Suvi tõi kaks uut Minecrafti raamatut

0
392

Ma tean, et väljas on soe suvi ja paljud teist on mängupuldid laadimisdokki visanud ja silmad ekraanilt rebinud, kuid teie palavalt armastatud videomängude ning nendega seonduva kallal käib töö edasi. Kuigi Minecrafti ametliku filmini on veel natuke alla aasta jäänud (ja me ei suuda seda juba ära oodata) siis Egmont kirjastuse kuumade trükipresside vahelt (või grilli vahelt, ei ole päris kindel, suvi siiski ju…) on poelettidele ilmunud lausa kaks tuliuut eestikeelset Minecrafti raamatut, et meie ootusärevust natukenegi maandada.

Mõlemad raamatud on Minecrafti “Sissejuhatuse” sarjast ning kannavad alapealkirju “PVP-Minimängud” ning “Loitsud ja Võlujoogid”. Kuigi pealkirjad reedavad selgelt raamatute sisu heidame siiski kiire pilgu mõlemale, et näha, mida nad mängijatele pakuvad.

“PVP-Minimängud”

PVP (ehk player vs. player ehk mängija mängija vastu) minimängud on saanud tohutult populaarseks Minecrafti mängijate seas. Nendega on üht või teist viisi tutvust teinud vist kõik Minecrafti sõbrad aga kuna minimänge on palju ning sattudes millegi otsa mis ei meeldi võivad teised jääda proovimata. Selleks, et mõista paremini minimängude olemust, panna ennast rohkem proovile ning miks mitte lõpuks ehitada ka oma isiklik minimängude areen, ongi loodud käesolev raamat.

Teos on jagatud kolmeks peatükiks:

1. Võitlusteta minimängud – need on mängud, kus ei võidelda teiste mängijatega, vaid võisteldakse nende vastu. Lisaks teistele leiame siit näiteks sellise vahva mängu nagu Noolegolf. Lihtne 2-10 mängijale mõeldud mäng, kus ei kasutata mitte keppi ja palli, vaid vibu ja nooli. Nii nagu teiste mängude juures, annab raamat ka siin täpse ülevaate kõigest mida teadma pead – kuidas mängida, kuidas veel paremini mängida, milline peaks välja nägema üks õige Noolegolfi areen ja nippe kuidas seda ehitada.

2. Võitluslikud minimängud – nagu nimigi ütleb siis tegemist on mängudega kus tuleb võidelda teiste mängijatega, et saavutada võit ja lasta valla meeletus koguses ilutulestikku (valikuline). Siit leiame infot sellise lõbusa mängu kohta nagu Spliifiturniir. Spliifi eesmärk on sõna otseses mõttes uuristada põrand vastase jalge alt ära. Mängijate ülesandeks on hüpata ringi mööda tõstetud põrandaga areeni ja purustada plokke oma vastaste jalge all, et kukutada nad laavaga täidetud sügavikku. Võidab see, kes viimasena areenil seisab. Ka siin saame hea ülevaate sellest kuidas mängida, nippe mida meeles peaks pidama ja nõuandeid milline peaks välja nägeme õige areen ning kuidas seda ehitada.

3. Tehniline värk – minimängud on ju lõbusad, kuid mis siis saab kui tekivad tõrked ja tekivad tehnilised küsimused kui üritad oma areeni püsti seada? Siin tulebki appi viimane peatükk. Juttu tuleb näiteks sellest, kuidas tekitada käsuplokki ning kuidas seda kasutada. Kuidas ühenduda teiste mängijate ja serveritega, kuidas luua ja seadistada Realme ning millist mängijaklassi valida. Viimane on eriti oluline, sest see võib osutuda algajale määravaks, kui ta astub kogenud mängijate vastu.

Raamatust leiame kokku 80 lehekeülge kasulikku infot, kõike mis on seotud minimängudega. Kuigi me peatusime ainult paaril mängul on neid raamatus küll ja veel, igaühele midagi. Kas tahad mängida koos sõpradega või nende vastu? Vahet pole, löö raamat lahti, loo oma areen ja hakka pihta. See sissejuhatav raamat on just selle jaoks loodud.

