja järjehoidjasse lisada, nii on ajakava kohe käepärast võtta. Kõik tabelis välja toodud ajad on Eesti aja järgi.

E3 2018 pressikonverentside ajakava
EA Laupäev, 9. juuni 2018 21:00
Microsoft Pühapäev, 10. juuni 2018 23:00
Bethesda Esmaspäev, 11. juuni 2018 04:30
Square Enix Esmaspäev, 11. juuni 2018 20:00
Ubisoft Esmaspäev, 11. juuni 2018 23:00
PC Gaming Show Teisipäev, 12. juuni 2018 01:00
Sony Teisipäev, 12. juuni 2018 04:00
Nintendo Teisipäev, 12. juuni 2018 19:00

EA – Laupäev, 9. juuni 2018, kell 21:00

Electronic Arts’il on sel aastal nimekirjas kaks suurt AAA mängu, mis kasutavad paraja portsu EA pressikonverentsi ajast: Anthem Ja Battlefield V. Lisaks neile tuleb loomulikult juttu uutest indie mängudest ja tavapärastest asjadest nagu FIFA, Madden, jne. Sel aastal saab ehk natuke rohkem infot ka uute Star Wars mängude kohta mis kõik tegemisel on. Mida veel? Peggle Battlegrounds?

Laupäeval toimuvale pressikonverentsile lisaks jätkab EA Play erinevate ürituste kajastamisega kuni 11. juunini. EA Play keskendub demodele, mängijaüritustele, jne.

Microsoft – Pühapäev, 10. juuni 2018, kell 23:00

Microsoft lubab, et selle aasta pressikonverents saab olema nende kõigi aegade kõige suurem üldse, mida iganes see siis täpselt tähendab. Üks võimalus on, et Microsoft annab sel aastal aina suurenevale survele järele, et konkureerida Sony viimaste suurepäraste eksklusiividega ja lagedale tuuakse kõik need uued mängud mille kallal viimased aastad tööd tehtud on. Eelmisel aastal oli ilmselgelt nende mängude näitamiseks veel liiga vara, kuid kuidas on lood sel aastal? Crackdown 3, mida näidati juba 2014 aasta E3’l, on siinkohal ülihea näide miks ei tasu uute mängude maha hõikamisega kiirustada.

Üks on aga kindel, tulekul on uus Forza Horizon 4 ja oodata võib ehk ka uut Halo? Ilmselt hõigatakse maha ka uus, suurema kõvakettaga Xbox One X. Näiteks Halo Limited Edition Xbox One X 2TB? Näha saab tõenäoliselt taaskord hunnik indie mänge ja võib olla ka uus Gears of War? Lisaks on Microsoft viimased aastad tegelenud ka oma Xbox Streaming teenusega, kas selle aasta E3’l tuleb Micorosft sellega lõpuks välja?

Loomulikult ei puudu ürituselt ka Phil Spencer oma t-särkidega.

Bethesda – Esmaspäev, 11. juuni 2018, kell 04:30

Bethesda üritus toimub Eesti aja järgi kell pool viis öösel, mistõttu paljud meist jätavad selle ilmselt vahele. Pealegi on Bethesda suures osas olulised asjad juba kõik ära näidanud. Mida sealt peale Rage 2 ja Fallout 76 ikka veel tahta? Elder Scrolls sõpradele näidatakse võib olla natuke ja räägitakse Elder Scrolls 6’st, ära mainitakse kindlasti veel Elder Scrolls: Legends ja loomulikult ka Elder Scrolls Online. Lisaks saavad Wolfenstein, Doom ja Prey omale miskid uued lisad ja ega sealt rohkem vist miskit ei tulegi?

Square Enix – Esmaspäev, 11. juuni 2018, kell 20:00

Square Enix on tagasi, kuid ei midagi suurt, nende pressikas tõotab tulla lühike ja lihtne. Näha saab ilmselt seal Kingdom Hearts 3, Dragon Quest XI, uuendatud Final Fantasy VII ja loomulikult Shadow of the Tomb Raider’it.

Ubisoft – Esmaspäev, 11. juuni 2018, kell 23:00

Ubisoft pressikonverents on kindlasti üks enim oodatuimaid, kuid mingeid väga suuri üllatusi ei tasu ka sealt oodata. Ubisoft kinnitas juba, et näidatakse selliseid mänge nagu The Division 2, Beyond Good & Evil 2, For Honor, Skull & Bones, Starlink: Battle for Atlas, Transference ja Assassin’s Creed Odyssey. Lisaks olevat neil varuks paar üllatust, üheks selliseks üllatuseks on uus Splinter Cell, kuid korduvalt on räägitud ka täiesti uuest Ubisofti mängust.

Sony – Teisipäev, 12. juuni 2018, kell 04:00

Võib vist julgelt pakkuda, et mingeid erilisi üllatusi Sony pressikonverentsilt seekord oodata ei tasu. Days Gone, The Last of Us Part 2, uus Splinter Cell, Devil May Cry 5, Yakuza 2, Hideo Kojima näitab Death Stranding’ut, näidatakse Resident Evil 2 uuendatud versiooni koos PSVR versiooniga, Spyro triloogia, Kingdom Hearts 3, näidatakse Beyond Good and Evil 2 mängu, uus Spider-Man ja selle PSVR mood, uuendatud Final Fantasy VII. Lisaks veel sellised asjad nagu Ghosts of Tshushima, Medievil, PlayerUnknown’s Battlegrounds ja SOCOM: Coalition. Ühesõnaga ei mingeid erilisi üllatusi.

Alates eelmisest aastast on ringi liikunud ka mitmed jutud uuest võimsamast PlayStationi konsoolist, kuid Sony esindajad on siinkohal korduvalt kinnitanud, et sel aastal ei tasu veel mingit uut konsooli oodata, veel vähem infot selle kohta E3 2018’l.

Nintendo – Teisipäev, 12. juuni 2018, kell 19:00

Nintendo Direct algab eestlaste jaoks üsna sobival ajal, teisipäeva õhtul kell seitse. Viimastel kuudel on Nintendo vihjanud mitmetele üllatustele ja seetõttu pole ka imestada, et kuulujutte Nintendo ümber on omajagu. Aga mida siis fännid võiksid oodata või ootavad Nintendo pressikalt sel aastal?

Animal Crossing ja uus Pikmin on kindlasti kaks populaarsemat asja mida oodatakse. Lisaks veel Smash Bros Hurricane, Luigi’s Mansion, Tales of Valients, Bayonetta 3, Persona 5, mingi lisa Mario + Rabbids Kingdom Battle jaoks, Metroid Prime 4, Fortnite ja siis mõni uus Pokemoni mäng ehk? Iseenesest oleks muidugi ülimalt tore ka üks Mario Maker Switchile aga sellega on nagu ta on ja vähemalt esialgu seda veel ei paista.

Uudised

Videod

Reklaam

Vaata E3 2018 koos meiega siin