Ubisoft valmistub potentsiaalse ülevõtmise vastu

0
50

Uue info põhjal valmistuvat Ubisofti asutajaperekond, Guillemotid potentsiaalse ülevõtmispakkumise vastu võitlemiseks.

Aastatel 2015-2018 võitles Ubisoft aktiivselt Vivendi vaenuliku ülevõtmise vastu, korraldades selleks isegi avaliku kampaania, et Vivendile selgeks teha, et Ubisoft püüab iga hinna eest sõltumatuks ettevõtteks jääda. 2018. aastal andis Vivendi lõpuks alla ja müüs vahepeal omandatud Ubisofti aktsiad maha.

Vahepeal on pilt aga veidi muutunud. Viimastel aastatel pole Ubisoftil just kõige paremini läinud. Pandeemia, probleemid ettevõtte töökultuuriga, mille tõttu on lahkunud või pidanud lahkuma mitmed töötajad, siia juurde veel lisada NFT teemad, millele ei vaadanud hea pilguga ei fännid ega ka mitte Ubisofti enda töötajad.

Kui “Assassin’s Creedi” mänguseeria edu välja arvata, siis ka mängudega pole neil hetkel just kõige paremad lood. “Prince of Persia Sands of Time” uusversioon, mida fännid ei soovinud ja mis nägi 2020. aasta esitluse ajal üsna kohutav ja aegunud välja, on korduvalt edasi lükatud ja nüüd siis üldse uue arendaja saanud. “Roller Championsiga” on samuti kehvad lood, ka selle ilmumist on ikka ja jälle edasi lükatud.. “Skull and Bonesi” on samuti korduvalt ja korduvalt edasi lükatud. Tõsi, nüüd on Ubisoft kinnitanud, et kauaoodatud piraadimäng on lõpuks peaaegu valmis ja see ilmub käesoleva majandusaasta jooksul. Edasi lükkamise saatus tabas ka uut “The Settlers” mängu. Aga kuhu on kadunud fännide poolt kauaoodatud “Beyond Good and Evil 2”, mis pidi varasema jutu järgi samuti olema omadega sealmaal, et selle võib varsti välja anda. Või kus on fännide poolt kauaoodatud ja anutud korralik “Splinter Cell”, mitte aga mingi mobiilimäng või VR versioon.

Õnneks on sel aastal tulemas “Mario + Rabbids Sparks of Hope”. Kuid kas see ja “Skull and Bones” + veel kaks mängu, mis sel aastal ilmuma peaksid, suudavad käesoleva aasta päästa Ubisofti jaoks?

Seetõttu pole ime, et Yves Guillemot teatas veebruaris, et kuigi Ubisoft suudab ja tahab jätkata iseseisvana on ettevõtte juhtkond neile tehtavaid ostupakkumisi valmis kaaluma.

Viimaste kuulujuttude kohaselt on, veebruaris tehtud vihje peale, tekkinud mitmeid ostuhuvilisi. Sealhulgas ülevõtmisturul kaks suurimat ettevõtet, Blackstone ja KKR & Co.

Nüüd aga kirjutab SeekingAlpha, et Guillemoti perekond on Ubisofti täieliku ülevõtmise vastu ning nad soovivad ka edaspidi jääda iseseisvaks. Ülevõtmise vältimiseks otsivat Guillemoti perekond koostöövõimalusi erakapitalil põhinevate investeerimisettevõtetega, et säilitada kontroll Ubisofti üle.