“Loitsud ja Võlujoogid”

Loitsud on üheks kõige tähtsamaks osaks Minecrafti mängus. Need lubavad avastada justkui teise külje mängust. Vee all hingamise jook lubab avastada ookeani sügavusi, eriti nüüd, kus uus Aquatic uuendus on väljas. Maagia abil saame muuta end tugevamaks, kõndida laavas, teha ennast kiiremaks ja palju muud. Kuid on siiani palju mängijaid kes ei tea millest alustada, sest kogu loitsude ja võlujookide ümber toimuv tundub esmapilgul keeruline ja aeganõudev. Selle jaoks ongi kokku pandud kerge sissejuhatav raamat, et selgitada ära põhitõed ja anda kätte õige suund kõigile kes seda vajavad.

Ka see raamat on jagatud kolmeks peatükiks:

1. Loitsimine – siin saab selgeks kõik, näiteks millistele esemetele saab loitsu peale panna, kuidas seda teha, millised on erinevad loitsimise meetodid. Kas teadsid, et igal loitsul on oma hind? Või näiteks seda, et loitse võib leida ka niisama mängides. Näiteks kalal käies võib õnge otsa sattuda loitsitud raamat, vibu või õngeritv? Mooduseid loitsude (või loitsitud esemete leidiseks) on teisigi. Esimene peatükk seletab detailselt kõike mida on vaja teada loitsude kohta, millest alustada ja millega lõpetada, et kogu oma varustus erinevaid võimeid täis toppida ja maailma vallutama minna.

2. Võlujoogid – nagu esimese peatüki puhul saame siingi põhjaliku sissejuhatuse kõige kohta, mis puudutab võlujooke. Kuidas valmistada pruulimisvarustust, milliseid koostisosi läheb vaja võlujookide pruulimiseks, millised on erinevad võlujoogid ning nende tasemed ja kuidas erinevate tasemetega võlujooke pruulida. Millal kasutada pritsivaid võlujooke ja millal neelatavaid.

Ka mängus endas on võimalik leida pruulimisvarustust. Kõige kuulsamad võlujookide pruulijad on kindlasti nõiad, kes elavad soodes ja on ühed mängu ohtlikematest vaenlastest, sest loobivad Sind mürgijookidega. Kuid nõidu alistades on võimalik neilt saada nii võlujooke kui kasutada nende hüttides asuvat pruulismikoda. Kui esimesed kaks peatükki on selged, siis on võimalik oma oskusi lihvida kolmandas peatüki abiga.

3. Nõiakunst edasijõudnutele – selles peatükis saab õppida loitse ja võlujooke kasutama erinevates kombinatsioonides, samuti saab hulganisti nõuandeid kuidas ehitada üks õige võluri maja võlukunstide harrastamiseks.

Loitsimise ja võlujookide protsess võib algajale hirmutav tunduda, aga õige varustuse olemasolu korral on kõik tegelikult üsna lihtne. See sissejuhtav raamat teeb elu kergemaks paljudel Minecrafti sõpradel, kes ei ole siiani veel sellele põnevale teekonnale asunud. Tegemist on tõesti lihtsa, kuid põhjaliku raamatuga mis peaks olema riiulis ka kõige vilunumatel mängijatel. Mina sain siit igal juhul hunniku uut infot mida ma varem ei teadnud.

Kust ma saan Minecrafti raamatuid osta?

Minecrafti “Loitsud ja Võlujoogid” raamat on eksklusiivselt saadaval ainult Apollo raamatupoodides.

“PVP-Minimängud” raamat on müügil Apollo ja Rahva Raamatu raamatupoodides, Egmonti veebipoes ja teistes hästi varustatud kauplustes.

Ära unusta pilku peale heitmast ka teistele Minecrafti teostele.

Minecrafti teemal veel: